صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۹ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۱
معاون علمی رئیس‌ جمهوری:

مردم پایگاه اصلی و دژ محکم انقلاب اسلامی‌ هستند

معاون علمی رئیس‌جمهور در پیامی با تاکید بر اینکه مردم پایگاه اصلی و دژ محکم انقلاب هستند، گفت: با وجود همه‌ کاستی‌ها و مشکلات، پیشرفت‌های کشور در این چهل و اندی سال در حوزه‌های مختلف بخصوص حوزه علم و فناوری به قدری شاخص بوده که دشمنی پنهان مستکبرین عالم را نیز در این حوزه‌ها آشکار کرده است.
کد خبر : 831392

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در پیام روح‌الله دهقانی فیروزآبادی آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و تحیت خدمت مردم عزیز و بزرگ ایران. مردمی که برای به ثمر نشاندن انقلاب اسلامی از خون عزیزان خود گذشته‌ و سال‌هاست با فراز و نشیب‌های آن دست و پنجه نرم می‌کنند. مردمی که با استواری در مسیر توسعه کشور توانسته‌اند قله‌های غرورآفرین عزت را فتح کنند.

اگر منصفانه نگاه کنیم، با وجود همه‌ کاستی‌ها و مشکلات، پیشرفت‌های کشور در این چهل و اندی سال در حوزه‌های مختلف بخصوص حوزه علم و فناوری به قدری شاخص بوده که دشمنی پنهان مستکبرین عالم را نیز در این حوزه‌ها آشکار کرده است. این درحالی است که در دهه‌ آغازین این چهل سال تمام توان کشور درگیر دفاع از خاک و ناموس خود در مقابل تخاصم و تجاوز همه‌جانبه‌ ابرقدرت‌ها بوده و در دهه‌ انتهایی نیز بی‌رحمانه‌ترین تحریم‌های بین ‌المللی که تاکنون جامعه‌ جهانی کمتر تجربه کرده را تاب آورده است.

اگرچه مشکلات اقتصادی امروز کشور بر کسی پوشیده نیست، اما تمام تلاش دشمن بر این است که علت و ریشه‌ اصلی این مشکلات، عدم توسعه کشور در این چهل سال شناخته شود. این درحالی است که با وجود توسعه کند برخی حوزه‌ها، در حوزه علم و فناوری کشور حرکتی پرشتاب و گسترده را در این چهار دهه تجربه کرده است. نکته قابل توجه این است که پس از توسعه علم و فناوری به‌ترتیب در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ ، نوآوری و تولید و بالطبع ورود گسترده به بازارهای جهانی از مهم‌ترین اهداف دهه ۹۰ به شمار می‌آمد که با سد مستحکم تحریم‌های همه‌جانبه مواجه شد. با این وجود برگ برنده اصلی دشمن و مهم‌ترین نقطه ضعف ما را می‌توان در عدم اطلاع‌رسانی کافی پیشرفت‌های کشور در این حوزه‌ها دانست. در نتیجه‌ همین نقطه ضعف، در مواردی دشمن توانسته در جنگ رسانه‌ای چند بعدی، افکار عمومی را از دستاوردهای کشور منحرف کرده و با بزرگ‌نمایی برخی مشکلات موجود، موجب التهاب بازارهای پول و سرمایه کشور و در نتیجه انحراف جریان نقدینگی از مسیر تولید و توسعه شده و بالطبع خود مانعی برای پیشرفت کشور شود.

همین مسئله موجب تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب نسبت به جهاد تبیین در کشور شده است. با وجود عدم اطلاع کافی مردم عزیز از پیشرفت‌های حوزه علم و فناوری، واقعیت این است که در نتیجه این پیشرفت‌ها، شاهد شکل‌گیری پهنه گسترده‌ای از شرکت‌های کوچک و متوسط و دارایی‌های نامشهود در کشوریم که با هویت بخشی و اصطلاحاً شناسنامه‌دار کردن این دارایی‌ها، زیرساخت شکوفایی و توسعه کشور در دهه‌های آتی شکل خواهد گرفت.

حضور پرخروش و عظیم امروز ملت بزرگ ایران در راهپیمایی ۲۲بهمن بار دیگر نشان داد که با وجود همه اتفاقات تلخ و شیرین و مشکلات موجود، مردم پایگاه اصلی و دژ مستحکم انقلاب اسلامی‌ هستند و به پشتوانه همین مردم می‌توان با اتخاذ یک بسته سیاستی جدید در سال‌های آتی به سمت بلوغ اقتصاد دانش‌بنیان و بهره‌برداری از ظرفیت دارایی‌های نامشهود موجود در کشور پرداخت.

یکی از سیاست‌های اصلی این بسته ایجاد تعدادی شرکت بزرگ فناوری در کلاس جهانی‌است که نه تنها نقش پیشران رشد اقتصادی کشور، بلکه عامل ارتقای بازار شرکت‌های کوچک و متوسط را ایفا می‌کنند. به این ترتیب شرکت‌های بزرگ به عنوان رهبران جریان‌های اقتصادی، شبکه‌ موجود از کنشگران علم و فناوری در کشور را حول هدفی واحد که توسعه اقتصاد دانش بنیان است، تبدیل به زیست بومی پویا خواهند کرد.

دیگر سیاستی که در این بسته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، ایجاد بازار دارایی‌های نامشهود در کشور است. شکل‌گیری این بازار نه تنها موجب تحقق ارزش واقعی این دارایی‌ها شده، بلکه بستر ورود آن‌ها به بازارهای جهانی را فراهم می‌آورد که ارزآوری بیشتری نسبت به صادرات نفت را به دنبال خواهد داشت.

امید است که با توجه جدی به امر اطلاع‌رسانی دستاوردهای کشور در همه حوزه‌ها و تحقق سیاست‌های مدنظر در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان به کمک تمام ارکان کشور و به پشتوانه مردم، شاهد شکوفایی اقتصادی بیش از پیش کشور در سال‌های آتی باشیم.»

انتهای پیام/

ارسال نظر