صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

یادداشت حسین پاکدل درباره «نگاهمان می‌کنند»

حسین پاکدل در خصوص نمایش «نگاهمان می‌کنند» کاری از محمدرضا اصلی که این روزها در تماشاخانه مسعودیه روی صحنه است، یادداشتی منتشر کرد.
کد خبر : 83137

به گزارش گروه فرهنگی آنا، در متن این یادداشت آمده است:


جراحی با قلم.


یادداشتی بر نمایش «نگاهمان می‌کنند»


نویسنده دردمند یک پزشک است، یک حکیم، یک جراح حاذق. او با قلم‌اش روح بیمارِ جامعه‌ای را مقابل آیینه‌ای از جنس صحنه در قالب درام جراحی می‌کند. مگر نه این‌که در علوم پزشکی تشخیص درست و به‌موقع درد، نیمی از درمان است و پیشگیری، از درمان مؤثرتر و کم هزینه تر؛ دکتر نغمه ثمینی، با تسلط بر قصه‌درمانی، هم تشخیص درد می‌دهد و هم بی‌هیاهو سعی در هشدار دارد برای پیشگیری شیوع دردهای ناپیدا و گاهی پیدای فراگیر. هر جامعه یک موجود و پیکره زنده است؛ نفس می‌کشد، حرکت می‌کند، بیمار می‌شود، ضعیف و قوی می‌شود، می‌میرد، گاه دوباره زنده و بارور می‌شود، امیدوار و نومید می‌شود و در مواردی خود ویرانی و یا خوددرمانی می‌کند.


نمایش"نگاهمان می‌کنند" با برش تیز قلم، نمونه‌ای از این جامعه را جدا کرده و زیر میکروسکوپی از نوع تخیل و اعجازِ صحنه بزرگنمایی کرده و به ما نشان می‌دهد. در ارتفاعی بلند از دیدِ پنجره‌هایی چشم دوخته به چشم هم، بخشی از خلوتِ پنهان ما را به خودمان می‌نمایاند. ما هم‌زمان هم در زیر لنز این میکروسکوپ در حال دست و پازدن هستیم و هم از چشمی‌ی آن به تحرکات روزمره خود نگاه می‌کنیم. از این منظر ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی تردید، زیاده خواهی، حرص و حسادت و رندی و هزاران عامل بیماری‌ دیگر را به عینه نگاه می‌کنیم. شادابی زیست یک جامعه درست شبیه حفظ سلامت و طراوتِ تنِ فرد است؛ و البته به شرط تشخیص به موقع و درستِ درها و درمان دقیق.


حال در این اثر، قلم جراحی نویسنده‌ای تیزبین دردها را نشانمان می‌دهد، و در آخر ما را به خود می‌خواند که شفا دهنده این دردِ رو به گسترش، خودِ ماییم؛ اگر متوجه شویم و بخواهیم. نمایش در سه اپیزود ظاهراً جدا ولی تنیده در هم موقعیتی ساده ولی هول آور را به نمایش می‌گذارد و پس از گسترش و بسط درامی مدرن و پویا، همه را از ارتفاع به زیر می‌آورد و در فضای عمومی ساختمانی مثل تمام عمارت‌ها، به عنوان محیطی عمومی با هم رودررو قرار می‌دهد. هوشمندی کارگردان در هدایت درست گروه اجرایی به ویژه بهره‌گیری‌ی به اندازه از توان و خلاقیت‌های بازیگران با تجربه و صاحب‌نام در این است که در تمام لحظات، ما را بازی می‌کنند و دست آخر ماهم با آن‌ها سوار آسانسورِ ساختمانی از نوع هزاران ساختمان این جامعه شده و به لابی آمده و با دردشان همدرد می‌شویم.


نمایش"نگاهمان می‌کنند" به قلم شیوای نغمه ثمینی در تماشاخانه ایرانشهر به کارگردانی بی‌ادعای محمدرضا اصلی و با بازی‌های جذاب و باورپذیر شش بازیگر توانا: تازنین فراهانی، کاظم سیاحی، شیدا خلیق، فرشته صدرعرفایی، مسعود کرامتی و سام قریبیان بر صحنه است. تا فرصت باقی است بروید ببینید. به دیدن خود بروید. به دیدن خود در این اطاق عمل فراهم شده بر صحنه برویم. تا خود را در بازتاب منشوری از خرد، برای جراحی دمل متورم سرپوش گذاشتن بر عیوب عیان ببینیم. به دیدن این اثر برویم تا آغازی باشد بر خوددرمانی! همین امشب بی وقت قیلی به این مطب مراجعه کنید! هرشب ساعت بیست و یک، تماشاخانه عمارت مسعودیه


حسین پاکدل



انتهای پیام/

برچسب ها: حسین پاکدل
ارسال نظر