صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه آزاد قم مطرح کرد؛

لزوم آموختن فرهنگ مسئولیت‌پذیری و تقویت بنیان خانواده

حسن خیری آموختن فرهنگ مسئولیت‌پذیری و تقویت بنیان خانواده با نگاه تربیتی را از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از آسیب‌های حوزه خانواده برشمرد.
کد خبر : 831149

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم در همایش ملی آسیب‌شناسی خانواده با محور کرونا در سخنانی با موضوع «آسیب‌شناسی خانواده و سبک زندگی در دوران کرونا»؛ نظام معنایی را پشتوانه فرهنگ برشمرد و اظهار کرد: بیماری کرونا باعث شد تا ظرفیت تمدن‌ها مکشوف شود لذا از ابتدای شیوع ویروس کرونا عیارتمدنی غرب مشخص شد.

خیری با بیان اینکه نظام معنایی پشتوانه فرهنگ است که می‌تواند خانواده را تحت تأثیر خود قرار دهد افزود: نظام معنایی و توجه آن به سبک زندگی بسیار حائز اهمیت است لذا شاهد هستیم خواستگاه فرهنگی و مکتب اهل‌بیت دیده ناظران را خیره کرده است.

وی با بیان اینکه هدف از خلقت زن و مرد و تفاوت نژادها؛ بازشناسی انسان‌هاست نه برای برتری آنها افزود: آنچه فضیلت است برتری انسان‌ها بر اساس تقوی است لذا وقتی زوجیت خداوند مقدر کرده است فلسفه زوجیت برای آن است که آرامش اتفاق بیفتد و زوجیت و تشکیل خانواده برای آرامش است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با بیان اینکه خداوند متعال عنصر مودت و رحمت را در بانوان قرار داده که باعث آرامش و امنیت انسان‌ها شود نیاز به همبستگی و پیوند اجتماعی را در جامعه بسیار حائز اهمیت برشمرد.

وی سه عنصر لذت، سود و خیرخواهی را از عناصر مهم عامل پیوند بین انسان‌ها برشمرد و افزود: در نظام معنایی تمدن غربی دو عنصر لذت و سود برجسته شد لذا شاهد از هم پاشیدگی کانون خانواده در کشورهای غربی هستیم اما دین اسلام با تاکید بر عنصر رحمت و مودت؛ آن را عاملی برای خیرخواهی می‌داند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: آنچه در فرهنگ ما مطرح است این است که انسان‌ها خلیفه خداوند هستند و این بدان معناست که نگاه خلیفه‌الله‌ی انسان یعنی مسئولیت‌پذیری و اینکه افراد خانواده نسبت به هم مسئولیت دارند

وی افزود: افراد خانواده امانتی هستندازسوی خداوند که باعث می‌شود افراد احساس کنند در عاقبت به خیری اعضای خانواده تأثیر دارند.

خیری با بیان اینکه در حوزه خانواده شاهد تفاوت محسوس بین دو فرهنگ سنتی و اسلامی و مادی و مبتنی بر اومانیسم هستیم تاکید کرد: انسان اگر توجه به مسئولیت نداشته باشد خسران کرده است لذا بیگانگی حقیقی یعنی انسانی که نسبت به مسئولیت خود غفلت کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: اگر خانواده استحکام خود را از دست داده معنایش این است که مسئولیت‌های اجتماعی خود را در نظام معنایی صحیح انجام نداده‌ایم.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا به ما آموخت که باید پیشگیری کنیم تاکید کرد: آموختن فرهنگ مسئولیت‌پذیری و تقویت بنیان خانواده با نگاه تربیتی می‌تواند از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از آسیب‌های حوزه خانواده باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر