صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۱
با حضور دکتر طهرانچی؛

دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار شد

آیین افتتاحیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی در شهر مقدس مشهد برگزار شد.
کد خبر : 831142

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، آیین افتتاحیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت چهارشنبه شب با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، مهدی نوید ادهم دبیر کل هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی فداکار استاندار کرمان و جمعی از معاونان و مدیران سازمان مرکزی، رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استانها، اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه در تالار شهر شهرداری مشهد مقدس برگزار شد.

دکتر طهرانچی در این مراسم با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع امامت و مهدویت در دانشگاه، گفت: برای پرداختن به اهمیت این موضوع لازم است نگاهی به سوره روم داشته باشیم. این سوره دارای ویژگی هایی است و به تمدن روم اشاره دارد که در کنار دنیای اسلام بود و قدرت و علم داشت. این سوره مبارکه اشاره دارد که روم می رود و می آید. پس تمدن ها از فراز و  فرود برخوردار هستند. اما امر از آن خداوند متعال است و در وعده‌ایی که خدا داده، غفلت نیست. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در این سوره مبارکه خداوند درباره تمدن روم می فرماید: «یَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِنَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَهُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ» همچنین در آیه 6 تأکید می شود که خداوند هرگز خلاف وعده نمی کند. «وَعْدَ اللَّهِ لَا یُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ» و در انتهای این سوره نیز خداوند می‌فرماید: پس تو صبر پیشه کن، که وعده خدا البته حق و حتمی است و مراقب باش که مردم بی‌علم و یقین و ایمان (مقام حلم و وقار) تو را به خفت و سبکی نکشانند. «فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ  وَلَا یَسْتَخِفَّنَّکَ الَّذِینَ لَا یُوقِنُونَ»

وی با اشاره به آیه 7 سوره روم تصریح کرد: این آیه اشاره دارد که تمدن‌هایی همچون روم همه اسرار خلقت را نمی دانند و در مقابل آن دوگانه علم و ایمان مطرح می شود که در چنین تمدن هایی علم وجود دارد، اما در اخلاق و معنویت فقیر هستند. 

دکتر طهرانچی با بیان اینکه امامت و مهدویت در ادامه خاتمیت است، گفت: خداوند در آیه 40 سوره احزاب می‌فرماید: «مَا کَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِنْ رِجَالِکُمْ وَلَکِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِیِّینَ  وَکَانَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمًا». یعنی پیامبر مکرم اسلام پدر هیچ یک از مردان شما نیست و قرار نیست حکومت موروثی ادامه پیدا کند. حضرت محمد(ص) رسول خدا و خاتم النبیین است و بعد از او نبی دیگری نیست. خاتمیت شرایطی مهیا است، اما خاتمیت به چه معناست؟ در زمان پیامبر مکرم اسلام انسان کامل و متصل به وحی حاضر بود و جامعه اسلامی از انسان متصل به وحی برخوردار بود و در آن برهه، انسان کامل، جامعه کامل با رهبری انسان کامل وجود داشت. بنابراین امامت و مهدویت لازمه خاتمیت است و اگر این اعتقاد کنار آن نباشد، خاتمیت معنا پیدا نمی‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به تفاوت نگاه اسلام و غرب خاطرنشان کرد: غرب فقط به انسان، جامعه و طبیعت توجه دارد و خدای آنها، خدای ساعت ساز است و رب العالمین نیست. این در حالی است که خداوند متعال می‌فرماید من دنیا را خلق کردم و در آن می توانید فراگیری و خردورزی کنید، اما از ابصار و مشاهده نمی توان به خداوند راه پیدا کرد. اما نشانه‌هایی در آفاق و انفس وجود دارد تا بتوان به خدا رسید.

وی ادامه داد: در انفس کدام نفس را جز حضرت علی (ع) می‌توان یافت که نفس پیامبر مکرم اسلام باشد. به همین دلیل حضرت علی(ع) و امامان معصوم آیت الله و نشانه‌های خدا روی زمین هستند. 

دکتر طهرانچی با طرح این پرسش که آیا می شود بدون امام به خدا متصل شد، گفت: امام رابط فیض و رسیدن به علم کامل است و اینکه می خواهیم وارد تمدن نوین اسلامی بشویم، لازمه آن درک امامت است. یکی از وعده های خداوند این است که روزی می رسد مؤمنین که دارای عمل صالح هستند در زمین خلافت پیدا کرده و دینشان را جاری و ساری می کنند و به این ترتیب حکومت اسلام به دست ولی حق، محقق می شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پرسشی که مطرح می شود این است که یکبار در تاریخ اسلام تمدن اسلامی به وقوع پیوست، اما چرا ظهور شکل نگرفت. پاسخ این است که در آن دوره تمدن اسلامی نتوانست عقل اجتماعی را به ظهور و بروز برساند تا امام ظاهر شود. برای ظهور عقل کامل فردی کافی نیست، بلکه عقل اجتماعی لازم است، به همین دلیل ما دوباره به تمدن نوین اسلامی نیاز داریم تا زمینه ساز ظهور امام زمان را محقق کنیم. 

در این مراسم ضمن سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریفانی، محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، حسین باغ گلی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد و ادگاردو روبین (شیخ سهیل اسعد) مؤسس مراکز اسلامی در کشورهای آمریکای لاتین، برنامه های متنوع فرهنگی به اجرا درآمد و از صاحبان آثار و چهره های تأثیرگذار در گسترش فرهنگ امامت و مهدویت و مسئولان برگزیده دبیرخانه های برنامه های موضوعی اولین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

ارسال نظر