«مهدویت» نگاهی جهانی؛ از رشد فکری و معنوی بشر تا جامعه آرمانی
زیبا کاظمیان با توجه به برگزاری همایش ملی گفتمان مهدویت در تمدن اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت (۲۶ بهمن) در گفتوگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: مهدویت نگاه جهانی است، نگاهی که در همه ادیان به شکلهای مختلف در طول تاریخ بشریت مطرح بوده بهطوریکه در آیین یهود، مسیحیت و سایر ادیان بحث موعود و منجی و نگاه به آینده کاملاً مشهود است.
وی با بیان اینکه این بحث در لسان پیامبر اکرم(ص) و آیات قرآن کریم نیز بهصورت جدی و موضوعی به آن پرداخته شده است، افزود: این موضوع با فطرت بشر آمیخته است. همانطور که انسان فطرتاً خداجو و حقجو بوده و زیباییها را دوست دارد، کمالجو نیز هست. موعودگرایی، منجیگرایی، اعتقاد به سعادت واقعی بشر و اینکه انسان روزی به کمال مطلوب میرسد از امور فطری بشر بوده که در واقع کمال نوع انسان است.
دبیر کمیته علمی همایش گفتمان مهدویت در تمدن نوین اسلامی عنوان کرد: روزی که انسان به هدف خداوند متعال از خلقت بشر که خلافت او در روی زمین بوده، دست خواهد یافت، این هدف غایی تفکر مهدویت است.
کاظمیان گفت: هدف غایی، عدالت و برقراری امنیت در زمین نیست، اینها همه مقدمه هستند. عدالت، امنیت و فراهم شدن زمینه رشد فکری و رشد معنوی بشر و ابعاد مختلفی که در حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) مطرح میشود، مقدمهای برای کمال واقعی خرد انسانها، کمال واقعی معنوی و عبودیت کامل انسان به عنوان خلیفهالله است.
مدیر گروه معارف و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت مطرح کرد: مهدویت یکی از محوریترین پایههای تربیت فرد و جامعه بوده و شناسایی شاخصههای عصر ظهور برای تشکیل جامعهای متکامل و آرمانی ازجمله وظایف منتظران منجی و موعود خواهد بود.
انتهای پیام/