صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۵ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
سخنگوی صنعت برق خبر داد؛

۲ رکورد مهم امسال صنعت برق؛ افزایش ظرفیت تولید و ساخت نیروگاه در ۶ ماه

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تابستان امسال ۲ رکورد مهم در کارنامه صنعت برق ثبت شد که شامل افزایش حدودا ۶ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق و نیز ساخت نیروگاه در مدت زمان ۶ تا ۷ ماه بود که معمولا ۱۸ ماه به طول می‌انجامد.
کد خبر : 831030

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: با مقایسه وضعیت برق رسانی به روستا‌های کشور در قبل و بعد از انقلاب، می‌توان به رشد صنعت برق پس از پیروزی انقلاب اسلامی پی برد؛ چرا که در ابتدای انقلاب تنها ۴ درصد از روستا‌ها برق داشتند، اما در حال حاضر این آمار به ۹۹.۷ درصد رسیده که پوشش بسیار وسیعی است و نشانه گسترش وسیع شبکه‌های برق کشور به صورت مویرگی در تمام نقاط ایران است.

وی در خصوص توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور بیان کرد: در بخش نیروگاهی در ابتدای انقلاب ۷ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی وجود داشت که در حال حاضر این عدد به بیش از ۹۰ هزار مگاوات رسیده و امیدواریم با برنامه‌های تدوین شده برای افزودن ۳۰ هزار مگاوات به این ظرفیت، در دولت سیزدهم به رکورد‌های قابل توجهی دست یابیم. همچنین پس از انقلاب، یک نیروگاه هسته‌ای به ظرفیت هزار مگاوات وارد مدار شد که زمستان امسال نیز در مدار تولید بود و از آنجایی که این نوع نیروگاه‌ها نیاز به سوخت فسیلی ندارند، بسیار به تامین برق شبکه کمک کرد. برنامه توسعه این نیروگاه‌ها نیز به این شکل است که ۲ هزار مگاوات دیگر توسط سازمان انرژی اتمی ایران در سال‌های پیش رو وارد مدار خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق با اشاره به یکی از دستاورد‌های مهم صنعت برق پس از انقلاب، توضیح داد: در تابستان امسال توانستیم با همکاری بسیار خوب هموطنان در کاهش مصرف و اجرای یکصد برنامه عملیاتی، برق صنایع را به خوبی تامین کرده و یکی از شاخص‌های خیره کننده‌ای که امسال به دست آوردیم، افزایش ۱۵ درصدی برق رسانی به صنایع کشور نسبت به سال گذشته در دوره اوج بار بود.

وی در خصوص ساخت تجهیزات بومی اظهار داشت: توانمندی‌های ساخت تجهیزات در داخل کشور به گونه‌ای رقم خورده که می‌توان گفت خودکفا هستیم و صنعت برق استقلال لازم برای تامین برق کشور را دارد. در ابتدای انقلاب چه در حوزه تجهیزات نیروگاهی چه در حوزه شبکه‌های برق، وابستگی ۱۰۰ درصدی به سایر کشور‌ها داشتیم، اما امروز حدود ۹۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز، داخل کشور ساخته می‌شود به طوری که حتی صادر کننده تجهیزات در منطقه و خارج از منطقه نیز هستیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در تشریح جایگاه کنونی صنعت برق ایران در منطقه و جهان اظهار داشت: به لحاظ ظرفیت تولید نیروگاهی و شبکه‌های برق، در منطقه اول و در جهان چهاردهم هستیم. همچنین با ۷ کشور هم مرز خاکی، تبادل انرژی داریم، اما در زمینه صادرات، تامین برق مورد نیاز مشترکان داخل کشور در اولویت است به طوری که در زمستان امسال، بیشتر از صادرات، واردات داشتیم، اما در دوره‌هایی نیز ظرفیت شبکه برق کشور به گونه‌ای است که می‌توان برق را صادر کرد. امیدواریم که با برنامه‌های درنظر گرفته شده، بتوانیم شبکه برق کشور را گسترده‌تر کنیم و به هاب منطقه‌ای انرژی در منطقه تبدیل شویم.

رجبی مشهدی در خصوص پایداری شبکه سراسری گفت: باعث خرسندی است که اعلام کنم حدود ۲۰ سال است در ایران خاموشی گسترده رخ نداده در حالی که در سال‌های اخیر، در کشور‌های منطقه و کشور‌های غربی شاهد فروپاشی گسترده شبکه‌های برق بوده ایم. گفتنی است پس از فروپاشی، بازگرداندن شبکه برق کاری بسیار زمان بر و دشوار است و حداقل بین ۱ تا ۴ روز زمان لازم دارد.

به گفته این مقام مسئول تابستان امسال دو رکورد مهم در کارنامه صنعت برق ثبت شد. یکی موضوع افزایش ظرفیت تولید برق که حدود ۶ هزار مگاوات به شبکه برق کشور افزوده شد و توانستیم تابستان را بدون خاموشی و با برق رسانی بیشتر به صنایع پشت سر بگذاریم که اقدامی بی نظیر برای صنعت برق کشور محسوب می‌شود. موضوع دوم، رکوردی بود که در بخش صنعت کشور رقم خورد. یکی از صنایع در استان سمنان نسبت به ساخت نیروگاه در مدت زمان ۶ تا ۷ ماه اقدام کرد که این اقدام معمولا ۱۸ ماه به طول می‌انجامد.

وی در تبیین نقش بخش خصوصی در صنعت برق گفت: ۶۰ درصد از تولید برق توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و ۴۰ درصد از تولید در اختیار دولت است. پس از این نیز در نیروگاه‌های جدید، سهم نیروگاه‌های خصوصی خیلی بیشتر از دولتی خواهد بود و از نیروگاه‌های دولتی فقط برای مناطقی که امکان بردن نیروگاه وجود ندارد استفاده خواهیم کرد. همچنین هدف گذاری شده که مشارکت بخش خصوصی پس از این نیز افزایش یابد. این هدف از گذشته با راه اندازی بورس انرژی و مبادله برق بین فروشندگان و مصرف کنندگان بزرگ برق دنبال شده و به تازگی با اقداماتی که صورت گرفته، رشد بسیار خوبی نیز داشته است.

رجبی مشهدی به اجرای موفق طرح تعرفه‌ها اشاره کرد و ادامه داد: در خصوص تعرفه‌های برق برای تابستان امسال، بر اساس قانون دو مسیر پیش‌بینی شد، اول اینکه مشترکانی که مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش داده بودند، تشویق شدند به طوری که امسال هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان مجموع پاداش قبوض این دسته از مشترکان بود. در واقع حدود ۴۰ درصد از مشترکان مشمول پاداش صرفه‌جویی شدند و از هر ۳ قبض مشمول پاداش یک قبض رایگان و حتی بستانکار شد. در خصوص پرمصرف‌ها نیز تعرفه این گروه به صورت پلکانی افزایشی محاسبه شد که به این گروه توصیه می‌کنیم تا تابستان سال آینده، مصرف خود را کاهش داده و به صورت متعارف مصرف برق داشته باشند تا بتوانیم برق را به مصارف صنایع و بخش‌های مولد کشور برسانیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر