افزایش نگرانیها از آسیب زلزله به اماکن باستانی ترکیه
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، کارشناسها پیش بینی میکنند که دو زلزله مهیب روز دوشنبه احتمالاً به اماکن باستانی ارزشمند ترکیه و سوریه، مناطقی که مملو از میراث فرهنگی هستند، آسیب شدیدی وارد کردهاند.
عکسها و فیلمها از قلعه غازی عینتاب، که به عنوان یکی از محفوظ ماندهترین دژهای باستانی در ترکیه محسوب میشود، نشان میدهند که بخشی از دیوارهای سنگی این قلعه فرو ریخته است.
سوریه و ترکیه به عنوان دو مهد تمدن بشری و محل وجود برخی از ارزشمندترین یادگاریهای عصر باستان محسوب میشوند، به طوری که چندین سایت میراث جهانی یونسکو در این دو کشور واقع شدهاند که از جمله آنها میتوان به شهر حلب، که پیشتر طی جنگ داخلی سوریه ویران شده بود، اشاره کرد.
برخی گزارشهای تایید نشده در شبکههای اجتماعی حاکی از این هستند که زلزلههای روز دوشنبه احتمالاً آسیبهای شدیدی به دروازه غربی ورود به شهر باستانی حلب وارد کردهاند.
وقتی که زلزلهای به بزرگی ۸/۷ ریشتر نیمه شب روز دو شنبه جنوب ترکیه را لرزاند، قلعه غازی عینتاب نیز لرزید. بیش از ۳۰۰۰ تن تاکنون جان خود را از دست داده اند و ساختمانهای زیادی در ترکیه و سوریه فروریختند. زلزله دوم، به بزرگی ۷/۷ ریشتر چند ساعت بعد این دو کشور را لرزاند.
خبرگزاری دولتی آنادولو درگزارشی نوشت: «برخی از استحکامات در شرق، جنوب و جنوب شرقی قلعه غازی عینتاب در منطقه شاهین بی مرکزی در جریان زلزه تخریب شدند؛ نخالهها و آوار حاصل از این ویرانیها در جاده پراکنده شده و مسیرها را مسدود کردهاند.»
این خبرگزاری افزود: «نردههای فلزی اطراف این قلعه نیز در پیاده روهای اطراف ریخته اند. دیوار باقی مانده در کنار قلعه نیز فرو ریخته است. در برخی استحکامات، شکافهای بزرگی بعد از زلزله به وجود آمده اند.»
قدمت بخشهایی از قلعه، واقع در ارتفاعات مرکز غازی عینتاب جدید، به دوران امپراتوری هیتیها برمیگردد، اما بناهای اصلی این قلعه توسط رومیها در قرون دوم و سوم میلادی ساخته شدهاند. این بناها بعدها در طول دوران امپراتوری بیزانس تقویت و توسعه داده شدند.
گنبد و دیوار شرقی مسجد تاریخی شیروانی، در کنار این قلعه، نیز در طول زلزله فرو ریختهاند.
انتهای پیام/