صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۹ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۱
عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی در گفت‌وگو با آنا:

باید برای پیشرفت علمی دانش فنی را در همه زمینه‌ها به‌کار گیریم

عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی گفت: مقایسه سال ۱۴۰۱ ایران با دهه‌های گذشته نشان می‌دهد که تلاش هایمان جوابگو بوده، اگر از خودمان شروع کنیم و عملکردهایمان را متناسب با انتظارتمان ارتقا دهیم علم رشد می‌کند. 
کد خبر : 830885

محمدرضا حمیدی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا گفت: اگر بتوانیم به علمی که می‌آموزیم وفادار باشیم و آن را در عمل پیاده کنیم و متناسب با جایگاه تخصصی خود با شناخت منافع ملی عمل کنیم قطعا ارتقای تولید علمی ایران را رقم خواهیم زد. 

وی افزود: وقتی علم را با تجربه تخصصی که آموخته ایم به عنوان فردی که در آن رشته فارغ التحصیل شده ایم در جایگاه شغلی قرار بگیریم دانش تولید می‌شود، یعنی تفاوت دانش با علم در تجربه است.

حمیدی زاده تصریح کرد: اگر علم نداشته باشیم خود تجربه فی نفسه اطلاعاتی در اختیارمان قرار می‌دهد که ارزش افزوده غنی علمی را ندارد؛ بنابراین نمی‌توانیم از آن بهره برداری کنیم. با دانش و تبدیل دانش به خرد (خرد سطح بالاتری از دانش دارد) می‌توانیم به مقام‌های بالاتری برسیم. البته، وقتی که اطلاعات را دریافت کرده و سپس آن را به علم، دانش و خرد تبدیل کردیم مجدد کیفیت اطلاعات علمی افزایش می‌یابد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی ادامه داد: زمانی دانستنی برای ما جز مجهولات بود و علم نمی‌توانست آن را حل کند، اما امروز جز بدیهیات شده و از طریق علم و دانش حل شده و به عنوان خرد در ما استفاده می‌شود اطلاعات نام دارد. 

حمیدی زاده با بیان اینکه باید بتوانیم دانش فنی را در همه زمینه‌های اداری، اجرایی، صنعت و خدمات بر اساس علم پیش ببریم تا پیشرفت علمی را رقم بزنیم، تاکید کرد: اگر جوهره روش هایمان و جوهره استانداری که در روش‌ها بکار می‌گیریم بر اساس خرد و علم نباشد طبیعتا جایگاه علمی ایران رشد نمی‌کند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی گفت: مقایسه سال ۱۴۰۱ ایران با دهه‌های گذشته نشان می‌دهد که تلاش هایمان جوابگو بوده، اما عملکردمان متناسب با انتظاراتمان رشد نکرده است. اگر از خودمان شروع کنیم و عملکردهایمان را متناسب با انتظارتمان ارتقا دهیم هر قطعه که ذرات بنیادی شناخته شود وحدت پیدا می‌کند که این موضوع در دنیا اعجاز می‌آفریند.

انتهای پیام/

ارسال نظر