صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
حوالی نیمه شب؛

ماه به بالاترین نقطه در آسمان می‌رسد

ماه در حوالی نیمه شب به فاز کامل خود در آسمان می‎‌‌رسد و به‌طور کامل ظاهر می‌شود.
کد خبر : 830171

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ماه در ۱۶ بهمن‌ماه، ساعت ۰۶:۲۹ به وقت گرینویچ و ساعت ۲۲:۰۰ به وقت ایران، به فاز کامل خود خواهد رسید. ماه در صورت فلکی سرطان با قدر ۱۲.۳- می‌درخشد و حوالی نیمه شب به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید. به یاد داشته باشید که برای لذت بردن از مشاهده آن نیازی به دانستن زمان دقیق این رویداد ندارید، زیرا ماه در شب‌های نزدیک به ۵ فوریه، در آسمان به‌طور کامل ظاهر می‌شود.

ریزماه (Micromoon)، زمانی اتفاق می‌افتد که ماه کامل با اوج (لحظه‌ای که ماه در دورترین فاصله از زمین قرار دارد)، منطبق می‌شود. طبق تقویم ساخته شده توسط Fred Espenak، اخترفیزیکدان سابق ناسا، ماه کامل در فوریه ۲۰۲۳ دومین و آخرین ریز ماه در سال جاری خواهد بود و این به معنای آن است که برای ناظران، ماه ممکن است کمی کوچک‌تر از حد معمول به نظر برسد.

ماه کامل در فوریه به ماه برفی هم معروف است. برخلاف سایر نام‌های ماه کامل (مانند ماه کرم یا ماه صورتی)، این نام خود گویای دلیل این نامگذاری است و نیازی به توضیح زیادی ندارد، چرا که فوریه، ماه بارش سنگین‌ترین برف‌ها در آمریکای شمالی است، به همین دلیل قبایل بومیِ آمریکا از آن به‌عنوان ماه برفی یاد می‌کنند. برخی از قبایل آن را ماه گرسنگی نیز می‌نامیدند، زیرا شکار در چنین شرایط آب و هوایی بسیار دشوار بوده است.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

برچسب ها: ماه صورت فلکی زمین
ارسال نظر