صرفهجویی ۵۰ درصدی در مصرف آب با سیستم آبیاری هوشمند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بحران آب به خصوص در کشور پهناور ایران، نیاز هرچه بیشتر به اتوماسیون آبیاری در ابعاد وسیع را دارای اهمیت میکند. بسیاری از درختان، باغها و فضاهای سبز هستند که امکان تردد هر روزه انسان در این مکانها وجود ندارد یا در برخی از فضاهای سبز صرفه اقتصادی استفاده از نیروی انسانی وجود ندارد.
یک استارتاپ ایرانی مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم تحقیقات با پیادهسازی اندازهگیری رطوبت خاک به کمک سنسور رطوبت سنج خاک با امکان آبیاری خودکار درختان و گیاهان موردنظر (از طریق بازه رطوبتی موردنظر هرگونه درخت یا گیاه و میزان آب موردنظر و زمان مدنظر) به صورت دستی (از طریق ارسال پیامک یا میس کال) و یا با استفاده از تکنولوژی اینترت اشیاء را فراهم کرده است.
رضایی مدیرعامل این استارتاپ فعال درحوزه کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در مورد محصول فناورانه خود اظهارکرد: این محصول با عنوان «آبیاری هوشمند با اینترنت اشیاء» ازگروه سیستمهای هوشمند آبیاری است که از طریق تلفن همراه انجام میشود و از کارکردهای مختلف برخوردار است.
وی افزود: «آبیاری هوشمند با اینترنت اشیاء» این قابلیت را دارد که به همراه یک تلفن همراه درهرنقطهای از دنیا میتوان سیستم را فعال یا غیر فعال کرد و همچنین با توجه به اینکه این محصول بر پایه هوش مصنوعی قرار دارد، به طور اتوماتیک میتواند دیتا را از ماهواره در اختیار بگیرد و دستور آبیاری یا لغو آن را دهد.
مدیر این استارت آپ رصد لحظهای رطوبت خاک را به طور لحظهای به کاربر را از دیگر کارکردهای این محصول عنوان کرد.
وی به مزایای «آبیاری هوشمند با اینترنت اشیاء» اشاره کرد و گفت: این محصول نسبت به سیستمهای مشابه، صرفه جویی ۵۰ درصدی آب وعدم حضور نیروی انسانی برای آبیاری باغ و مزارع را به دنبال دارد و همچنین قیمت آن نسبت به محصولات مشابه، کمتر است.
رضایی اضافه کرد: «آبیاری هوشمند با اینترنت اشیاء» از سیستمهای خروجی دیتاهایی برخوردار است که کمک به مصرف آب در حوزههای مختلف میکند.
وی در مورد مراحل اجرایی ایده «آبیاری هوشمند با اینترنت اشیاء»، اظهارکرد: نمونه اولیه این محصول ساخته شده و پارامترهای موفقیت سنجی را به دست آورده است.
انتهای پیام/