صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قزوه در نشست ساماندهی سرود:

بزرگترین آرشیو موسیقی کشور در اختیار صدا و سیما است

رییس دفتر شعر و موسیقی سازمان صدا و سیما گفت: بزرگترین آرشیو موسیقی کشور را با ۷۰ هزار قطعه موسیقی به دو صورت صوتی و کلیپ در اختیار داریم.
کد خبر : 829847

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری آنا، دومین نشست ساماندهی سرود به میزبانی دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما با مدیریت علیرضا قزوه، رئیس دفتر شعر و موسیقی و حضور محمدرضا بهمنی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسن پور مشاور مدیر کل همکاری‌های فرهنگی، مهرداد رخشنده مدیر کل همکاری‌های فرهنگی، خانم خطاط از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حمیدرضا حسینی مقدم مسئول و مشاور دفتر شعر و سرود، سید حمید رضا حسینی مسئول موسیقی استان‌های سازمان صدا و سیما، سید مسعود علوی، شاعر و مهیار مهر آذر رئیس ارکستر‌های سازمان صدا و سیما برگزار شد.

**۳۰۰ گروه سرود در کشور فعال است

محمدرضا بهمنی طی صحبت‌هایی عنوان کرد: تاکنون از ظرفیت سرود در عرصه بین‌الملل خیلی کم استفاده شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ما حدود سیصد گروه سرود فعال در کشور داریم که به نوعی توان تولید دارند، اما میزان این توانشن باید بررسی دقیق‌تری شود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه جوانان نیاز به این دارند که با ادبیات عرصه بین‌الملل بیشتر آشنا شوند، گفت: البته آثاری هم که به زبان بین‌الملل باشند چه به لحاظ محتوا و چه موسیقی قدرت نفوذ کمی بین مخاطبان دارند و اثاری هم که در حوزه اشتراکات فرهنگی و قلمرو‌های مختلف کشور تعریف شود، باید زیاد شود.

بهمنی اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این دوره موضوع همزیستی اجتماعی را در قلمرو جهان اسلام مد نظر دارد. به نظر می‌رسد که یکی از مؤلفه‌های مؤثر در این زمینه مسئله سرود است. ما نیاز به مضامین و آوا‌هایی داریم که به این تقویت همزیستی با نگاه صلح و دوستی کمک کند چرا که هدف نهایی‌مان تربیت فعالانی اس تکه در عرصه بین‌الملل توان تولید سرود داشته باشند.

وی با بیان اینکه سازمان در این قبیل جریانات نباید مجری باشد بلکه یک حلقه ارتباط بین دستگاه‌ها باید باشد و از ظرفیت دستگاه‌ها استفاده کند، توضیح داد: ما در کلیت موضوع دو حوزه کنشگری می‌توانیم تعریف کنیم، نخست کنشگران حاکمیتی که وظایف ذاتیشان این است مثل خود سازمان صدا و سیما و دوم کنشگران بخش خصوصی و مردمی که ما در این عرصه بنا داریم کار جدید با کمک دوستان انجام دهیم. هر دو این کنشگران مدنظر ما هستند.

بهمنی یادآور شد: در عرصه کنشگری صدا و سیما همانطور که جناب استاد قزوه گفتند، آثار آرشیوی صدا و سیما که قابلیت عرضه بین‌المللی داشته باشند، خیلی به کار می‌آید. همچنین رویداد‌هایی که در تلویزیون قابلیت پخش دارند برای شناسایی ظرفیت و تولید اثر خیلی اهمیت دارد و در این زمینه ما طرح دادیم که ایده اولیه است و می‌توانیم راجع به آن گفتگو کنیم.

مهرداد رخشنده، مدیرکل همکاری‌های فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات نیز در صحبت‌هایی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی متولی و قرارگاه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هست و بر اساس برنامه تحولی دولت محترم سیزدهم یقینا تمام وزارت خا‌نه‌ها و سازمان‌ها در دستور کار آن‌ها  قرار دادند که یک بخش تحول زایی را در سازمان‌ها و وزارتخانه‌های تابعه دولت داشته باشند.

وی در ادامه افزود: یقینا سازمان هم این برنامه را در دستور کار خودش قرار داده و سند تحول زایی در سازمان دیده شده که هر کدام در معاونت‌های مختلف در حال پیگیری است و به امید خدا به سرانجام خواهد رسید. به هر حال اداره کل همکاری‌های فرهنگی و هنری و یا اداره کل همکاری‌های فرهنگی امور ایرانیان خارج از کشور و بانوان هم در این سند تحول یک تغییر هویتی داد هو بانوان به خاطر اهمیت موضوع جدا شده‌اند، ایرانیان هم به خاطر مسائلی که اتفاق افتاد و اهمیتی که داشت جدا شد، آنچه که امروز ماحصل این برنامه است، اداره ما اداره کل همکاری‌ها و تنظیم گری صادرات فرهنگی است.

رخشنده همچنین توضیح داد: یکی از موارد جدی بحث تحول در کنار نمایش فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که   اهرم رایزنی‌های فرهنگی  خارج از کشور است، می‌توانیم استفاده کنیم و تأثیر گر باشیم. برای کسانی که در صنایع دستی و صنایع خلاق می‌خواهند ارز آوری داشته باشند، فضا برایشان ایجاد شود. یکی از بحث‌ها همین بحث سرود است که در دستور کار قرار گرفته و  به نوعی ما متولی اجرایی شدن و به نتیجه رسیدن این مسئله هستیم که به امید خدا ما بتوانیم از ظرفیتی خوبی که در این کار گروه‌های مشورتی ایجاد و اولین کار گروه این کار تشکیل شده، با همفکری و همدلی هم نتایج مطلوب بگیریم.

همچنین حسن پور مشاور مدیرکل همکاری‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات با تأکید بر اینکه بحث سرود یکی از برنامه‌های 

تحولی مهم در سازمان است، گفت: برای اینکه در عرصه بین  الملل فعال‌تر باشیم باید یک هم افزایی و تبادل نظر کنیم تا بتوانیم این هدف را از طریق رایزنی‌های فرهنگی در خارج از کشور محقق کنیم.

همچنین محمد گلریز خواننده مشهور سرود‌های انقلابی طی صحبت‌هایی گفت: مقام معظم رهبری درباره هنر می‌فرمایند: «هنر که تولید می‌کنید و ارائه می‌دهید سعی کنید هنر فاخر باشد یعنی باید اعتلای هنر مورد نظر باشد، چون خصوصیت هنر این است که بایستی اعتلا داشته باشد  که آن مقصودی از هنر مورد نظر است بدست آید هنر باید به گونه‌ای ارائه شود که مردم از آن لذت ببرند، چون هنر ابزار است، بوسیله ابزار است که می‌توان پیام منتقل شود. اگر هنر بد ارائه شود مقصود حاصل نمی‌شود چه این هنر نقاشی باشد و یا موسیقی»

وی در ادامه افزود: برای اینکه اهدافمان در زمینه سرود تأمین شود باید در عرصه فرهنگ و هنر در کشور یک فراخوان بگذاریم و از همه دعوت کنیم که هر کسی هنری دارد در این عرصه وارد شود و به صدا و سیما بیاید. خیلی افراد امروزه استعدادهایشان مغفول مانده است. این روز‌ها در معرض شدیدترین حملات فرهنگی و هنری هستیم بنابراین باید در این عرصه زیاد تلاش کنیم. مثلا در عرصه موسیقی مقاومت، انقلاب، دهه فجر، ۹  دی و ... ظرفیت کار زیاد داریم.

در ادامه علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما طی سخنانی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعنوان یکی از متولیان فرهنگ در خارج از ایران تلاش دارد هنر‌های هفت گانه‌ی کشور را معرفی کند و در حوزه موسیقی نیز اقداماتی مثلا در هفته‌های فرهنگی و اعزام گروه‌های موسیقی به خارج انجام می‌دهد منتها این برنامه‌ها باید نظم بیشتری بگیرد.

وی در ادامه افزود: ما حتی برای هفته‌های فرهنگی و اعزام هنرمندان موسیقی و برنامه هایشان باید متناسب با فرهنگ کشور‌ها برنامه و نقشه راه درست داشته باشیم.

قزوه با تاکید براینکه صدا و سیما بزرگترین آرشیو موسیقی کشور را در اختیار دارد، گفت:۷۰ هزار قطعه موسیقی به دو صورت صوتی و کلیپ در اختیار داریم که تنوع زیادی در رابطه با رخداد‌ها و مناسبت‌های کشور، رخداد‌های دیگر کشورها، ارتباطات و ... دارد. در زمینه تولیدات هم سالی بیش از  ۳۰۰ اثر  در دفتر موسیقی و ۱۰۰۰ تولید در استان‌ها داریم. بخشی از این کار‌ها در قالب مسابقات می‌توانند ارائه، چهره‌های جدید معرفی شوند، سرود‌های مختلف درباره ایران، خلیج فارس، مقاومت، حاج قاسم و ... داشته باشیم.

قزوه درباره هفدهمین جشنواره شعر فجر نیز گفت: درباره این جشنواره با  با توجه به اینکه از اعضای شورای همفکری جشنواره هستم پیشنهاد دادم که از شاعران پارسی گوی دیگر کشور‌ها مثل هند،  تاجیکستان، افغانستان و آذربایجان هم در جشنواره حضور پیدا کنند. همچنین برپایی محفل شعر بین المللی در جزیره ابوموسی و شعرخوانی شعرای ۹ کشور با توجه به شرایط وجنگ سیاسی و فرهنگی کنونی بسیار لازم است.

وی در پایان تاکید کرد که تنها ارکستر سمفونیک پایدار در ایران ارکستر صدا و سیما است.

سید مسعود علوی شاعر و فعال در عرصه موسیقی نیز پیشنهادی را مبنی بر تعامل فرهنگی و موسیقیایی بیشتر با  کشور‌های همسایه به شرح ذیل مطرح کرد:  باتوجه به شباهت فرهنگی بسیار فرهنگی قسمت‌های مرزی کشور با کشور‌های همسایه می‌توان آثاری را در این زمینه تولید کرد، به طور مثال از شباهت موسیقی ناحیه سیستان و بلوچستان با موسیقی پاکستان، موسیقی خراسان با موسیقی افغانستان و تاجیکستان، موسیقی خوزستان با موسیقی کشور‌های عربی و .. می‌توان کار‌های مشترکی را با باتوجه به این اشتراک تولید کرد که سبب اتصال و همراهی فرهنگی بیشتری با همسایگان خود می‌شویم.

در پایان مهیار مهرآذر مدیر ارکستر‌های دفتر موسیقی نیز توضیح داد: بخش ارکستر صدا و سیما حقیقتا هنرمندانه‌ترین بخش سازمان است. درباره صحبت‌های استاد قزوه درباره ارکستر سمفونیک این را باید اضافه کنم که گروه کری که جمع آوری کردیم بسیار قابل قبول است آنقدر که حتی با یک ساز می‌توانیم آن‌ها را به هرجای دنیا ببریم که با هر گویش از اقوام مازنی، ترک، ارمنی، فارسی، آذری و زبان انگلیسی کار اجرا کنند.

وی درباره ارکستر سنتی بانوان نیز توضیح داد:این ارکستر متشکل از ۱۰ تا ۱۲ تفر از بانوان هنرمند صدا و سیما است و آمادگی دارند قطعات موسیقی ایرانی را به زبان‌های مختلف بنوازند.  

مهرآذر باتاکید براینکه جا به جایی ارکستر سمفونیک سازمان به دلیل تعدد زیاد افراد کار آسانی نیست، گفت: تلاش داریم موسیقی‌هایی به فراخور مناسبت‌های مختلف داشته باشیم  مثلا در ارتباط بعثت پیامبر الان یک رپرتوار خیلی خوب داریم که نزدیک سی سال پیش آقای سرشار آن را خواندند که ما دوباره بازنویسی اش کردیم و می‌توانیم اجرا کنیم و ازین دست کار‌ها زیاد داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر