اولین نشان «قلم مقدس» به خانواده مرحوم «رضا مقدسی» اهدا شد
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، آیین پنجمین سالروز درگذشت رضا مقدسی، فعال رسانهای، ظهر روز چهارشنبه ۱۲ بهمن در تالار رودکی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم نمایندگان مجلس، مدیران رسانهها و چهرههای رسانهای از جمله مجید قلی زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم و مهدی پور معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد حضور داشتند.
در ابتدای مراسم فرشاد مهدی پور معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد به عنوان سخنران پشت تریبون قرار گرفت و از سالها همکاری با مرحوم مقدسی سخن گفت.
وی در ادامه تصریح کرد: این چهارمین برنامه ایست که در سال ۱۴۰۱ برپا کردیم. اولین برنامه در سالگرد مرحوم صابری فومنی بود و چند روز پس از درگذشت حجت الاسلام دعایی برنامهای برگزار کردیم. سومین موضوع درگذشت خانم کاظم زاده از عکاسان قدیمی روزنامه کیهان بود و این هم چهارمین برنامه ماست که نشانهایی برای این چهار برنامه تعیین خواهد شد تا این رویدادها هر ساله برگزار میشود. این گزارش در حال بروز رسانی است.
** تمجید شاگرد از زبان استاد
در ادامه این مراسم، سید وحید عقیلی، از اساتید به نام علوم ارتباطات که از استادان مرحوم مقدسی در دوره دکتری بود پشت تریبون قرار گرفت. عقیلی که با وجود کسالت در این مراسم حضور پیدا کرد، در رابطه با شخصیت و دغدغههای شاگرد خود گفت: برخی رابطه استاد و شاگرد را استاد-شاگردی مینامند و برخی شاگرد-استادی. من توفیق داشتم که حالت دومی را داشته باشم و این رابطه من با مرحوم مقدسی بود. امروز شروع ششمین سال درگذشت مرحوم مقدسی است و من افتخار راهنمایی و مشاوره او را داشتم و نمیدانستم به بیماری دچار است. ایشان بروز نمیداد و دلیل آن هم این بود که ایشان مثل نامش به همه چیز رضا بود و به همه قضا و قدر رضایت داشت.
وی در ادامه سخنانش خاطراتی از مرحوم مقدسی بیان کرد.
با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین ابوالفضل عمویی نماینده مجلس، از نشان قلم مقدس رونمایی شد. سپس اعضای خانواده مرحوم مقدسی روی سن آمده و اولین نشان قلم مقدس را دریافت کردند.
بعد از مراسم تجلیل محمد مهدی اسماعیلی وزیر ارشاد پشت میکروفن ایستاد و با گرامیداشت سالروز ورود امام خمینی(ره) به کشور، گفت: خوشحالم که در روز اول دهه فجر و در میان تمام برنامههای وزارت ارشاد، این جلسه را شاهدیم و ادای دینی به جامعه رسانهای کشور شد.
وی گفت: ما در وزارتخانه در حوزه های فرهنگی و هنری و سینمایی رویدادهای متنوعی داریم و جای چنین رویدادی خالی بود. امیدواریم این رویداد در سالهای آینده به یک جریان سازنده تبدیل شود.
اسماعیلی افزود: روزنامه از مواردی بود که ایرانیان از غرب وارد کردند. من همیشه فکر میکنم به این مسئله که بین واردات تمام وسایل ارتباطی و فرهنگی، حوزه روزنامه نگاری محلی بوده که بیشترین امتزاج رو با زندگی و فرهنگ مردم پیدا کرده است. از ابتدای بنیان جریان روزنامه نگاری افرادی داشتیم که امین و خیرخواه بودند و نسبت به مسائل جامعه حساسیت داشتند. مهمترین وسیله و ابزار تبلیغاتی در مهمترین اتفاقات کشور از زمان مشروطه تا به امروز، روزنامه بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حوزه روزنامه نگاری از زمان مشروطه در کشور ما حرفهای بود و از دوره های متاخر خود نیز بعضا جلوتر بود. انقلاب اسلامی حوزه روزنامه نگاری را هم در کشور ما متحول کرد و ما چند نسل مهم از روزنامه نگاران را داریم که پس از انقلاب اسلامی به جامعه معرفی شدند و منشا خیر و برکت بسیاری بودند. حرفه روزنامه نگاری در کشور ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی که جایگاه مردم در آن تغییر کرد بسیار برجسته شد و تعداد زیادی از روزنامه نگاران موفق این حوزه امروز هم در حال خدمت هستند.
عالی رتبه ترین مقام مسئول در وزارت ارشاد در رابطه با مرحوم مقدسی گفت: ایشان در زندگی کوتاه خود درخشید و صحبتها و عملکرد ایشان نشان میدهد او یک روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی با دغدغههای حرفهای و دغدغههای اصلاحی با نگاه دینی و ایدیولوژیک است. امیدوارم این نامگذاری منشا خیرات و برکات باشد. امروز بخش عمده ای از تولید خبر از حوزه مکتوب به فضای مجازی رفته و ما با پدیدههای نوینی روبرو هستیم که کار مدیریتی دشواری را میپذیرد، اما معرفی چنین شخصیتی میتواند جریانساز باشد.
نشان قلم مقدس، قرار است هر سال به خبرنگار یا خبرنگاران تراز انقلاب اسلامی اهدا شود.
این گزارش در حال بروز رسانی است...
انتهای پیام/