صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۹ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
بانوان تمدن‌ساز(۸)/ طرح پژوهشی «راهکارهای کاهش طلاق» به قوه قضائیه ارائه شد

استقبال دانشگاه برتر اروپایی از طرح پژوهشی و تحقیق بانوی ایرانی

طرح جرم‌شناسی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در حوزه پژوهشی مورد استقبال یکی از دانشگاه‌های اروپایی قرار گرفت. این در حالی است که وی طرح پژوهشی «راهکارهای کاهش طلاق» را نیز به قوه قضائیه ارائه داده است.
کد خبر : 829685

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ فاطمه احدی عضو هیئت علمی گروه حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه است که از دوره کارشناسی تا دکتری در رشته حقوق کیفری و جرم‌شناسی تحصیل کرده و اکنون وکیل پایه یک دادگستری و عضو هیئت علمی دانشگاه است.

خبرنگار آنا در راستای معرفی بانوان تأثیرگذار و تمدن‌ساز در این شماره سراغ فاطمه احدی رفته تا درباره سرگذشت موفقیت‌آمیز این بانو با وی به گفت‌و‌گو بنشیند.

احدی با بیان اینکه به مدت پنج سال مدیر گروه حقوق دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بودم، اظهار کرد: در حوزه پژوهشی طرح جرم‌شناسی را در دانشگاه ادینبرو انگلیس آغاز کردیم، دانشگاهی که رتبه شانزدهم را به لحاظ علمی در دنیا دارد و از دانشگاه‌های معروف کشور انگلیس به شمار می‌رود.

وی متذکر شد: دو بار در سفر به انگلیس به دانشگاه ادینبرو انگلیس رفتم و اکنون تحقیقی را برای چاپ در این دانشگاه آماده می‌کنم و امیدوارم برای ایران مایه سرافرازی باشد.

عضو هیئت علمی گروه حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه یادآور شد: فردی که در دانشگاه ادیمبرو رزومه‌ام را دید از دو لحاظ ابراز خشنودی کرد، نخست اینکه گفت تحقیق و پروژه را با حضور شما انجام می‌دهیم و در کمیسیون محققان به خود می‌بالیم که با شما مشارکت می‌کنیم.

احدی تبیین کرد: در ایران برخلاف تبلیغات رسانه‌ای تبعیض جنسیتی وجود ندارد و اگر وجود داشت یک زن نمی‌توانست به دانشگاه با رتبه شانزدهم در حوزه جرم‌شناسی مراجعه کند.

وی  توضیح داد: دومین موضوعی که موجب مسرت اعضای کمیسیون محققان دانشگاه اودیمبرو شد اینکه رشته جرم‌شناسی در ایران آنقدر پیشرفت کرده که یکی از استادان دانشگاه‌های ایران در حال کار روی پژوهش و طرح در دانشگاه آدیمبرو است.

**ارائه طرح پژوهشی «راهکارهای کاهش طلاق» به قوه قضائیه

این محقق و پژوهشگر بیان کرد: اکنون یک سال است که پژوهش و طرح خود را در دانشگاه ادیمبرو آغاز کرده‌ام. طرحی دیگر درباره «راهکارهای کاهش طلاق» داریم؛ البته کارهای اولیه آن انجام شده و تفاهم‌نامه‌ای هم با قوه قضائیه درباره کاهش طلاق منعقد کرده‌ایم.

عضو هیئت علمی گروه حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه تأکید کرد: اکنون با حکم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه به عنوان مسئول امور بانوان این دانشگاه در خدمت دانشجویان و استادان هستم، از سویی، طرحی را برای امور بانوان آغاز کرده‌ام با این عنوان که زنان ما نیاز به احیای عزت نفس و هویت زنانه دارند.

احدی با بیان اینکه پیشنهاد راه‌اندازی مجله «هویت زن ایرانی، چالش‌ها و راهبردها» را به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه ارائه کرده‌ایم، ادامه داد: راهکار اساسی دوم آن است که ابتدا از دختران‌مان سؤال کنیم که می‌خواهند شبیه چه کسانی باشند؟

وی با اعلام اینکه این طرح در سطح کشور هم طراحی شده است، افزود: تقدیرنامه‌هایی برای دختران برتر پیش‌بینی کرده‌ایم که لوح قلم «مانای بانو» نام دارد.

این محقق و پژوهشگر توضیح داد: موضوعات کلیشه‌ای را نمی‌پسندم، ابتدا باید با نسل جدید، دختران و زنان خود ارتباط برقرار کنیم و حرف‌های آنان را بشنویم و ببینیم که چه مشکلاتی دارند.

عضو هیئت علمی گروه حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه با طرح این سؤال که چرا برخی دختران نمی‌توانند هویت خود را بپذیرند؟ گفت: اکنون آسیب‌های زیادی داریم. در طرحی که به قوه قضائیه ارائه شد، گفتم که باید از لحاظ فرهنگی روی عزت نفس زنان کار کنیم و عزت نفس نیاز به هویت تاریخی، جنسی، دینی و حتی هویت اقتصادی دارد.

**زنان جامعه در جست‌وجوی هویت خود هستند

احدی گفت: با راه‌اندازی مجله «هویت زن ایرانی، چالش‌ها و راهبردها» وجه تمایز کار را با سایر نهادهای مرتبط با زن خواهید دید، تشریح کرد: زنان ما مشکلی ندارند، مگر اینکه در جست‌وجوی هویت خود هستند، باید کمک کنیم زنان هویت فرهنگی، تاریخی، جنسی و اقتصادی خود را بازیابی کنند.

عضو هیئت علمی گروه حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه تأکید کرد: اگر انسان به درجه‌ای از عزت نفس برسد بسیاری از مشکلات ایجاد نخواهد شد؛ بنابراین زنی که هنوز با هویت خود مشکل دارد نمی‌تواند همسر و مادر خوبی بوده و هویت اجتماعی مناسبی داشته باشد.

این محقق و پژوهشگر با طرح سؤال دیگر که زنان چرا نباید کار کنند؟ به آنا گفت: وقتی جایگاه زن شناخته شد، می‌تواند کارآفرین و مولد باشد، بانو یعنی بانی و بناکننده؛ بنابراین زنان در هر حوزه‌ای در کنار کار خانه و همسرداری و مادر بودن می‌توانند نقش اجتماعی خود را به خوبی ایفا کند.

احدی مطرح کرد: نمی‌توانیم عنوان کنیم که همسرداری و بچه‌داری متناقض با هویت اجتماعی و اقتصادی زن است؛ این هویت‌ها هستند که همسر و مادربودن را در زن شکل می‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
حسن مرادی
14:23 - 1401/11/30
برای سرکار خانم احدی که مایه افتخار و خانمی پر تلاش و زحمتکش و استاد برجسته می‌باشند آرزوی موفقیت دارم