صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۶ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
پس از ۱۶۰ سال؛

علت کاهش دمای بدن انسان‌ها مشخص شد

دانشمندان سال‌هاست به دنبال کشف علت کاهش دمای بدن انسان‌ها هستند و حالا این راز ۱۶۰ ساله افشا شده است.
کد خبر : 829463

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بررسی‌های بین‌المللی حاکی از آن است که دمای بدن انسان‌ها از اواسط قرن نوزدهم یعنی حدود 160 سال پیش کاهش یافته است و دانشمندان تاکنون از علت آن اطمینان نداشتند، اما مطالعات جدید نشان می‌دهد میکروب‌های روده نقش بسیار مهمی در پایین آمدن دمای بدن دارد.

محققان با بررسی داده‌های به‌دست آمده از بیماران و همچنین آزمایش روی موش‌ها به نتایج جالبی رسیدند. نتایج تحقیقات گسترده نشان داد که ارتباطی میان باکتری‌های روده و تغییرات دما وجود دارد. وضعیت سلامت جسمانی بیماران مبتلا به «سپتیسمی» یا گندخونی بسیار خطرناک است و نسبت به عفونت واکنش شدیدی نشان می‌دهد. سپتیسمی نوعی التهاب است که به دلیل عفونت شدید سراسر بدن فرد را در برمیگیرد. همچنین هدف از انتخاب این دسته از بیماران به دلیل نوسانات دما بود که در نهایت امکان دارد این شرایط منجر به بهبودی بیمار شود.

رابرت دیکسون، میکروبیولوژیست و ایمونولوژیست از دانشگاه میشیگان می‌گوید «ما می‌دانیم پاسخ دما در بیماران مبتلا به سپتیسمی بسیار حائز اهمیت است، زیرا نوسانات دما به شدت نشان می‌دهد که چه کسی زنده می‌ماند یا می‌میرد.»

گروه محققان دانشگاه میشیگان نمونه‌هایی از باکتری روده را از ۱۱۶ بیمار مبتلا به سپتیسمی تهیه کردند و دریافتند تغییرات گسترده‌ای در میکروبیوم‌ها وجود دارد که با تغییرات دمایی بدن بیماران مبتلا به سپتیسمی مرتبط است. باکتری‌های «فیرمیکوت» با تب بالا در بیماران ارتباط داشتند، در حالی‌که نشان داد باکتری‌های روده صددرصد با کاهش دما ارتباط ندارد.

باکتری‌های فیرمیکوت با وجود افزایش تب در بدن مواد بسیار مهمی برای رشد و سلامت بدن تولید می‌کنند. همچنین بر پاسخ ایمنی و متابولیسم بدن نیز تاثیر مثبت دارند. محققان با آزمایش‌های بیشتر بر موش‌ها و انسان‌ها دریافتند که خانواده باکتری‌ها با نوسانات دما مرتبط است. همچنین امیدوار هستند تا با تحقیقات بیشتر بتوانند راه‌های اصلاح میکروبیوم روده برای تاثیرگذاری بر دمای بدن را به شکل ویژه‌ای ایجاد کنند.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

برچسب ها: بدن عفونت
ارسال نظر