صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران:

نگاه انسان به واقعیت‌ها واقع بینانه باشد

حجت الاسلام یوسفعلی شکری گفت: نگاه انسان به واقعیت ها و تحلیل آن، حتما باید نزدیک به درستی باشد، چراکه اگر دید، ناقص یا با انگیزه های تنگ نظرانه باشد، حتما تحلیل نادرست خواهد بود.
کد خبر : 829438

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، نشست خبری شورای هم اندیشی و اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اصحاب رسانه، با حضور حجت الاسلام یوسفعلی شکری نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید، طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران، حسن زاده مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در استان خراسان رضوی و اصحاب رسانه در مشهد مقدس برگزار شد.

حجت الاسلام شکری در این نشست، گفت: دریافت‌های انسان از راه گوش و چشم است که به درون انتقال داده می‌شود، هم اینکه دریافت‌های سمعی و بصری است که باید کامل باشد که ابعاد یک واقعه را پوشش دهد و هم تحلیلی که می‌کند باید کاملا واقعی و حقیقی باشد. درون انسان تحت تاثیر جدی شنیده‌ها و دیده‌ها است.

وی افزود: قرآن کریم می‌فرماید از دروغگو سخنی را نشنوید و از شایعه‌ها پیروی نکنید. اگر انسان دروغگو برای شما خبری آورد، آن را بررسی کنید. شنیده‌ها در نحوه قضاوت، تحلیل و بیان و کردار او منعکس می‌شود. منبع خبر باید روشن و قابل اعتماد باشد. اینکه خبرنگار فقط آنچه را که می‌بیند انتقال می‌دهد کافی نیست، بلکه بایستی قبل و بعد یک واقعه را ببیند تا پیام او اثرگذار باشد.

نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید با اشاره به ویژگی‌های راویان خبر، تصریح کرد: شرایطی که قرآن برای راوی می‌گذارد و شرایطی که علما روایات اهل بیت (ع) را بررسی می‌کنند، یک کار جدی است. راوی قابل اعتماد باشد؛ منبع مجهول و دروغگو با پشتوانه یک تحلیل نادرست، نباید قابل اعتماد باشد.

حجت الاسلام شکری تصریح کرد: نگاه انسان به واقعیت‌ها و تحلیل آن، حتما باید نزدیک به درستی باشد، چراکه اگر دید، ناقص یا با انگیزه‌های تنگ نظرانه باشد، حتما تحلیل نادرست خواهد بود.

نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: خبرنگار باید راستگو باشد و آنچه را که می‌بیند یا می‌شنود، باید از یک منبع کاملا قابل اعتماد باششد تا مسئولیت نقل آن را بپذیرد. همچنین اینکه نباید درباره خبر اغراق یا بخشی از آن را سانسور کند و باید آنچه که واقعیت دارد را جامع الاطراف بیان کند.

** پیش بینی قانون جهت اختصاص خودرو به ۱۰ هزار جانباز

طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری شورای هم اندیشی و اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اصحاب رسانه، گفت: لایحه‌ای که از طرف دولت می‌رود، استحاله می‌شود. در قانون برنامه ششم در خصوص ایثارگران، حکمی نداشته ایم و امروز در پیش نویس لایحه، ۳۸ حکم وجود دارد. یکی از مشکلات ما در حوزه قانونگذاری این است که آمال و آرزوهای خود را در برنامه می‌آوریم، اما ۶۰ درصد احکام غیرواقع بینانست، ۲۵ درصد شفافیت لازم را ندارد و ۴۰ درصد اصلا شاخص ندارند.

وی افزود: به عنوان نمونه نمی دانیم شاخص ترویج فرهنگ ایثار در جامعه، چیست‌. مرکز پژوهش‌ها می گوید ۸۰ درصد احکام، زیرساخت ندارد. به عنوان مثال حدود ۳۰ سال است که درباره پزشک خانواده می شندیم، در حالی که احتمالا این موضوع، در برنامه‌ توسعه آینده هم اجرا نشود‌‌.

موهبتی با اشاره به حق پرستاری تصریح کرد: حق پرستاری در ماده ۲۶ قانون جامع ایثارگران در سال ۱۴۰۰، حداقل ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود و با اینکه یکدفعه ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد، اما عملا محقق نشد و این رقم برای سال آتی، ۲۰ درصد رشد خواهد داشت. ۶۵ هزار نفر از خانواده شهدا حق پرستاری دریافت می‌کنند و ۱۰ هزار نفر در نوبت قرار دارند. تقریبا حق پرستاری ۸۰ درصد افزایش داشته،اما تورم هم افزایش پیدا کرده است. همچنین ۶۷ هزار جانباز حق پرستاری دریافت می‌کنند که ۲۵ هزار جانباز نیز در نوبت هستند.

معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به وضعیت کمک معیشت ایثارگران لشاره کرد و گفت: ۱۰۵ هزار نفر کمک معیشت دریافت می‌کنند و این موضوع، شامل کسانی می شود که فاقد شغل و درآمد هستند. سال ۱۴۰۱ مبلغ دریافتی سه میلیون و ششصد هزارتومان بود و جانبازان کمتر از ۲۵ درصد، زیر  ۴ و نیم میلیون تومان دریافت می‌کنند. با استسفاریه مجلس که متاسفانه بار مالی آن لحاظ نشده، این رقم افزایش یافت. در سال ۱۴۰۲ جانبازان بیشتر از ۲۵ درصد ۶ میلیون و ذیل ۲۵ درصد، ۵ میلیون دریافت خواهند کرد، از طرفی دیگر ۲۵ هزار نفر در صف کمک معیشت قرار دارند.

موهبتی تصریح کرد: پرداختی حق معیشت به والدین شهدا که ۳ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان بود، به شش میلیون و سیصد هزارتومان افزایش پیدا می‌کند که ۱۰۰ درصد رشد داشته است.قانون  تحویل خودرو برای ۱۰ هزارنفر پیش بینی شده، این در حالی است که جانبازان دریافت کننده خودرو طبق مصادیق ۲۵۰ هزار نفر هستند. بنابراین شاخصی نیاز است تا این افراد به ۱۰ هزار نفر برسند. آخرین بار این موضوع در کمیسیون دولت مطرح شد و یکسری شاخص‌ها در نظر گرفته شده است، به عنوان مثال جانباز ۷۰ درصد بر جانباز ۵۰ درصد اولویت دارد.
وی افزود: شاخص‌ها در حال نهایی شدن است تا با توجه به جامعه هدف، ۱۰ هزار نفر تکمیل شوند. این موضوع در لایحه سال ۱۴۰۲، دیده شده و امیدوار هستیم آنچه دولت دیده در مجلس تصویب شود. هزینه آن نیز از طریق وام محل تبصره ۱۶ که تا ۲۵۰ میلیون تعیین شده، تعلق می‌گیرد.

موهبتی در خصوص بیمه دی و مطالبات بیمه‌ای ایثارگران در حوزه دارو و درمان، گفت: بدهی بنیاد به بیمه، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است. تا سه ما آینده زمان تسویه است که در کل شرایط خوبی داریم. ارائه خدمات درمانی به دلیل شرایط اقتصادی مشکل دار شده است. دولت پیشنهاد داد کار به بیمه ایران واگذار شود که با توجه به شرایط بیمه ایران، پیشنهاد رد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر