صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مرتضوی:

ستاد توسعه صادرات در وزارت کار ایجاد می‌شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل ستاد توسعه صادرات این وزارتخانه خبر داد و گفت: وزارت تعاون برای توسعه همکاری تجاری و اقتصادی با قاره آفریقا آمادگی کامل دارد.
کد خبر : 829423

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید صولت مرتضوی در نخستین همایش بین المللی مجازی توسعه روابط اجتماعی اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با قاره آفریقا اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی مشترک ایران و کشور‌های افریقایی، حفظ استقلال و آزادی در مجامع بین المللی است.

وی قاره افریقا را سرزمین فرصت‌های ناب دانست و افزود: دولت سیزدهم در گسترش همکاری‌های چندجانبه با کشور‌های افریقایی نگاه راهبردی دارد.

مرتضوی با بیان اینکه قاره آفریقا با ۵۵ کشور جمعیتی نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر دارد گفت: از حجم یک هزار میلیارد دلار تجارت کشور‌های آفریقایی، سهم ایران تقریبا یک میلیاد دلار است که باید تسهیل روابط و بستر سازی مناسب تقویت شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش شرط اصلی رشد ۸ درصدی اقتصادی را توسعه و تقویت دیپلماسی اقتصادی عنوان و اضافه کرد: رشد صادرات نفتی و غیر نفتی در دولت سیزدهم روند افزایشی و صعودی داشته، اما نیازمند یک تحول اساسی در صادرات غیر نفتی هستیم.

وی یکی از مؤلفه‌های اصلی و مزیت‌های نسبی اقتصاد ایران را بخش تعاون دانست و تاکید کرد: وزارت تعاون آمادگی انتقال تجربیات بخش تعاون ایران را به کشور‌های آفریقایی دارد.

مرتضوی گفت: با تشکیل ستاد توسعه صادرات وزارت کار، مهم‌ترین برنامه این وزارتخانه در این حوزه تدوین برنامه راهبردی توسعه اقتصادی و صادرات، تبادیل هئیت‌های تجاری با کشور‌های مختلف و متنوع سازی بازار‌های صادراتی است.

مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران در این همایش مجازی گفت: قاره آفریقا ظرفیت‌های مناسبی در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی از جمله در بخش‌های صنعت، صنایع پتروشیمی و حمل و نقل دریایی دارد.

وی قاره آفریقا را در اینده اقتصاد جهان بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: وزارت تعاون به عنوان مجموعه جامع اقتصادی و اجتماعی می‌تواند با تسهیل روابط تجاری و اقتصادی با کشور‌های افریقایی به افزایش درآمد ارزی کشور کمک کند.

حامد فروزان مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه قاره آفریقا با جمعیتی بالغ بر ۱.۴ میلیارد نفر، دومین قاره وسیع جهان است گفت: قاره آفریقا ۴۰ درصد طلا، ۷۳ درصد الماس، ۱۶ درصد اورانیوم، ۹ درصد بوکسیت، ۵ درصد ذغال سنگ، ۵ درصد مس و ۳۰ درصد اعضای سازمان ملل متحد، ۵۰ درصد از اعضای کنفرانس اسلامی و ۴۰ درصد کشور‌های عضو جنبش غیرمتعهد‌ها را به خود اختصاص داده است.

وی توسعه زیر ساخت ها، صدور خدمات فنی، مهندسی و دانش بنیان به خصوص در حوزه پروژه‌های عمرانی و بهره برداری از معادن، تهاتر کالا با کالا و کالا با خدمات، تبادل هیئت‌های تجاری، تقویت زیرساخت‌های تجارت با آفریقا شامل راه اندازی خط پروازی مستقیم ایران و آقریقا، برقراری خطوط منظم کشتیرانی به شمال، جنوب و غرب آفریقا، تقویت دیپلماسی کشاورزی و معدنی در آفریقا و ارائه خدمات بانکی به تجار را از مهم‌ترین الزامات برای توسعه تجارت با این قاره عنوان کرد.

فروزان افزود: متاسفانه طی دهه‌های گذشته همواره به این کشور‌ها کم توجهی شده بود و هرگز به عنوان یک شریک بالقوه راهبردی به آن‌ها نگاه نمی‌شد.

وی گفت: تعامل و روابط اقتصادی بهتر با آفریقا نیازمند حضور فعالانه اقتصادی در کشور‌های آفریقایی، ایجاد شناخت بهتر از فرهنگ و ظرفیت‌های این قاره، گسترش و توسعه روابط بانکی میان ایران و این قاره، تقویت و توسعه بازاریابی اقتصادی، گسترش حمل و نقل دریایی و خطوط کشتیرانی میان ایران و آفریقا، تلاش برای توسعه گردشگری میان ایران با کشور‌های این حوزه و افزایش رفت و آمد‌های مستمر دیپلماتیک، فراهم اوردن بستر اعزام نیروی متخصص کار و ارائه آموزش‌های فنی و حرفه ای، صدور خدمات فنی و عمرانی و... است.

فروزان تصریح کرد: در حوزه معادن، در تلاش هستیم شرکت‌های زیرمجموعه را در شناخت ظرفیت‌های بسیاری که دارند در این قاره فعال کنیم.

وی اضافه کرد: در حوزه دارو با توجه به تنوع دارویی و ظرفیت تولید در مجموعه تیپیکو، فرصت خوبی برای صادرات دارو، تولید مشترک و صادرات فناوری‌های پیشرفته وجود دارد که در این راستا اقدامات موثری انجام شده و به زودی اعلام می‌شود.

نخستین همایش بین المللی مجازی توسعه روابط اجتماعی اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با قاره آفریقا با حضور مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، علیرضا عسگریان دستیار ویژه وزیر، حامد فروزان مدیرکل امور بین للمل، علی‌محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، غلامحسین حسینی‌نیا معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور و احمد خانی نوذری معاون امور اقتصادی وزارت کار برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر