فرش قرمز دولت زیر پای سرمایهگذاران بخش خصوصی انرژیهای تجدیدپذیر
محمود کمانی، معاون وزیر نیرو در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه امسال، قانون جهش تولید دانشبنیان در حمایت از این شرکتها، ابلاغ شد، خاطرنشان کرد: در ماده ۱۶ این قانون، بر حمایت از توسعه صنایع دانشبنیان مرتبط با انرژی تجدید پذیر و گسترش بازار برای این صنایع، تأکید شده است.
وی افزود: این حمایتها هم از شرکتهایی انجام میشود که در حوزه انرژیهای تجدید پذیر سرمایهگذاری میکنند و هم شرکتهای دانشبنیانی که بر تولید تجهیزات انرژی تجدید پذیر، تمرکز دارند.
کمانی در تشریح این ماده گفت: بر این اساس، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات، موظف هستند، معادل یک تا ۵ درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدید پذیر، تأمین کنند.
وی ادامه داد: این صنایع یا باید نیروگاه احداث کنند یا برق آنها از یک تا ۵ درصد بر اساس قیمت انرژی تجدید پذیر، محاسبه و دریافت شود.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه ۵۰ درصد از این منابع حاصله برای خرید برق از نیروگاههای تجدید پذیر اختصاص مییابد، گفت: ۲۵ درصد نیز بهصورت منابع وام برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه، اختصاص پیدا میکند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، وزارت نیرو بر اساس بند (ز) تبصره ۱۵ بودجه سال ۱۴۰۰ و نیز بند (ط) تبصره ۱۵ بودجه ۱۴۰۱، مکلف به اختصاص بخشی از منابع حاصل از فروش برق به صنایع در حمایت از دانشبنیانهای حوزه تجدید پذیر شد، که منابع بسیار خوبی است.
کمانی در رابطه با اینکه، سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدید پذیر تا چه میزان با ریسک همراه است، گفت: در وهله نخست، چگونگی سرمایهگذاریها باید با توجه به مقیاس اندازهگیری دستهبندی شود. بهطورکلی مقیاس اندازهگیری در تأسیس نیروگاههای تجدید پذیر بر اساس کیلووات و مگاوات است.
وی افزود: در راهاندازی نیروگاههای کیلوواتی بههیچوجه ریسک وجود ندارد. ساتبا بهطور منظم هر ماه خرید برق را از نیروگاه داران انجام میدهد. پیشبینی ما این است که در آینده نیز، مشکلی در پرداختها وجود نخواهد داشت؛ لذا سرمایهگذارانی که میخواهند در مقیاس کوچک سرمایهگذاری کنند، مشکل خاصی ندارند.
کمانی در رابطه با نیروگاههای در مقیاس متوسط نیز گفت: قیمت این نیروگاهها، اخیراً تصویب و ابلاغشده است. مقیاس آن تا سقف سه مگاوات است و سرمایهگذاران در زمینهای شخصی، در پشتبام سولههای صنعتی یا در زمین شهرکهای صنعتی میتوانند آن را احداث کنند. در این بخش نیز ریسکی برای سرمایهگذاری وجود ندارد و منابع آن دیدهشده است.
معاون وزیر نیرو در پایان در رابطه با نیروگاههای با مقیاس بزرگ، خاطرنشان کرد: این نیروگاهها، مصوبه شورای اقتصاد را دارد و منابع آن را در بودجه سنواتی پیشبینی میکنیم. در سال ۱۴۰۱ نیز ۳ هزار میلیارد تومان برای آن مصوب شد. صاحبان سرمایه برای سرمایهگذاری در این بخش نیز با هیچ ریسکی مواجه نیستند و از حمایت دولت برخوردارند.
انتهای پیام/