صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۰ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
برنامه‌های مرکز آفرینش‌های ادبی در نشست خبری اعلام شد؛

تجلیل از دو شاعر و افتتاح باغ رمان ایرانی در دهه فجر

نشست خبری اعلام برنامه‌های مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام دهه فجر صبح امروز برگزار شد.
کد خبر : 829129

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، نشست خبری اعلام برنامه‌های مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام دهه فجر صبح امروز، دهم بهمن ماه با حضور محمدرضا شرفی خبوشان، مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی، تیمور آقامحمدی، دستیار ویژه مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی در حوزه هنری برگزار شد.

** افتتاح سامانه جامع نقد و تحلیل آثار ادبی به نام اثرخانه

در ابتدای نشست شرفی خبوشان عنوان کرد: نگاه ما در برپایی برنامه‌های امسال اولویت دادن به ادبیات در انقلاب اسلامی است. بخش مهم پیام‌های انقلاب بر دوش شاعران و نویسندگان متعهد انقلابی از بدو جریان انقلاب بوده، بنابراین وقتی صحبت از برگزاری مناسبت‌هایی برای سالگرد پیروزی انقلاب است قطعا شاعران و نویسندگان در خط مقدم هستند.

وی در ادامه افزود: ما یک سری برنامه برای ایام دهه فجر داریم که مناسبتی هستند، اما برخی برنامه‌ها به مبارکی ایام پیروزی انقلاب کلیدشان زده می‌شود و در طول سال ادامه می‌یابد ما از جنس هر دو نوع برنامه تبیینی، ترویجی و پژوهشی داریم.

شرفی خبوشان با تشریح برنامه‌های افتتاحیه گفت: افتتاح سامانه جامع نقد و تحلیل آثار ادبی به نام اثرخانه است که برای نویسندگان و شاعران علاقه‌مند طراحی شده است. این سامانه در فضای مجازی از آثار دوستداران داستان و شعر استقبال خواهد کرد و توسط جمعی منتقدان و پیشکسوتان کار‌ها نقد می‌شود و در طول سال فعال خواهد شد و کنار نقد آثار برنامه‌های جانبی شامل کلاس‌های مختلف مثل یک مدرسه همگانی خواهد بود.

وی با بیان اینکه این سامانه ۱۷ بهمن در تماشاخانه ماه با حضور منتقدین افتتاح می‌شود، گفت: پس از افتتاح سامانه تمامی علاقه‌مندان از سراسر کشور می‌توانند اثرشان را در سایت قرار دهند و منتظر نقدش باشند. به نوعی این سامانه عدالت آموزشی را ایجاد خواهد کرد. پیش بینی مان برای سال اول ۲ هزار عضو این سامانه با حصور ۲۰ استاد و منتقد فعال خواهد بود.

شرفی خبوشان درباره دیگر برنامه سالگرد پیروزی انقلاب گفت: رویش ۴۴ رمان تحت عنوان باغ رمان ایرانی را امسال در راستای نگارش رمان‌هایی با موضوعات مرتبط انقلاب برای رمان اولی‌ها خواهیم داشت. در این باغ افرادی که توسط اساتید شناسایی شدند در یک دوره آموزشی شرکت و کار نوشتن رمانشان را شروع می‌کنند و آثارشان هم توسط سوره مهر منتشر می‌شود این کار باعث می‌شود شاهد ورود جوانانی باشیم که ورود به عرصه نگارش می‌کنند. به نوعی باغ رمان ایرانی اتصال پیشکسوتان و جوانان در عرصه نگارش کار‌های ارزشمند است.

وی اظهار داشت: افتتاح باغ رمان ایرانی ۱۹ بهمن ماه در تماشاخانه ماه خواهد بود و در این برنامه از سیدحسن حسینی ارسنجانی پیشکسوت رمان نویسی انقلابی تقدیر و او نمادین نهالی در حوزه هنری خواهند کاشت. به برترین رمان‌ها در پایان این کار جوایزی خواهیم داد.

این مسئول ادبی حوزه هنری یادآور شد: سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب تحت عنوان جایزه مرحوم امیرحسین فردی نیز در این ایام برپا می‌شود. دو سال این جایزه بخاطر کرونا برگزار نشد، اما امسال افتتاح می‌شود. جایزه‌ای که نسبت به دوازده دوره قبل متفاوت و ما پانصد میلیون تومان جایزه نقدی مجموعه آثار را خواهیم داشت و فقط برای رمان بزرگسال ۲۰۰ میلیون، رمان نوجوان ۱۰۰، مجموعه داستان ۱۰۰ میلیون و مجموعه شعر ۱۰۰ میلیون خواهد بود.

وی در ادامه گفت: برنامه‌های عصر شعر، برنامه لاله هزارساله ۱۲ بهمن، برنامه لعن دیوار‌ها در تحلیل شعارنویسی و مقایسه شعار‌های ایام انقلاب ۱۶ بهمن ماه، برنامه در کوچه‌های انقلاب در بررسی رمان انقلاب ۱۶ بهمن ماه، برگزاری نمایشگاه سیار از دستاورد‌های حوزه در زمینه ترجمه آثار ادبی به زبان‌های مختلف در این روز‌ها برپا می‌شود.

شرفی خبوشان اظهار داشت: به طور کلی ۱۰۸ نفر از نویسندگان، شاعران و اندیشمندان انقلاب درگیر برنامه‌های مرتبط مرکز ما در حوزه در ایام پیروزی انقلاب هستند. این تعداد برای یک جامعه آماری ۴ هزار نفری فعال خواهند بود و برنامه‌ها در ۴ استان در قالب عصر شعر، برنامه‌های تحلیلی و پژوهشی و افتتاحیه‌ها فعال خواهند شد.

** تجلیل از عباس براتی پور و سیمین دخت وحیدی

در ادامه حبیبی کسبی مدیر دفتر شعر حوزه نیز در توضیح برنامه شب های شعر انقلاب گفت: ما امسال چهارمین دوره شب های شعر انقلاب را برگزار می کنیم. اولین شب انقلاب، فردا یازدهم در همدان ساعت ۱۶ در سینما قدس همدان ، دومین برنامه سیزده بهمن در قم، سومین برنامه ۱۶ بهمن در کرمان و چهارمین دوره هم در تهران تالار سوره حوزه هنری برپا می شود.

وی در ادامه افزود: در این دوره ها بیش از ۵۰ شاعر شرکت خواهند کرد که علاوه بر شاعران استانی ، شاعران کشوری هم حضور خواهند داشت. انتخاب شهرها به این دلیل بوده که از شرق و غرب و شمال و جنوب کشور شاعران دسترسی به یکی از این مناطق داشته باشند. جواد محقق، ناصر فیض، محمدعلی مجاهدی، یوسفعلی میرشکاک، امیری اسفندقه، عباس براتی پور و ... شاعران بسیاری در کنار شاعران جوان حاضر خواهند بود.

حبیبی تاکید کرد: در مراسم اختتامیه از دو شاعر انقلاب عباس براتی پور و سیمین دخت وحیدی در اختتامیه تهران تجلیل خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر