صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۴ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت:

مرحله اضطراری پاندمی کرونا تمام نشده است

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به افزایش تعداد مرگ و میر‌های کرونایی هشدار داد که شواهد بیانگر آن است که مرحله اضطراری پاندمی کرونا هنوز تمام نشده است. 
کد خبر : 828987

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، تدروس آدهانوم قبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت، اخیرا جلسه‌ای برگزار کرده تا در مورد اینکه آیا همه‌گیری هنوز هم در بالاترین سطح هشدار جهانی قرار دارد یا خیر، بحث کند. 

قبریسوس با اشاره به افزایش تعداد مرگ و میر‌ها هشدار داد که واکنش جهانی به این بحران بلاتکلیف مانده، اما به طورکلی شواهد بیانگر آن است که مرحله اضطراری پاندمی کرونا تمام نشده است. 

دبیرکل این سازمان جهانی توضیح داد: با ورود به چهارمین سال همه‌گیری، مطمئناً اکنون در وضعیت بسیار بهتری نسبت به یک سال پیش هستیم، زمانی که موج سویه امیکرون در اوج خود بود و هر هفته بیش از ۷۰ هزار مرگ به سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌شد.

 براساس داده‌های موجود، میزان مرگ و میر هفتگی در ماه اکتبر به کمتر از ۱۰ هزار نفر کاهش یافته، اما شمار مرگ و میر از ابتدای دسامبر دوباره افزایش یافته است. هفته گذشته تقریباً ۴۰ هزار مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ گزارش شد در حالی که تعداد واقعی مطمئناً بسیار بیشتر است.

این جلسه چهاردهمین نشست تصمیم‌گیری درباره بحران کرونا بود؛ تقریباً سه سال از روزی که این جلسه برای نخستین بار با بالاترین زنگ هشدار اضطراری سازمان جهانی بهداشت تشکیل شد می‌گذرد؛ کمیته مستقل هر سه ماه یکبار برای بحث در مورد بیماری همه گیر تشکیل جلسه و به قبریسوس گزارش می‌دهد تا تصمیم بگیرد که آیا شرایط حاکم بر کشور‌ها که ناشی از شیوع همه‌گیری ویروس کروناست وضعیت اضطراری بین‌المللی باقی می‌ماند یا خیر. 

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: "به کارگیری انواع واکسن‌ها، آزمایش‌ها و درمان‌ها به منظور نجات جان انسان‌ها، پیشگیری از بیماری‌های شدید و کاهش فشار بر سیستم‌های بهداشتی و پزشکان حیاتی است، اما از آنجایی که در بسیاری از کشورها، این ابزار قدرتمند و نجات دهنده هنوز به جمعیتی که بیشتر به آن‌ها نیاز دارند مانند افراد مسن و کارکنان بهداشتی نرسیده واکنش جهانی نیز ناتوان باقی مانده است.

 قبریسوس یادآوری کرد، اعتماد عمومی به این ابزار‌های کووید-۱۹ توسط سیل مستمر اطلاعات نادرست تضعیف شد در حالی که سیستم‌های بهداشتی هنوز برای مقابله با افزایش موارد کرونا در پی ظهور سویه‌های جدید و مسری تلاش می‌کنند.

وی ادامه داد: تلاش و انگیزه محققان از نظر نظارت بر نحوه تکامل ویروس، نظارت و توالی ژنتیکی نیز به شدت کاهش یافته که این روند ردیابی انواع بی‌شمار و شناسایی انواع جدید در زمان مناسب را دشوارتر می‌کند. 

جلسه کمیته اضطراری به ریاست دیدیه هوسین، پزشک فرانسوی برگزار شد و قرار است نتیجه آن به همراه جزئیات در روز‌های بعد منتشر شود. این کمیته آخرین بار در ماه اکتبر ۲۰۲۲ تشکیل جلسه داد و به این نتیجه رسید بیماری همه‌گیر هنوز به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی (PHEIC) که بالاترین سطح هشدار سازمان جهانی بهداشت است باقی مانده است؛ اگرچه اعلام PHEIC، مکانیسم مورد توافق بین‌المللی برای ایجاد واکنش جهانی به چنین شیوع‌هایی است، اما تنها پس از توصیف بدتر شدن وضعیت کووید-۱۹ به عنوان یک بیماری همه‌گیر در ۱۱ مارس ۲۰۲، بسیاری از کشور‌ها برای اقدامات جدی تلاش کردند.

براساس آمار‌های موجود نزدیک به ۶۶۵ میلیون مورد جهانی تایید شده کووید-۱۹ به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است که شامل بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار مورد مرگ و میر است، اگرچه آژانس بهداشت سازمان ملل متحد همیشه تاکید می‌کند اعداد واقعی بسیار بیشتر از آمار و ارقام منتشر شده است. در مقابل، بیش از ۱۳ و نیم میلیارد دوز واکسن تزریق شده است.

موارد جدید ابتلا به کرونا در اکثر نقاط جهان مربوط به سویه جدید (XBB) می‌شود؛ این سویه ترکیبی از زیر سویه‌های BA.۲.۱۰.۱ و BA.۲.۷۵ است و به گفته برخی متخصصان داده‌های موجود در مورد نحوه پیشرفت این سویه جدید نشان می‌دهد که تفاوت‌های اساسی در شدت بیماری بین سویه‌های قبلی و سویه جدید XBB وجود دارد. شواهد اولیه‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد در مقایسه با سایر زیر شاخه‌های امیکرون، خطر عفونت این سویه بیشتر است و موارد عفونت مجدد در درجه اول محدود به کسانی بود که عفونت اولیه در دوره قبل از موج امیکرون داشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر