کاخ سفید: در آینده نزدیک انتظار پیشرفت در مذاکرات برجام را نداریم
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از نیوزویک، «جان کربی» مسئول هماهنگیهای راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در تازهترین اظهارنظر خود، بار دیگر این ادعا را که احیای توافق هستهای با ایران، در دایره تمرکز «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا قرار ندارد، تکرار کرد.
وی در این باره مدعی شد که «دیپلماسی که به احیای مشارکت آمریکا در برجام منجر شود، به هیچ وجه در دستور کار نیست».
کربی در توجیه این ادعا افزود: «پیشرفتی در رابطه با برجام حاصل نشده است و انتظار نداریم که در آینده نزدیک هم چنین پیشرفتی حاصل شود».
گفته میشود که صراحت لهجه جان کربی مبنی بر چرخش مواضع آمریکا در قبال مذاکرات احیای برجام که بیش از یک سال و نیم به درازا کشیده، بیش از سایر مقامات واشنگتن بوده است.
این اظهارات یک ماه بعد ازآن مطرح میشود که انتشار ویدئویی از بایدن با این مضمون که «برجام مرده است، اما نمیتوانیم آن را اعلام کنیم»، خبرساز شد.
کربی در ادامه ادعاهای اخیر خود، افزود: بایدن درباره لزوم عدم دستیابی ایران به تسلیحات اتمی بسیار جدی است. رئیس جمهور آمریکا همواره گفته است که اگرچه ترجیح وی توسل به راههای دیپلماتیک و صلح جویانه برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای است، اما سایر گزینهها را هم از روی میز حذف نمیکند. باید اطمینان حاصل کنیم که در صورت لزوم از منابع، قابلیتها و آمادگی برای رسیدن به هدفمان از طرق مختلف برخورداریم.
به گزارش آنا، چندی پیش، پایگاه «نشنالاینترست» با انتشار تحلیلی مدعی شد که مرحله جدیدی از دیپلماسی هستهای ایران و آمریکا شکل گرفته است که سنگ بنای آن «پذیرش متقابل مفهوم ابهام هستهای» است.
طبق این نظریه، ابهام هستهای موضوع غنیسازی اورانیوم را که در کانون توجه دوران برجام قرار داشت، نادیده میگیرد. در عوض، بر تصمیم عمدی مبنی بر عدم اعلام وجود قابلیت تسلیحات هستهای تمرکز میکند. این سیاست عدماطمینان عمدی به کاهش فشار ناخواسته جامعه بینالمللی برای خلع سلاح کمک میکند.
در این راهبرد جدید، آمریکا به ایران در مورد غنیسازی اورانیوم هشدار نمیدهد، بلکه نسبت به خطر بیسابقه به کارگیری «همه عناصر قدرت ملی» ایالات متحده در صورت انتخاب دستیابی به سلاح هستهای هشدار میدهد.
اظهارات مبهمی مبنی بر اینکه «برجام مرده است، اما اعلام نمیکنیم» و «به رغم آمادگی برای توسل به سایر گزینه ها، دیپلماسی همچنان بهترین راه است» از مصادیق این رویکرد جدید است.
نشنال اینترست در گزارش خود مبنی بر ورود به دوران ابهام هسته ای، به اظهارات «کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران و دستیار ارشد مقام معظم رهبری هم اشاره میکند مبنی براینکه که ایران توانایی تولید سلاح هستهای را دارد، اما تصمیمی برای تولید آن ندارد.
انتهای پیام/