صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۱ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱
در آستانه سفر به فرانسه؛

السودانی: برای نزدیک شدن دیدگاه‌های تهران-ریاض تلاش می‌کنیم

نخست‌وزیر عراق که فردا پنجشنبه عازم پاریس است، ضمن تأکید بر روابط راهبردی عراق و فرانسه، بر ادامه تلاش بغداد برای برگزاری گفتگو‌های تهران-ریاض تأکید کرد.
کد خبر : 828257

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در یادداشتی که در روزنامه «لو موند» فرانسه منتشر شد، خبر‌ها مبنی بر قصد سفر به پاریس را که برای روز پنجشنبه تدارک دیده شده است، تائید کرد.

پیشتر هم خبرگزاری «شفق» عراق به نقل از منابع آگاه از سفر السودانی به فرانسه در رأس هیئتی از وزرا خبر داده بود.

السودانی در این یاداشت تاکید کرد که چشم انداز دولتش مبتنی بر افزایش همکاری با کشور‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به دور از جانب داری است و به دنبال آن است که در همراهی با فرانسه، سیاست مشارکت با بسیاری از کشور‌ها را در پیش بگیرد.

وی مدعی شد که نقش فرانسه در مقابله با داعش و آزادسازی موصل، گواه شراکت راهبردی دو کشور است.

نخست وزیر عراق تأکید کرد: همکاری‌های بغداد و پاریس علاوه بر ابعاد سیاسی و اقتصادی، ابعاد بهداشتی و آموزشی و فرهنگی و زیست‌محیطی دارد و امیدوار به گسترش همکاری‌ها در جلوگیری از قاچاق آثار باستانی هستیم.

السودانی افزود: بغداد خواستار تحکیم همکاری‌های نظامی و امنیتی با فرانسه به منظور افزایش توانمندی‌های نیرو‌های نظامی عراق است چندان که این کشور امروز به نیروی رزمی خارجی نیاز ندارد و فقط نیازمند آموزش و تجهیز نیرو‌های خود است و در این راستا لازم می‌بیند که در سایه بهبود مداوم توان نظامی نیرو‌های عراقی، در روابط با ائتلاف بین‌المللی و ترسیم نقشه راه همکاری‌های آینده در حال بازنگری دائم باشد.

وی همچنین گفت: عراق می‌کوشد که عنصر پیش‌برنده در دیپلماسی منطقه‌ای باشد و این مسئله را در کنفرانس بغداد ۲ نیز اعلام و تأکید کرده که عراق اجازه تعرض به خاک کشور‌های همسایه را نمی‌دهد در عین اینکه اجازه هرگونه تعرض به خاک خود را هم نمی‌دهد.

به گفته السودانی، روابط حسنه عراق با کشور‌های منطقه باعث شده که بغداد محل تلاقی طرف‌های متنازع باشد و در این راستا نقشی مهم در نزدیک کردن دیدگاه‌ها میان تهران و ریاض داشته است.

وی در این باره تاکید کرد: به تلاش‌ها در روند بهبود روابط تهران-ریاض ادامه می‌دهیم. 

روابط دیپلماتیک تهران- ریاض در سال ۲۰۱۶ قطع شد، اما از سال گذشته به این سو، پنج دور مذاکره میان آن‌ها به میزبانی عراق برگزار شده است.

 در تاریخ ۳۰ آذر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست بغداد ۲ به امان پایتخت اردن سفر کرده بود، در توئیتی از گفتگو با «فیصل بن فرحان» در حاشیه این نشست خبر داد. وی در این باره نوشت: وزیر خارجه عربستان در این دیدار نسبت به آمادگی کشورش برای ادامه مذاکرات با ایران ابراز اطمینان کرد.

با این حال، وزیر خارجه ایران در تاریخ ۲۳ دی، به رغم تاکید بر اتفاق نظر تهران-ریاض به تداوم گفتگوها، تاکید کرد: البته فکر می‌کنیم هنوز طرف عربستان سعودی از آمادگی لازم برای بازگشت روابط به حالت طبیعی برخوردار نیست. نیت و اراده لازم را برای عادی سازی روابط با عربستان داریم. اگر چنین نیتی به معنای واقعی در طرف سعودی نیز مشاهده شود بازگشت روابط به حالت طبیعی امری سریع و محقق شدنی است. 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین گفت که مذاکرات بغداد رو به جلو و مثبت ارزیابی می‌شود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر