کوثری: با هیچ قانونی نمیتوان سپاه را تروریست اعلام کرد
اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درباره اینکه چرا اتحادیه اروپا نتوانست کل سپاه را در فهرست تروریسم قرار دهد و صرفاً به اعلام فهرستی از تحریمهای جدید بسنده کرد؟، گفت: کسی که میخواهد چنین تصمیم بزرگی بگیرد، باید منطقی و مستدل تصمیمگیری کند. پارلمان اتحادیه اروپا دچار سردرگمی است؛ چراکه دیدند سپاه یک تشکیلات منظم، منسجم و مشخص باسابقهه حداقل ۴۳ الی ۴۴ سال است و این تشکیلات، بودجه مشخصی دارد و تمام فعالیتهای آن توسط رسانهها اعلام میشود و تمام مصاحبههای فرماندهان، عملکردها و تصمیماتشان مشخص و قانونی است و از طرفی، دقیقاً طبق قوانین بینالمللی عمل میکنند، بنابراین چنین تشکیلاتی را نمیتوانند تروریسم اعلام کرد.
وی تصریح کرد: کشورهای تحریم کننده مانند فرانسه، انگلیس و اتحادیه اروپا که خودشان در شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند، اگر بخواهند یک تشکیلات منظمی را تروریست اعلام کنند، چنین چیزی از نگاه حقوقی کاملاً رد و غیرقابلقبول است، زیرا خودشان قانونگذار هستند و میدانند زمانی که میخواستند قضیه تروریستی اعلام کردن سپاه را نهایی کنند، درواقع با این تصمیم، خودشان بهعنوان قانونگذار زیر سؤال میروند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: زیرا برای تروریست خواندن سپاه مجبور بودند از جایی استدلال، منطق و قانون بیاورند و به آن استناد کنند، درحالیکه با هیچ قانونی نمیتوان سپاه را تروریست اعلام کرد؛ نتیجه این شد که آنها از تصمیم خود بازگشتند.
کوثری گفت: سران این کشورها نسبت به پارلمان اتحادیه اروپا عاقلانهتر رفتار کردند و تصمیم گرفتند و متوجه شدند که ازلحاظ حقوقی، اگر بخواهند دادگاه بینالمللی علیه سپاه تشکیل دهند، هیچ قانونی آن را محکوم نخواهد کرد و هیچ استدلال منطقی وجود ندارد.
وی افزود: اگر این اتفاق میافتاد، ایران اقدامات متقابلی که گفته بود را محکمتر و مصممتر و با یک وحدت مضاعفی پاسخ میداد؛ بنابراین چه اروپا و چه آمریکا زمانی که ببینند منطقی و مستدل نمیتوانند حریف ایران باشند، دست به چنین اقدامات پوچی میزنند. مانند چند ماه اخیر که با اغتشاش میخواستند امنیت و نظم عمومی را بر هم بزنند و علیه ما جنگ ترکیبی راه انداختند، اما با ایستادگی ملت ایران و حضور مردم، قضیه فیصله پیدا کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: الآن جنگ جهانی دوم نیست که قدرتطلبان بینالمللی هر کاری که دلشان خواست انجام دهند! انگلیس و آلمان و سایرین تصور میکنند که جنگ جهانی دوم است! آن دوران گذشت و الآن ملتها هستند که با آگاهی بالا تصمیم میگیرند؛ لذا عقبنشینیشان از این تصمیم، یک تصمیم عاقلانه بود که به نفع خود آنها تمام شد.
کوثری گفت: ما نیز به دنبال تنش نیستیم و نمیخواستیم اقداماتی انجام دهیم که منجر به تنش شود، اما اگر آنها بخواهند جنگ و یا اقدامی را علیه ایران شروع کنند، باید بدانند که شروعکننده آنها هستند، اما تمامکننده ایران است.
وی بیان کرد: اگر میخواهند فهرست تروریستی تشکیل دهند، بروند ترامپ و امثالهم را در این فهرست قرار دهند که بهصورت واضح و روشن اعلام کرد که دستور ترور شهید سردار سلیمانی را صادر کرده است و یا داعش را باآنهمه جنایاتی که در عراق و سوریه انجام داد در فهرست تروریستی قرار دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: چرا باید سپاه که در مبارزه با تروریسم داعش که انسانهای بیگناه را به طرزی فجیع میکشتند، آنهمه فداکاری و ایستادگی کرد، در فهرست تروریست قرار بگیرد؟ چرا کشورهایی مانند انگلیس، آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی که با همکاری یکدیگر، داعش را به وجود آوردند در فهرست تروریسم قرار نمیگیرند؟ آنها سعی میکنند جای تروریسم و شهید را عوض کنند.
کوثری اظهار کرد:، چون ملتها متوجه شدهاند که سپاه نیروی فداکار در مبارزه با داعش و جنایتهای او و تروریسم است، این مسئله سران اروپایی را نسبت به سپاه عصبانی کرده و دست به چنین اقداماتی میزنند.
وی در واکنش بهقرار گرفتن نام خود و سایر بخشهای سپاه در فهرست افراد تحریم شده بیان کرد: باید دید از بین کسانی که تحریم شدهاند مگر چند بار به اروپا سفر میکردند؟ بنده خودم علاقه نداشتم و تاکنون به اروپا سفر نکردم. پول و اموالی هم در اروپا ندارم بنابراین تحریم کردن بنده کار خندهداری است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: درواقع اروپاییان کسانی را تحریم کردند که اصلاً این افراد هیچ ارتباطی با آنها نداشتند! وقتی گفته میشود اینها در وضعیت بحران فکری قرار دارند، اشاره به همین نکات است. قرار گرفتن تمامی افراد، قرارگاهها و نهادهایی که در فهرست جدید این تحریمها قرار گرفتهاند، نشانهٔ سردرگمی اتحادیه اروپا و عدم شناخت آنها نسبت به این افراد و سازمانها و حتی عدم شناخت آنها نسبت به سیاست است.
انتهای پیام/