صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۵۰ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱
معاون وزیر ارشاد:

جایزه ادبی قرآنی حافظ طراحی شد

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جایزه ادبی قرآنی حافظ به‌عنوان جایزه معتبر ملی طراحی شده است که در ماه مبارک رمضان به چند نفر از اساتید اهدا می‌شود.
کد خبر : 828127

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جایزه ادبی قرآنی حافظ به‌عنوان جایزه معتبر ملی طراحی شده است که در ماه مبارک رمضان به چند نفر از اساتید اهدا می‌شود.

معاف امروز در هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر (محفل لرستان) در سالن آمفی تئاتر حوزه هنری لرستان بیان کرد: نسبت قرآن و اسلام با شعر همدلانه و همگرایانه است و شعر را جهت‌دار می‌کند.

او با بیان اینکه در آیاتی از قرآن به شعر اشاره شده است اظهار داشت: ائمه اطهار شعر می‌سرودند و شعرا را گرامی داشتند و تکریم می‌کردند. بخش قابل توجهی از بار حماسی و لسان ائمه در موارد مورد نیاز بر عهده شعر است.

معاف اظهار داشت: فلاسفه به ویژه ارسطو راجع به شعر سخن گفته و بیش از همه ارسطو نیز در این باره صحبت کرده است و ارسطو به قدری در مدح شعر و شعرخوانی صحبت فلسفی داشت که برخی فکر کردند که شعر از فلسفه و حکمت بالاتر است.

او ادامه داد: بسیاری از بزرگان فلسفه اسلامی به شعر خود افتخار می‌کردند و حکما از اینکه آنان را شاعر بشناسند افتخار می‌کردند و حکمت را در لسان شعر می‌ریختند.

معاف با بیان اینکه شعر جوشش عاطفه است عنوان کرد: تا اهمیت شعر را در جریان فلسفی و علمی، نظری و حکمی نشناسیم نمی‌توانیم از برکات این قالب هنری و ادبی بهره‌مند باشیم.

وی با بیان اینکه شعر زیرساخت است گفت: شعر زایا، مانا و پویا است و شعر نقش جریان ساز، افق گشا، الهام‌بخش و زیرساختی را دارد.

معاف با تأکید بر اینکه شعر حکمت می‌آفریند افزود: شعر در حکمت جاری شده است و شعر حکمت را در قالب الفاظ بیان می‌کند و تأثیر شعر بر رشد و بالندگی موسیقی و مرثیه، مداحی است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: فردی که شاعر نیست باید در محفل شاعرانه شعر گوش دهد و در دین اسلام شعر مورد احترام قرار دارد.

وی با اشاره به روحیه عاطفی ایرانیان قدرت شاعری را در اوج نگه داشته است افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود دو دهه به جشنواره شعر فجر ورود کرده و اکنون جشنواره‌های سه گانه فیلم و تئاتر و موسیقی تبدیل به هفت جشنواره شده و یکی از این جشنواره‌های معتبر شعر فجر است.

معاف عنوان کرد: از سال ۸۵ تاکنون جشنواره شعر فجر برگزار شده و اکنون در سطح استان‌ها نیز برگزار می‌شود. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شعر آئینی و شعر حماسی با رویکرد آئینی مورد توجه ویژه است.

وی گفت: در ماه مبارک رمضان جشنواره شعر قرآنی برگزار خواهد شد و جایزه ادبی قرآنی حافظ نیز به‌عنوان جایزه معتبر ملی طراحی شده است و سال‌های بعدی ادامه خواهد داشت و امید است که جشنواره شعر فجر رونق جشنواره فیلم را داشته باشد.

وی افزود: شعرا باید بیشتر جدی بگیریم و اهتمام به شعرا داشته باشیم.

هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر با هدف تعالی و ارتقای شعر امروز برگزار شد و در این جشنواره ۱۶ نفر از شاعران لرستان اشعار انقلابی خود را ارائه کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر