صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱
در واکنش به آنچه در سوئد شاهد بودیم؛

آمریکا هتک حرمت قرآن کریم را به مانع تراشی برای عضویت سوئد در ناتو ربط داد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد ادعا کرد که ممکن است هدف از سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان، ایجاد اختلاف میان آنکارا-استکهلم در روند پیوستن سوئد به ناتو باشد.
کد خبر : 827944

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی یک نشست مطبوعاتی به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد واکنش نشان داد و به نوبه خود تلاش کرد تا اقدام استکهلم مبنی بر صدور مجوز برای انجام این بی حرمتی را توجیه کند.

وی در این باره گفت: وقتی نوبت به اظهارنظر درباره آنچه این روز‌ها شاهد بوده ایم می‌رسد، باید بگویم که ما از حق تجمع مسالمت آمیز به عنوان یکی از عناصر دموکراسی حمایت می‌کنیم. اما همانگونه که وزیر خارجه سوئد هم گفت، سوزاندن کتاب‌هایی که برای بسیاری از افراد مقدس هستند، اقدامی به شدت توهین آمیز است و او هم تاکید کرد که آنچه قانونی است لزوماً اقدامی شایسته نیست و به گمانم آنچه در سوئد رخ داد در همین چارچوب می‌گنجد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که جویای واکنش واشنگتن در قبال موضع گیری اخیر رئیس جمهور ترکیه در قبال عضویت سوئد در ناتو شد، گفت: این موضوع را هم در نظر می‌گیریم که ممکن است آن‌هایی پشت این حوادث باشند به دنبال تضعیف اتحاد فراآتلانتیکی و همبستگی متحدان اروپایی و شرکایشان هستند. به عقیده ما، فنلاند و سوئد آمادگی پیوستن به ناتو را دارند، اما در نهایت این مسئله نیاز به اجماع نظر همه اعضا دارد و آن‌ها باید موافقت ترکیه را جلب کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد: ما از محکوم کردن این اقدام خاص خودداری نمی‌کنیم. بدون شک این اقدام وحشتناک است. شاید هدف، ایجاد اختلاف میان ترکیه و سوئد که متحدان نزدیک ما هستند، بوده است. 

روز گذشته، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه هشدار داد که سوئد با دادن مجوز قرآن سوزی آن هم جلوی سفارت ترکیه، «دیگر نمی‌توانند در مورد پیوستن به ناتو از ما توقعی داشته باشد».

«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره هتک حرمت قرآن کریم در سوئد گفت که دبیرکل سازمان ملل از محکوم کردن قاطعانه آتش زدن قرآن کریم حمایت می‌کند.

دوجاریک تاکید کرد: این یک نشانه دیگر از نفرت درحال رشد علیه بسیاری از مذاهب مانند اسلام و یهودیت است و چنین اقداماتی باید به صورت واضح محکوم شود و ما آن‌ها را محکوم می‌کنیم.

«راسموس پالودان» یک شهروند تندرو و اسلام ستیز سوئدی - دانمارکی روز شنبه یکم بهمن ماه در اقدامی موهن، یک نسخه از قرآن را در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در پایتخت سوئد سوزاند. او برای این کار خود از مقامات سوئد مجوز گرفته بود.

این اقدام غیرانسانی شهروند اروپایی از سوی کشور‌های مسلمان به شدت محکوم شد. مصر، کویت، ایران، امارات متحده عربی، الازهر مصر، مجمع جهانی علمای مسلمان، قطر، عربستان، اندونزی، اردن، مغرب، سازمان همکاری اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس، ترکیه و گروه انصارالله نسبت به این اقدام و تکرار آن بیانیه صادر کردند و در مورد گسترش اقداماتی که باعث بی‌حرمتی به ادیان و تشدید خشونت‌ها شود، هشدار دادند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توئیتی نوشت: نباید جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشور‌های اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر