صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گمانه‌زنی آنا درباره نحوه برپایی جشنواره موسیقی فجر؛

از حضور پررنگ هنرمندان موسیقی سنتی تا اجرای ارکسترهای ملی

انتظار می‌رود اغلب اجراهای سی و هشتمین دوره جشنواره موسیقی فجر با توجه به شرایط موجود، در حوزه موسیقی سنتی و نواحی باشد.
کد خبر : 827476

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا، با ورود به بهمن‌ماه و برپایی جشنواره‌های فجر ویترین‌های فرهنگی تئاتر، فیلم، موسیقی و تجسمی به نمایش در می‌آیند و شور و حال به سالن‌های مختلف تئاتر، کنسرت و گالری‌ها باز خواهد گشت. جشنواره موسیقی فجر امسال به دبیری «بهزاد عبدی» قرار است سی و هشتمین دوره خود را از بیست و هشتم بهمن ماه برگزار کند و در حال حاضر ثبت نام اهالی موسیقی برای حضور در این جشنواره آغاز شده است.

حال سوال اصلی این است که این جشنواره با چه شرایط و ویژگی‌هایی و با اعلام آمادگی چه گروه‌ها و هنرمندانی برپا خواهد شد. اغتشاشات ماه‌های گذشته باعث شد که گروه‌های فشار داخلی و خارجی اثرگذاری زیادی بر هنرمندان موسیقی کشور داشته و عده‌ای را با تهدید و ارعاب مجبور به حضور پیدا نکردن در جشنواره‌ها بالاخص در عرصه موسیقی پاپ کنند، هر چند که همین الان هم شنیده‌ها حاکی از آن است که خیلی از هنرمندان پاپ برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند، اما ممکن است امسال ترکیب متفاوتی از سال‌های گذشته را در جشنواره شاهد باشیم.

به راحتی می‌توان گفت که جشنواره امسال ویترین موسیقی سنتی، نواحی و ترکیبی است و بخش اعظمی از این هنرمندان در جشنواره فجر حضور خواهند داشت. با توجه به برپایی پربار جشنواره موسیقی نواحی و توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اجرای موسیقی ملی و بومی به نظر می‌رسد که بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی فجر از چارچوب و گستره بیشتری نسبت به  دوره‌های قبل برخوردار است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند ماه گذشته با تأکیدات وزیر فرهنگ و سایر مسئولان موسیقیایی کشور تلاش کرد که زمینه را برای برپایی کنسرت‌های زنده فراهم کنند و از هنرمندان نیز بخواهند که اجراهایشان را آغاز کنند که البته کنسرت «امید جهان» خواننده پاپ در تالار وحدت، «پرواز همای» با کنسرت «سرباز نامه» نیز شاهد چنین ادعایی است.

طبق شنیده‌ها ارکستر‌های موسیقی ملی ایران، ارکستر سمفونیک صدا و سیما و ارکستر سمفونیک تهران نیز خود را برای حضور در جشنواره موسیقی فجر که ویترین موسیقیایی کشور است، آماده می‌کنند که البته حضورشان با توجه به دولتی بودن این ارکستر‌ها اجتناب ناپذیر است، اما حال باید دید که رهبری این ارکستر‌ها را چه کسانی بر عهده می‌گیرند.

جشنواره موسیقی فجر از بیست و هشتم بهمن ماه اجراهایش را در تهران آغاز می‌کند؛ تابستان امسال «محمود سالاری» در احکامی نادر مشایخی، سیدمحمد میرزمانی، بهزاد عبدی، حمیدرضا اردلان، محمدعلی مرآتی و محمد اله‌یاری فومنی، مدیرکل دفتر موسیقی را به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری این دوره از جشنواره موسیقی فجر منصوب کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر