عصب کشی و پر کردن و پاسخ به سوالات شما
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، در این مطلب به چند مورد از سوالاتی که معمولا در مورد عصب کشی دندان و پر کردن دندان به مطرح میشود پاسخ خواهیم داد. پیشنهاد میکنیم این مقاله را از دست ندهید. در صورتی که سوال مورد نظر شما در لیست زیر نبود، میتوانید در بخش نظرات سوالتان را مطرح و پاسخ را از طرف تیم کلینیک ثمین دنتال تهران پارس دریافت کنید.
1) آیا قبل از اصلاح طرح لبخند به عصب کشی و پر کردن نیاز داریم؟
یکی از سوالاتی که معمولا مطرح میشود این است که آیا قبل از اصلاح طرح لبخند به عصب کشی و پر کردن دندان نیاز هست یا خیر. در صورتی که دندان ها از نظر سلامتی مشکلی نداشته باشند پزشک مستقیما به سراغ اصلاح طرح لبخند با روش مناسب بیمار میرود. اما در غیر این صورت البتدا باید مشکل دندان ها حل شده و پوسیدگی ها برطرف شوند. بعد از برطرف شدن پوسیدگی ها، ظاهر دندان ها درست شده و بعد از آن دندان ها زیبا خواهند شد.
2) اگر دندان درد برطرف شد، دیگر نیازی به عصب کشی نیست؟
متاسفانه این دیدگاه وجود دارد که با برطرف شدن درد دندان، دیگر نیازی به عصب کشی و درمان نیست! این یک تصور غلط است. وقتی آسیب و عفونت به پالپ میرسد، ریشه دندان و عصب های موجود در آن را از بین میرود. پس دیگر هیچ چیزی وجود ندارد که اطلاعات مربوط به پوسیدگی دندان را به شکل درد به شما هشدار دهد.
در نتیجه دندان به شکل قبل با عفونت باقی میماند و از داخل هر روز پوسیده تر میشود. این پوسیدگی و عفونت به همینجا ختم نمیشود و در ادامه میتواند موارد زیر را ایجاد کند :
- تورم لثه در اطراف دندانی که دچار مشکل شده است؛
- خارج شدن ترشحات چرکی از دندان؛
- تیره شدن رنگ دندان؛
- بازگشت درد در هنگام جویدن؛
- ورم صورت.
3) چرا گاهی اوقات دندانی که قبلا عصب کشی شده است، باید دوباره عصب کشی شود؟
خدمات عصب کشی دندان یکی از حساس ترین خدمات است که در انجام آن پزشک باید دقت زیادی به خرج دهد. در صورتی که این دقت وجود نداشته باشد، کار به خوبی انجام نشده و در نتیجه مشکل نیز کامل حل نشده است. این مورد در مورد دندانهای 4 کاناله بیشتر میتواند مشکل آفرین باشد. چرا که عصب کشی این دندان ها معمولا مشکل تر است.
عواملی که میتوانند باعث شوند فرد دوباره برای دریافت خدمات اندو به پزشک مراجعه کند، شامل موارد زیر میشوند :
- تنگی یا انحنای مجرای ریشه دندان باعث شده بخشی از آن در عصب کشی اولیه خوب تمیز و درمان نشود.
- پیچیدگی ساختار آناتومی مانند انشعابهای فرعی مجرای ریشه در درمان اولیه شناسایی نشده است.
- اتصال روکش یا ترمیم دیگر بر روی دندان، پس از عصب کشی به موقع انجام نشده و به تاخیر افتاده است.
- ترمیم دندان عصب کشی شده نتوانسته جلوی آلوده شدن داخل دندان به بزاق دهان را بگیرد در نتیجه عفونت مجدد شروع شده است.
همچنین به دلایل زیر دندانی که با موفقیت عصب کشی شده است، ممکن است دوباره دچار مشکل شود:
- ایجاد پوسیدگی جدید؛
- شکستن، ترک خوردن یا شل شدن روکش یا پرکردگی دندان (که قرار بوده جلوی نفوذ مواد خارجی را بگیرد اما دیگر نمیتواند)؛
- شکستن دندان؛
در این شکل مجرای ریشه دندان نشان داده شده است. در تصویر پایین میبینید که ریشه دندان مجرای فرعی دارد که ممکن است در هنگام عصب کشی دیده نشود و تحت درمان قرار نگیرد. در نتیجه درمان عصب کشی با شکست مواجه می شود.
4) آیا عصب کشی درد دارد؟
ترس از دندانپزشکی به خاطر درد در بین تمام مردم جهان وجود دارد. معمولا بیشتر ما از کودکی برای یک بار هم که شده به دندانپزشک مراجعه کرده ایم. خاطره تلخ تزریق آمپول بی حسی و دردهایی که کشیده ایم میتواند بار ها و بارها ما را از مراجعه کردن به دندانپزشکی بترساند.
واقعیت این است که اگر پزشک از مواد بی حسی به اندازه مناسب و کافی برای شما استفاده کند، در نهایت شما هیچ دردی را احساس نخواهید کرد. متاسفانه در بعضی از کلینیک ها دیده شده برای کمتر مصرف کردن از مواد بی حسی و هزینه کمتر، بیمار درد بیشتری را تحمل میکند.
با توجه به آماری که کلینیک ثمین دنتال از مراجعین خود در طول سال های فعالیت خود گرفته است، تا کنون حتی یک مورد هم وجود نداشته که از درد در حین عصب کشی دندان معترض باشند.
بعد از عصب کشی و کم تر شدن اثر بی حسی، ممکن است تا 24 ساعت درد خفیف و البته قابل تحمل وجود داشته باشد.از طرفی این درد با مصرف مسکن هایی مثل نووافن و یا ژلوفن و سایر مسکن ها قابل کنترل است.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
مشاوره رایگان به صورت حضوری و تلفنی
77739968-021 | 09337769000
---------------------------------------------------------------------------------------------------
5) عصب کشی در دوران بارداری چگونه است؟
لطفا به این مورد دقت کنید. در دوران بارداری نباید از هیچ از خدمات دندانپزشکی که در زمینه زیبایی باشند استفاده کنید. البته این موضوع شامل عصب کشی دندان کمی فرق میکند. در مورد عصب کشی نیز باید دندان در حالت اورژانسی باشد. در غیر این صورت بهتر است تا بعد از زایمان صبر شود. در هر صورت، اگر نیاز وجود داشته باشد در هر زمان از دوران بارداری شما میتوانید عصب کشی را انجام دهید.
این موضوع را فراموش نکنید که با در نظر گرفتن نیاز بیمار به عکس های اشعه ایکس، جامعه پزشکی معتقد است که بهتر است در سه ماهه دوم بارداری، عصب کشی دندان انجام شود. درصورتی که شما باردار هستید میتوانید از مشاوره رایگان کلینیک ثمین دنتال جهت بررسی وضعیت دندان ها و درمان آنها استفاده کنید.
6) عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟
دندانی که کارش به عصب کشی رسیده باشد، در واقع یک دندان ترمیم شده است و طول عمر بسیار کمتری نسبت به یک دندان سالم دارد. در صورتی که یک دندان عصب کشی شود میتوان انتظار داشت بین 10 تا 15 سال دوام بیاورد.
البته در صورتی که شرایط نگهداری از این دندان مناسب باشد و از روکش برای دندان استفاده شود، میتوان انتظار طول عمر بیشتر را نیز داشت.
7) آیا میتوان همزمان با ارتودنسی عصب کشی کرد؟
گاهی اوقات زمانی که درمان ارتودنسی آغاز می شود دندان سالم است اما در حین فرایند ارتودنسی دندان بر اثر تروما، آسیب دیدگی یا پوسیدگی عفونت می کند.با توجه به این موضوع باید حتما انجام عصب کشی را در اولویت قرار داد.
درغیر این صورت، باید منتظر تحمل زیاد درد باشید و با گسترش عفونت دندان خود را به طور کامل از دست خواهید داد. حتی ممکن است عفونت به آبسه دندان، کیست یا عفونت استخوان تبدیل شود. این یعنی اوضاع وخیم تر!
8) پر کردن دندان با لیزر چگونه است؟
همانطور که از اسم این روش کاملا پیداست، پر کردن دندان با لیزر، یکی از روش های جدید و نوین در علم دندانپزشکی است. در این روش شما دیگر نیازی به استفاده از آمپول بی حسی ندارید.
چرا که در زمان برداشتن پوسیدگی های دندان، هیچ دردی احساس نمیشود. علاوه بر این بعضی از افراد از دریل دندانپزشکی میترسند و اصطلاحا نسبت به صدا و ارتعاشات ناهنجار دستگاه هندپیس تراش فوبیا دارند. با دستگاه لیزر دیگر نیازی به تحمل استرس و درد وجود ندارد.
علاوه بر موارد فوق در روش پر کردن دندان با لیزر بافت های سالم دندان آسیب نمی بیند. این یعنی صرفا فقط قسمت های سیاه و خراب دندان برداشته می شود. همچنین از لیزر می توان برای سخت کردن مواد پر کننده نیز استفاده کرد.
با وجود همه این محاسن عالی و قابل توجه، هزینه ی بالای این روش نسبت به روش های معمولی پر کردن دندان، باعث میشود که بسیاری از افراد روش های قدیمی را ترجیح دهند.
9) آیا پر کردن دندان با جیوه خطرناک است؟
خیر. ماده سیاه یا آمالگام با یکی از قدیمیترین مواد ترمیم دندان در علم دندانپزشکی می باشد. این ماده که از در هم آمیختن جیوه با فلزات دیگر مانند: نقره، قلع، مس و… بوجود می آید.
به طور تقریبی میتوان گفت که 200 سال از تولید اولیه این ماده می گذرد. اصول صحیح استفاده از ماده سیاه برای پر کردن و ترمیم دندان به عنوان یک مادهی مناسب همچنان در دانشکدههای دندانپزشکی ایران و جهان تدریس می شود.
مقاومت زیاد در برابر سایش، دوام بالا و پوسیدگی کمتر از جمله ویژگی های مثبت این ماده سیاه می باشد.
و علاوه بر این ها قیمت مناسب آن نسبت به ماده سفید رنگ یا کامپوزیت باعث گردیده تا افراد بیشتری بتوانند دندان های خود را ترمیم کنند و از مزایای آن بهره ببرند. با توجه به سمی بودن جیوه، خیلی از افراد برایشان سوال میشود که چطور میشود از این ماده در بدن استفاده کرد، بدون اینکه خطری برای ما داشته باشد؟
جیوه ی موجود در این ماده سیاه باعث آسیب به محیط زیست به علت دفع نامناسب آن می شود اما برای بدن انسان کاملا بیخطر است. بنابراین به هیچ وجه نگران این موضوع نباشید.
منبع : samindental.com
انتهای پیام/