تولید هدفمند آنتی بادی با روشی غیر تهاجمی از زرده تخم مرغ
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، فناوری تولید آنتی بادی از زرده تخم مرغ (IgY) با خصوصیات منحصر به فرد ساختاری و عملکردی منجر به تولید هدفمند آنتی بادیها با روشی آسان، مقرون به صرفه، غیر تهاجمی و در حجم زیاد میشود.
از IgY میتوان برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریهای انسان و دام استفاده کرد. طی دهه گذشته پیشرفتهای قابل ملاحظهای در تعداد شرکتهای ثبت شده درگیر در فرآیند تولید محصول، اختراعات ثبت شده و کارآزماییهای بالینی در حال انجام در این حوزه روی داده است که شاهدی بر گسترش استفاده از این فناوری است. به همین دلیل انجام یک بررسی آینده نگر از پتانسیل تجاری سازی و بازاریابی تولیدات این حوزه برای ورود به بازار و تولید کلان این محصول ضروری به نظر میرسد.
با این هدف، سعید یخکشی از پژوهشگاه رویان به همراه پژوهشگرانی از چین، کانادا و پرتغال به نگارش مقالهای مروری در این حوزه پرداختند. دادههای گردآوری شده در این مقاله مروری نشان میدهد، اختراعات ثبت شده در حوزه IgY از سال ۲۰۱۰ میلادی به تدریج افزایش یافته، به نحوی که در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۷۷ اختراع ثبت شده رسیده است. علاوه بر این ۷۳ شرکت صنعتی در بازاریابی محصولات این حوزه درگیر هستند که از این تعداد ۲۷ شرکت در تولید محصولات زیست درمانی انسان و دام و ۴۶ شرکت در حوزه تشخیص فعالیت دارند. در ادامه این مقاله مروری که در نشریه بین المللی Frontiers in Immunology منتشر شده است، شرح داده میشود که استفاده از محصولات زیست درمانی رشد چشمگیری داشته و محصولاتی از این دست در مراحل مختلف کارآزمایی بالینی قرار دارند.
این تولیدات به صورت مکملهای غذایی و یا داروهای موضعی در درمان انسان و دام مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در مقابل، به دلیل ماهیت طبیعی آنتی بادیهای پلی کلونال و نبود استانداردهای فنی مناسب، تولیدات این حوزه کمتر به عنوان داروهای تأیید شده توسعه یافته اند. با این وجود پژوهشهای اخیر در خصوص قطعات دارای عملکرد IgY امیدهای تازهای در توسعه استفاده دارویی از محصولات این حوزه ایجاد کرده است. این مقاله مروری در نهایت چنین نتیجه گیری میکند که تحلیل گذشته نگر و بررسی اطلاعات موجود نشان دهنده پیشرفت و بلوغ فناوری IgY در آینده به سوی صنعتی شدن و تجاری سازی است.
انتهای پیام/