در اولین شب بهمنماه؛
پدیده نجومی نادری به وقوع میپیوندد
بهمنماه با غیبت سیاره ماه از آسمان شب آغاز میشود و پدیدهای که تا ۳۵۰ سال آینده تکرار نمیشود به وقوع میپیوندد.
کد خبر : 827356
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در آغاز بهمنماه ۱۴۰۱، کره ماه چنان به زمین نزدیک میشود که در ۱۰۰۰ سال گذشته بیسابقه بوده است. البته شاید ماه نو امشب قابل رویت نباشد؛ اما اثرش روی زمین حس خواهد شد. این هفته که با شروع ماه بهمن آغاز شده است؛ با غیبت کره ماه از آسمان شب دنبال خواهد شد؛ چیزی که با عنوان ماه نو (new moon) شناخته میشود.
ماه نو امشب (شب یکم و بامداد دوم بهمنماه ۱۴۰۱)، چنان به زمین نزدیک خواهد شد که از سال ۹۹۲ میلادی، سابقه نداشته است. جالب اینکه تا ۳۴۵ سال دیگر هم به این فاصله نزدیک، نخواهد رسید. اما مگر قمر زمین، حول سیاره ما نمیچرخد؛ پس چرا دور و نزدیک میشود؟ در پاسخ باید گفت که مدار چرخش ماه به دور زمین، کاملا دایرهای نیست و شکل تخممرغی یا بیضوی دارد. به همین دلیل است که هر از گاهی با پدیده ابَرماه (supermoon) مواجه میشویم؛ یعنی وقتی که ماه کامل بهعلت نزدیک شدن به زمین، بزرگتر از حد طبیعی بهنظر میرسد.
اما از سر بدشانسی، اینبار که ماه به نزدیکترین فاصله از زمین در ۱۰۰۰ سال گذشته رسیده با ماه نو مصادف شده و دیدن عظمت آن حتی با تجهیزات پیشرفته و مهارت کافی، کار مشکلی است. البته شاید از نظرها پنهان باشد؛ ولی حضورش بهخوبی حس خواهد شد. نزدیکتر شدن ماه به زمین، روی پدیده کشند یا جزر و مد تاثیر خواهد گذاشت که میتواند باعث هجوم امواج و وقوع سیلاب در برخی مناطق ساحلی دنیا شود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/