صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱
دکتر طهرانچی:

زن آینده‌ساز و مکتب‌ساز است 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پذیرفته نیست که بگوییم زن تابع و پیرو است در یک جامعه کفر زن فرعون مظهر ایمان می شود؛ بنابراین زن توان این را دارد که تابع نباشد و سازنده باشد.
کد خبر : 827249

به گزارش خبرنگار آموزش و پژوهش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا به مناسبت گرامی داشت روز زن و مقام مادر گفت: هرچند با تاخیر ولادت با سعادت گوهر نبوی را تبریک عرض می کنم اما هر کس به او اقتدا کرد راه نجات را پیدا می کند. 

وی افزود: در قرآن کریم مثال انسانهای فرهیخته و باایمان زن فرعون و نقطه مقابل آن همسر لوط است. در این دو درس بسیار است که چرا مظهر ایمان همسر فرعون می شود و مظهر کفر همسر لوط؟

** زن آینده ساز و مکتب ساز است 

دکتر طهرانچی با تشریح این تاکیدات در قرآن کریم تصریح کرد: شخصیت مستقل بانوان این نیست که اگر در خانواده کفر رفت او هم به همان آئین درآید، در نقطه مقابل نیز مظهر کفر باز یک زن است این مثال معنای هویت زن را بیان می کند و القا می کند که زن آینده ساز و مکتب ساز است. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: خصلت فرعون این بود که ادعای انا ربکم داشت و می گفت من پروردگار امتم او مردان و پسران را می کشت و فرزندان دختر را نگهداشت برای اینکه در منطقش می خواست جامعه ای را در حکمرانی حفط کند و زنان بنی اسرائیل را به بندگی بگیرد و پسرانش را از بین ببرد و فرعون قومش را بجای اینکه ارتقا و هویت بخشد آن را ذلیل می کرد و با تمام این موارد زن مومن داشت. 

** پذیرفته نیست که زن را تابع و پیرو بدانیم 

دکتر طهرانچی ادامه داد: پذیرفته نیست که بگوییم زن تابع و پیرو است در یک جامعه کفر زن فرعون مظهر ایمان می شود؛ بنابراین زن توان این را دارد که تابع نباشد و سازنده باشد اما برخی ها با این موضوع اشکال دارند و می گویند که اگر زن در چهارچوب خانواده رفت اسیر می شود که این موضوع غلط است و در خانواده مسئله اصلی تعیین مسئولیت مرد در راهبرد خانواده است. 

وی بیان کرد: در هسته خانواده هر کسی وظایفی دارد و آن تقسیم شده است، اما در مظهر اجتماع هویت زن همواره وجود دارد. 

** اتفاقات چند ماه اخیر نشان داد که ایران هم آسیب پذیر است 

دکتر طهرانچی بیان کرد: در این زمینه دومین بحثی که بسیار مهم است شامل همسر لوط می شود. موضوع همسر لوط را از منظر وضعیت اجتماعی تشریح می کنم. بحث همسر لوط شاید مسئله امروز ما باشد. مسیری را انتخاب کرده که دانشش توانایی آورده است و توانسته به برکت دانش خود ثروت و نفوذ و قدرت ۲۰۰ ساله ای را برای خود فراهم کند و با این کار در نقطه مقابل یک تهی دست دارد که او غرق توانا در علم و فناوری و فقیر اخلاق و اعتقادات است، او تحمیل سبک زندگی شده و به جوامعی که شیفته فرهنگ و بزرگ نمایی غرق شده اند. اتفاقات چند ماه اخیر نشان داده که ما هم آسیب پذیر هستیم و برای این موضوع چه مثالی زیبا تر از همسر لوط. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: امروز در غرب بحثی تحت عنوان ازدواج هم جنس گرایان مطرح است غرب با همه علم و فناوری اما مفهوم زوجیت را از بین برده است، در مدارس آنها یکی از آموزه هایی که در دستور کار بوده برابری جنسیتی است. 

طهرانچی ادامه داد: در کشورهای اروپایی مصوب و اجرا شده که اگر درآمد خانواده ای از حد معمول کمتر بود فرزندان آنها به خانواده دیگر واگذار شوند و علم را در خدمت این بحث درآورده اند و تغییر در خلقت زن و مرد را رقم می زنند.

** فریب نخوریم که حجاب امر اجتماعی است، نه فرعی! 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برخی ها می گویند حجاب امر فردی است پس چرا در غرب هم چنس گرایی امری اجتماعی است؟ فریب نخوریم که حجاب امری اجتماعی است. 

دکتر طهرانجی افزود: زن تحول خواه است و ضمنا اثر آن در تخریب و مثبت بیش‌ از بقیه است و زن سازنده و زن تخریبگر دو مثالی است که خدا می زند. مرد هر چه باشد پدر است در خانه و نقش مادری دارد و همه عالم می گویند زبان مادری چرا که زن تفکر است و وقتی می گوید زبان مادری یعنی همانگونه که مادر می اندیشد و پدر فرزند را با اجتماع آشنا می کند. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: زبان اندیشه است و در زبان فارسی به حاشیه توجه زیادی داریم و به همین علت سفره آرایی زیادی داریم؛ بنابراین زبان مادری یعنی تربیت مادری و فکری. 

دکتر طهرانچی اضافه کرد: فرق حضرت عباس با بقیه این است که در دامن فاطمه ام البنین بزرگ شده است و این جایگاه بلاشک مربوط به قرآن و اسلام است و زن زوجی است که تاثیر گذار و خالق است و می تواند بیافریند و به قول حضرت امام از دامن  او مرد آفریده شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر