صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۳۰ دی ۱۴۰۱
گفتگو/ لزوم تقویت نگاه اقتصادی در سفارتخانه‌ها

اقتصاد سوریه منتظر ما نمی‌ماند؛ نیاز به تحرک بیشتر داریم

کارشناس مسائل منطقه گفت: اقتصاد سوریه منتظر ما نمی‌ماند، سوریه می‌خواهد توسعه پیدا کند و به هر دری می‌زند، اگر ما دیر بجنبیم ترکیه و کشورهای عربی جای ما را در آنجا خواهند گرفت.
کد خبر : 827104

مرتضی غرقی در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص سفر وزیر امورخارجه کشورمان به سوریه و دیدار‌هایی که با مقامات عالی رتبه این کشور داشت،گفت: روابط کشور‌ها با یکدیگر در چند بخش خلاصه می‌شود. سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی که البته در همه آنها اولویت منافع ملی کشورهاست. از این رو پس از چند سال همکاری‌های نظامی میان ایران و سوریه برای مقابله با داعش و تروریسم، اکنون که این تهدید‌ها تا حدودی به پایان رسیده است دو کشور باید برای تحکیم مناسبات خودشان، فصل‌های جدید را باز کنند که روابط اقتصادی می‌تواند یکی از آن‌ها باشد.

وی افزود: از این رو انتظار داریم که وزارت خارجه و جناب وزیر از این پس که به سوریه سفر می‌کنند یک هیئت اقتصادی همراه خودشان ببرند تا این روابط در بخش‌های اقتصادی جنبه عملی به خود بگیرد، زیرا اقتصاد سوریه منتظر ما نمی‌ماند، سوریه می‌خواهد توسعه پیدا کند و به هر دری می‌زند و اگر ما دیر بجنبیم ترکیه و کشور‌های عربی و اروپایی جای ما را در سوریه خواهند گرفت. دقیقا اتفاقی که در عراق در حال وقوع است.

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: اینکه چرا ما تاکنون نتوانسته‌ایم از فرصت‌های اقتصادی سوریه استفاده کنیم، مربوط به ناکارآمدی سیستم اقتصادی ماست و ربطی به دولت سوریه ندارد. سرمایه گذاران ما و بخش‌های اتاق بازرگانی ما هنوز نتوانسته‌اند ساز و کار‌های تجارت و سرمایه گذاری با جهان خارج را تنظیم کنند.

غرقی افزود: چون ما عادت کرده بودیم نفت بفروشیم و کشور را اداره کنیم و اکنون که پول نفت در نمی‌آید و تحریم هستیم، ناکارآمدی مدیریت اقتصادی ما بر ملا شده است. بخش خصوصی در اقتصاد ترکیه در زمانی که ما درگیر جنگ سوریه بودیم آن‌ها به دنبال فرصت‌های اقتصادی در این کشور بودند.

وی تاکید کرد: من فکر می‌کنم مشکل اساسی در این زمینه فقدان قوانین کارآمد و مناسب در سرمایه گذاری و تجارت ایران است که باید قوانین کشور در این بخش‌ها بازنگری و به روز شود. البته که نمایندگان مجلس در چند دوره بیشتر به فکر خودشان بوده‌اند تا به فکر قانون گذاری‌های موثر در بخش صنعت، تجارت و سرمایه گذاری، که اگر غیر از این بود نباید شاهد چنین وضعیتی باشیم.

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه ما هنوز زیر ساخت‌های قانونگذاری، حمل و نقل و تولید برای حضور در بازار‌های بین‌المللی و کشور‌های همسایه را نداریم، گفت: بیشتر دوست داریم دلالی کنیم، چون تولید مقرون به صرفه نیست، زیرا قوانین به نفع تولید وضع نشده‌اند.

غرقی در باره اقدامات دیپلماتیک سفارتخانه ایران در سوریه در جهت توسعه تعاملات این دو کشور،اضافه کرد: انتظار است سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور با فعال کردن بخش‌های اقتصادی بیشتر روی مناسبات اقتصادی کار کنند؛ دولت برخی از سفرای اقتصادی را هم به کشور‌های مختلف اعزام کند.

وی افزود: مثلا وقتی یک زن بار دار است باید پیش دکتر زنان برود، اما وقتی زایمان کرد باید پزشک کودکان فرزند او را تحت نظارت داشته باشد؛ ما در زمان جنگ باید در سفارت ایران در سوریه کار را به یک نظامی می‌سپردیم و اکنون که جنگ تمام شده کار را باید به یک سفیر با پیش زمینه اقتصادی بسپاریم تا بتواند این پروسه را ادامه دهد.

کارشناس مسائل منطقه در پایان گفت: باید حداقل در کنار نظامیان و سیاسیون یک فرد اقتصادی داشته باشیم. زمان برداشت و سود ما چه زمانی خواهد بود؟  به نظرم سفارتخانه‌های ما در عراق و سوریه باید در این زمینه تلاش بیشتری کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر