صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۲۹ دی ۱۴۰۱

شیشه هوشمند الکتروکرومیک چیست؟

شیشه‌های هوشمند انواع بسیاری دارند که هر کدام کاربرد‌های منحصر به فرد خود را دارند. شیشه الکتروکرومیک یکی از انواع شیشه‌های هوشمند موجود در بازار است که کاملا مناسب دنیای مدرن امروزی می‌باشد.
کد خبر : 827032

به گزارش خبرگزاری آنا، شیشه های هوشمند انواع بسیاری دارند که هر کدام کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. شیشه الکتروکرومیک یکی از انواع شیشه های هوشمند موجود در بازار است که کاملا مناسب دنیای مدرن امروزی می باشد.

کارشناسان ما در مجموعه لیا صنعت شما عزیزان را با مزایا و کاربردهای شیشه الکتروکرومیک در این گزارش بیشتر آشنا خواهند. تا انتهای این گزارش با ما همراه باشید.

شیشه هوشمند الکتروکرومیک چیست؟

این نوع شیشه ها که با نام شیشه هوشمند هم شناخته می شود، نوعی شیشه الکترونیکی است که رنگ پذیر بوده و در قسمت های مختلفی از هر ساختمان قابل استفاده است. قابلیت مهم این شیشه ها کنترل پذیر بودن آنها توسط افراد و ساکنین ساختمان ها است.

این شیشه ها در صورت تحریک شدن به وسیله یک سیگنال الکتریکی، میزان نوری که از آنها عبور می کند را تغییر داده و می توانند آن را مات کنند. البته این تغییر قابل برگشت بوده و شیشه می تواند به حالت شفاف اولیه خود نیز برگردد و یا در حالتی قرار گیرد که بین مات و شفاف بودن باشد.

آینه الکتروکرومیک چیست

شیشه هوشمند الکتروکرومیک چطور کار می کند؟

شیشه های هوشمند الکتروکرومیک با هدایت یک سیگنال الکتریکی سطح رنگ خود را تغییر می دهند. در حقیقت در این شیشه ها سرعت نور بر اساس شدت جریان الکتریکی متغیر است. این نوع شیشه ها معمولا سه حالت را برای کاربر ایجاد می کنند.

این سه حالت شامل حالت مات، حالت نیمه مات و شفاف است. شیشه های الکتروکرومیک اگر نوری را دریافت کنند که از حدی مشخص بیشتر باشد، حالت نیمه مات یا کاملا مات پیدا می کنند. البته که این تغییر حالت نیاز به کمی زمان دارد. ولتاژ کم الکتریسیته شیشه را تیره می کند.

دلیل آن نیز انتقال یون های لیتیوم و الکترون از یک لایه به لایه دیگر است. اما حذف کردن ولتاژ باعث برگشت الکترون ها شده و شیشه شفاف می شود. شیشه های الکتروکرومیک با برق های ولتاژ پایین کار می کنند. مصرف برق این شیشه ها نسبت به یک لامپ 60 وات نیز کمتر است. این میزان مصرف برق با استفاده هدفمند از نور طبیعی جبران می شود.

شیشه های دینامیک از چند بخش تشکیل شده اند؟

همانطور که گفته شد، شیشه های الکتروکرومیک یا دینامیک بر اساس شدت جریان الکتریکی فعالیت می کنند. بنابراین این شیشه ها تنها از یک لایه ایجاد نشده اند، بلکه از 5 لایه تشکیل می شوند. این 5 لایه شامل یک لایه جدا کننده در وسط لایه ها، دو لایه که شفاف بوده و حاوی یون های لیتیوم هستند و در نهایت دو لایه الکترودی که برای ایجاد و عبور جریان الکتریکی در دو سمت بخش جدا کننده وجود دارند.

نحوه عملکرد الکتروکرومیک

کاربرد شیشه الکتروکرومیک

این نوع شیشه ها بیشتر از هر جایی در وردی ساختمان هایی کاربرد دارند که نیاز به کنترل شدت نور خورشید در طول ساعات خاصی از شبانه روز وجود دارد. الکتروکرومیک ها گزینه ای هوشمند برای ساختمان هایی هستند که نورگیری در آنها به عنوان یک چالش شناخته می شود.

برای مثال مراکز آموزشی، بیمارستان ها، موزه ها موسسات تجاری و... ممکن است به قابلیت مهم شیشه دینامیک احتیاج پیدا کنند. اما از این شیشه ها در بخش های مختلف یک ساختمان می توان استفاده کرد.

برای مثال علاوه بر شیشه های خارجی ساختمان می توان از آنها برای پارتیشن های اداری، باشگاه های ورزشی و حتی خصوصی سازی فضا در سرویس های بهداشتی و حمام نیز استفاده نمود.

انواع شیشه هوشمند

واقعیت این است که شیشه های الکتروکرومیک خود یه عنوان یکی از زیر شاخه های شیشه هوشمند محسوب‏ می شوند. دیگر انواع شیشه های هوشمند به جز شیشه اکتروکرومیک شامل موارد زیر هستند:

  • شیشه های هوشمند ال سی
  • شیشه های هوشمند SPD
  • شیشه های ترموکرومیک
  • شیشه های هوشمند مات شونده
  • شیشه های هوشمند فتوکرومیک
  • شیشه های هوشمند خود تمیز شونده

مزایای شیشه های هوشمند الکتروکرومیک چیست؟

  • با استفاده از این شیشه ها می توانید رنگ مورد استفاده در شیشه را نیز تغییر دهید.
  • شیشه های دینامیک باعث صرفه جویی در مصرف برق و کمک به حفظ محیط زیست می شوند.
  • این شیشه ها می توانند تابش حرارتی افتاب را تا حد زیادی کاهش دهند.
  • شیشه های هوشمند همچنین مقاومت خوبی در برابر اشعه ی ماورای بنفش دارند و تا حدود 99 درصد می توانند در مقابل آن مقاومت کنند.
  • شیشه های الکتروکرومیک عایق در برابر صدا هستند و تا حدود زیادی می توانند از شدت صداهای محیط پیرامون بکاهند.
  • روش های مختلف کنترل آنها یکی از مزیت های مهم این نوع شیشه ها است. آنها به انواع روش های دستی، کنترل از راه دور، کنترل خودکار بر اساس شدت نور و... کنترل می شوند.
  • این شیشه ها به علت چندلایه و سکوریت بودن همچنین مقاومت خوبی در برابر ضربه و فشار دارند.

مزایا و کاربردهای شیشه الکتروکرومیک

معایب شیشه های الکتروکرومیک چیست؟

از معایب شیشه هوشمند الکتروکرومیک می توان به هر یک از موارد زیر اشاره کنیم:

  • این شیشه ها قیمت خرید و نصب بالایی دارند و جزو گران ترین نوع شیشه ها محسوب می شوند.
  • نصب و راه اندازی این شیشه ها کار هرکسی نیست و به نصب توسط افراد متخصص نیاز است.
  • شیشه های هوشمند بدون وجود برق تنها یک شیشه معمولی هستند و کاربرد خاصی ندارند. بنابراین از این شیشه ها نمی توان در مکان هایی که برق وجود ندارد استفاده کرد.

سخن پایانی

در این گزارش سعی شد تا شما عزیزان را با شیشه الکتروکرومیک که یکی از انواع شیشه های هوشمند است بیشتر آشنا کنیم. با مطالعه این گزارش می توانید به راحتی با توجه به نوع نیاز، شیشه مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید. این نکته را هم نباید فراموش کنید که برای خرید شیشه های ساختمانی با کیفیت، باید به کارخانجات معتبر شیشه مراجعه کنید.

برای خرید انواع شیشه هوشمند، می توانید از طریق مجموعه لیا صنعت ایرانیان (www.liaindustrial.com) اقدام نمایید و هر نوع شیشه ساختمانی که مد نظر دارید را با قیمت و کیفیت عالی خریداری و توسط متخصصان این مجموعه نصب کنید.

شرکت لیا صنعت ایرانیان با تولید انواع محصولاتی همچون آینه کاری، آینه دکوراتیو، شیشه سکوریت، شیشه لمینت، انواع نرده شیشه ای و همینطور پارتیشن شیشه ای و ... و همچنین ارائه خدماتی مانند چاپ بر روی شیشه، تراش انواع شیشه و آینه، سندبلاست و طراحی و ... با قیمت مناسب و همچنین کیفیتی عالی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

انتهای رپرتاژ خبری/ 

انتهای پیام/

ارسال نظر