آیا سوالات کنکور گروه تجربی با وجود قطعی اینترنت لو رفته است؟
گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا - نادیا عابد؛ نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ امروز پنج شنبه ۲۹ دی با رقابت داوطلبان گروه تجربی برگزار شد. بعدازظهر روز پنج شنبه ساعت ۱۴:۳۰ کنکور داوطلبان گروه زبانهای خارجه آغاز شد و صبح روز جمعه علوم انسانیها و ریاضیها در جلسه کنکور حاضر میشوند. همچنین اولین نوبت کنکور سراسری با رقابت داوطلبان رشته هنر پایان مییابد.
مسئولان سازمان سنجش به منظور برقراری امنیت در آزمون سراسری طی روزهای گذشته اعلام کردند که اینترنت اپراتورهای همراه به صورت همگانی در روزهای پنج شنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ دی ماه یعنی همزمان با آغاز کنکور سراسری قطع میشوند تا به اینصورت قدمی برای جلوگیری از رد و بدل شدن عکس سوالات کنکور به خارج از حوزههای کنکور برداشته شود.
با وجود قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور تعدادی از کانالهای تلگرامی از انتشار سوالات کنکور در فضای مجازی خبر دادند و مدعی شدند که سوالات کنکور ۱۴۰۲ را در اختیار دارند.
** کشف شبکه تقلب گسترده در گرگان از سوی سازمان سنجش
به گفته رئیس سازمان سنجش، همه دستگاههای اجرایی برای برگزاری امن کنکور کمک کردند و سه شبکه عمده تقلب شب گذشته ۲۸ دی ماه کشف شد و سازمان سنجش برای نخستین بار با همکاری با پلیس فتا، وزارت اطلاعات، ضابطین قضایی و قضات کشیک موفق به یک شبکه تقلب گسترده در شهر گرگان شدند. یکی دیگر از این شبکههای بزرگ در یکی از شهرستانهای اطراف تهران و یک شبکه نیز در شهر دیگری کشف شد که همه این شبکهها به صورت کشوری فعال بودند.
با وجود تمام تمهیدات اندیشیده شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و اقدامات حفاظتی انجام شده برای برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۲، اما دقایقی پس از شروع رقابت بیش از ۴۵۰ هزار داوطلب تجربی عکس سوالات کنکور در فضای مجازی دست به دست منتشر شد که قطعا بروز چنین اتفاقی باعث افزایش استرس داوطلبان و ناامنی نوبت اول نخستین آزمون سراسری زمستانی خواهد شد.
رئیس سازمان سنجش ساعت ۱۰:۱۵ صبح روز پنج شنبه در بازدید از حوزه امتحانی کنکور در دانشگاه شریف با تکذیب لورفتن سوالات گروه تجربی به خبرنگاران اعلام کرد: گزارشهای فنی امنیتی نشان میدهد که تا زمان توزیع دفترچههای شماره یک و دو اتفاق خاصی در زمینه تقلب در کنکور رخ نداده و اینترنت شبکه تلفن همراه هر دو اپراتور اصلی قطع شده است.
** وسایل عکس انداختن از سوالات کنکور به اندازه دکمه پیراهن است
به گفته پور عباس، باید گفت که راههای جایگزین امنیت آزمون به جای قطعی اینترنت در حوزههای کنکور سراسری تا قبل از شروع آزمون کارایی دارد و زمان شروع آزمون مکانیزم عکس گرفتن از سرجلسه امتحان آغاز میشود و عکس را در بستر اینترنت ارسال میکنند، وسایل عکس گرفتن هم در حد و اندازه یک دکمه پیراهن است. این دستگاهها با دستگاههای ایکس ری هم قابل کشف شدن نیست.
رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه خبر داده اند که در شبکههای خودشان هم اظهار ناامیدی کردند و راهی برای ارسال و دریافت عکس پیدا نکردند، تاکید کرد: شب گذشته ۳ دستگیری مهم انجام داده ایم، اولین مورد این بوده که یکی از آنها انسان بسیار حرفهای کلید زن بوده و در سالهای متمادی سر جلسه شرکت میکرده و در حد قبولی در رشته پزشکی به تنهایی تست میزده است این فرد تحت رصد بود و دستگیر شد.
** پلیس فنا ۵۴ مدیر شبکههای تقلب کنکور را دستگیر کرد
پور عباس بیان کرد: گروهی در گرگان دستگیر شدند که البته محل اختفای آنها گرگان بوده است و کل کشور را با تجهیزاتی که میفروختند پوشش میدادند. پلیس فتا ۵۴ نفر که مدیریت ۸۳۷ شبکه و کانال مجازی را برعهده داشتند و از مردم پول میگرفتند و به دروغ میگفتند که سوال را در اختیار دارند، نیز دستگیر کرده است. دستگیریها خیلی خوب بوده و فعالیتها به شدت تحت الشعاع قرار گرفت.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: بسیاری از اقدامات را انجام دادیم که اعلام نمیکنیم باعث شد که این شبکههای تقلب خلع سلاح شوند و امیدواریم این مسیر را برای دورههای بعد هم دنبال کنیم. این آزمون با حساسیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: خیلی به سازمان سنجش هجمه وارد شد و فشار وارد میکردند که این تقلبها گسترده است و در واقع هدف شأن زدن سازمان سنجش بود به این معنی توانمندی که گفته میشود وجود ندارد که خداروشکر تاکنون مشکلی نبوده است.
پور عباس در پایان اظهار کرد: تا این لحظه تلاش موثری برای جلوگیری از ارسال عکس سوالات کنکور به بیرون حوزه امتحانی صورت گرفته است و باید گفت که جمر یا مسدود کننده موبایل جوابگو نیست؛ چرا که سیستمها و دوربینهای پیشرفته فوق جاسوسی هستند که با فرکانسهای مخصوص کار می کنند.
** ۲۸۰۰ دستگاه آشکار ساز تقلب کنکور در اختیار سازمان سنجش است
وی بیان کرد: ۲۸۰۰ دستگاه آشکار ساز فعال در اختیار داریم، اما همین سیگنال یاب هم با چند ثانیه ارتباط نمیتواند تخلفات را کشف کند؛ بلکه سیگنالهایی که دوام چند دقیقهای دارند را شناسایی میکنند و این دستگاههای شبه جاسوسی تمام اتوماتیک و هوشمند هستند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام اینکه سؤالات این آزمون بلافاصله پس از برگزاری آزمون در سایت سازمان سنجش منتشر شده است، گفت: ۹ نفر در استان گلستان قصد داشتند اقداماتی در جهت ارسال سؤالات به خارج از حوزه امتحانی صورت دهند که با توجه به رصد قبلی ناکام ماندند و یک نفر نیز در یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی اقدام به عکسبرداری از سه صفحه دفترچههای خود و انتقال آن به خارج از محل برگزاری آزمون و ارسال برای پشتیبان خود کرد که این فرد نیز دستگیر شد که با توجه به زمان کوتاه این اقدام و جمعآوری پاسخنامهها و همچنین مراقبتهای انجام شده با دستگاههای آشکار ساز هیچ خدشه و مشکلی در این زمینه به وجود نیامد و ادعاهایی که در برخی کانالها و شبکههای اجتماعی در این باره مطرح میشود به هیچ عنوان صحت ندارد و قابل اعتنا نیست.
وی در پایان اظهارامیدواری کرد آزمون سایر گروههای آزمایشی نیز بدون هیچ مشکلی و با سلامت کامل برگزار میشود.
**انتشار سوالات کنکور در فضای مجازی!
اما اخباری که از لورفتن سوالات در فضای مجازی منتشر شده، اعتراض داوطلبان را برانگیخته است. داوطلبان عنوان می کند قطعی اینترنت، نتوانست جلوی لورفتن سوالات را بگیرد. حال باید منتظر بود که مسئولان مربوطه با بررسی دقیق تر در این زمینه چه پاسخی خواهند داشت.
انتهای پیام/