صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۵۳ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

«بازار آنلاین فناورانه» محصولی دانش‌بنیان برای کسب و کار‌ هوشمند

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از محصولی دانش‌بنیان سخن می‌گوید که به عنوان بازار آنلاین فناورانه با زیرساخت شهر هوشمند طراحی و ساخته شده است و کسب و کار‌ها می‌توانند ذیل این زیرساخت فعالیت کنند.
کد خبر : 826794

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ محمد اکبرپور سکه، دکتری مهندسی نرم‌افزار، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان بوده که از سال ۱۳۹۴ با کمک متخصصان در حوزه فناوری اطلاعات، سیستم‌های اطلاعاتی و مهندسی نرم‌افزار راه‌اندازی شده است.

این شرکت با هدف توسعه زیرساخت هوشمند شهری، بازار آنلاین و بهینه‌سازی فرآیندهای سازمانی راه‌اندازی شده و محصول «پروسیس» (یکی از زیرمجموعه‌های پروسیس بازار آنلاین «همینجا») را تولید کرده است.

بازار آنلاین «همینجا» پلتفرمی است که برای تمام شهرهای ایران بازار محلی آنلاین ایجاد کرده است به‌طوری‌که مردم می‌توانند برای کسب و کارهای خدماتی و فروشگاهی اقدام و در بازار فعالیت کنند.

خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای بررسی جزئیات فعالیت‌های این شرکت گفت‌و‌گویی را با اکبرپور سکه، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پروفا مستقر در مرکز رشد فناوری‌های نوین در صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ترتیب داده است.

اکبرپور در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره فعالیت‌ها و کارکردهای شرکت متبوع خود اظهار کرد: این شرکت با همکاری دانشجویان و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، محصول دانش‌بنیان با نام «بازار آنلاین محلی همینجا» را در زیرساخت پلتفرم شهر هوشمند پروسیس طراحی و پیاده‌سازی کرد.

** امکان ایجاد کسب و کار آنلاین و رایگان در شهرها

وی عنوان کرد: در این راستا تمام کسب و کار‌های خدماتی، فروشگاهی و سازمانی شهر‌های ایران می‌توانند ذیل این زیرساخت فعالیت کنند به‌طوری‌که مدیران کسب و کار‌ها می‌توانند کالا‌ها، خدمات و تبلیغات آنلاین خود را در این بستر ارسال و مدیریت کنند و شهروندان هر شهر نیز به آسانی در بازار شهر خود به صورت آنلاین قدم زده، جست‌وجو کرده و خرید آنلاین انجام دهند که این کار موجب جلوگیری از خروج پول زیاد از شهر مربوط می‌شود و در نهایت موجب بهبود وضعیت اقتصادی شهر و شهروندان خواهد شد.

فعال حوزه دانش‌بنیان عنوان کرد: کسب و کار‌های پیشگام هر شهر از طریق سایت در این پلتفرم برای خود کسب و کار رایگان ایجاد می‌کنند. اکنون بازار‌های شیروان، بجنورد، بهشهر و بازار آنلاین دانشگاه آزاد در این زیرساخت ایجاد شده و به‌زودی بازار آنلاین شهر‌های مختلف دیگر نیز در این پلتفرم پایدار خواهند شد.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان است متذکر شد: در حقیقت پلتفرم شهر هوشمند پروسیس در قالب یا برنامه نرم‌افزاری انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر با به‌کارگیری جدیدترین تکنولوژی‌های مرز دانش، طراحی و پیاده‌سازی شده که هم در موبایل‌های اندروید و ios و هم در دسکتاپ و رایانه قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره تأثیر پلتفرم شهر هوشمند پروسیس در توسعه و شکوفایی مراکز رشد زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: پیشنهادم آن است که اکوسیستم فناورانه برای مراکز رشد تعریف و بازارچه فناورانه راه‌اندازی شود.

اکبرپور سکه بیان کرد: در پلتفرم‌ها این امکان وجود دارد که برای تمام واحدهای فناور و مراکز رشد سراسر کشور زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی بازارچه فناورانه ایجاد کرده و محصولات فناورانه را در آن بازارچه قرار دهیم.

وی افزود: این موضوع را در نمایشگاه بین‌المللی تهران که در هفته پژوهش برگزار شده بود به صورت پایلوت برای دانشگاه آزاد با آدرس «https://prosis.ir/AZAD» ایجاد کردیم.

فعال حوزه دانش‌بنیان تأکید کرد: در کمترین زمان ممکن این پایلوت(نمونه) راه‌اندازی شد و در حالی که از ۳۰ شهر ایران در نمایشگاه بین‌المللی تهران غرفه داشتند؛ اما هفته پژوهش به پایان رسید و حمایت‌ها نیز صورت نگرفت، در حالی که با حمایت دانشگاه آزاد می‌توان بازارچه فناورانه راه‌اندازی کرد؛ چراکه همکاری میان مراکز رشد سراسر کشور در قالب یک پلتفرم و بازارچه فناورانه در توسعه مراکز رشد بسیار مؤثر خواهد بود.

وی درباره اینکه آیا موفق به انعقاد قرارداد با دانشگاه آزاد اسلامی شده‌اید؟ پاسخ داد: برای اینکه بتوانیم قراردادی را بین شرکت و دانشگاه منعقد کنیم، جلساتی با مسئولان داشته‌ایم، اما با وجود دستور رئیس دانشگاه هنوز برای ایجاد بازار آنلاین به دلیل بوروکراسی‌های فراقانونی اقدامی نشده است.

اکبرپور با ارائه توضیحات بیشتر از محصول «بازار آنلاین محلی همینجا»  و پلتفرم هوشمند «پروسیس» بیان کرد: پلتفرم راه‌اندازی شده بسیار نوآورانه است و مزیت‌های رقابتی بسیار عالی دارد و می‌تواند در شهرها و استان‌های ایران توسعه پیدا کند؛ بنابراین نیازمند همکاری و حمایت دانشگاه آزاد اسلامی هستیم و اگر دانشگاه تسهیلاتی در این زمینه ارائه کند یا سرمایه‌گذاری داشته باشد برای تمام شهرهای ایران بازار آنلاین فناورانه ایجاد خواهیم کرد و در کمترین زمان ممکن به درآمدزایی می‌رسیم.

**امکان تعریف بازار آنلاین اختصاصی برای دانشگاه آزاد

وی در پاسخ به سؤال دیگر که آیا دانشگاه آزاد اسلامی با محصول «بازار آنلاین محلی همینجا»  و پلتفرم هوشمند «پروسیس» قادر به درآمدزایی خواهد بود؟ گفت: در این نرم‌افزار این امکان وجود دارد که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از فروشگاه اینترنتی بهره ببرند و به صورت آنلاین در فروشگاه اینترنتی محصولات خود را نیز به فروش برسانند.

فعال حوزه دانش‌بنیان افزود: اکوسیستم دانشگاه آزاد اسلامی را می‌توان به صورت بازارچه یا بازار آنلاین با نام «بازار آنلاین دانشگاه آزاد اسلامی» تعریف کرد و این اکوسیستم می‌تواند از این طریق خرید و فروش خود را انجام دهد.

اکبرپور سکه مطرح کرد: در زیرساخت بازار آنلاین در پلتفرم، بیزینس مدل‌ها و مدل‌های درآمدی دیده شده که تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند در قالب «بیزینس مدل» فعالیت و درآمدزایی داشته باشند.

وی تشریح کرد: هرکدام از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی  به‌عنوان نماینده بازار آنلاین در شهر مربوطه فعالیت خواهند کرد و در این راستا می‌توانند مدیریت کسب و کار زیرمجموعه دانشگاه آزاد و اصناف شهر مربوط را در بازار آنلاین به عهده بگیرند و از این طریق درآمدزایی داشته باشند.

فعال حوزه فناوری بیان کرد: بنابراین پلتفرم شهر هوشمند پروسیس در قالب یا برنامه نرم‌افزاری انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر با به‌کارگیری جدیدترین تکنولوژی‌های مرز دانش طراحی و پیاده‌سازی شده است. ‌

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان افزود: پلتفرم شهر هوشمند پروسیس فرصت بسیار عالی اشتغالزایی در حوزه‌های مختلف از جمله استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فناور، برنامه‌نویسان و طراحان نرم‌افزار، طراحان گرافیک و تیزر، بازاریابی و روابط عمومی، حسابداری و مالی، مدیریت استراتژیک و آینده پژوهش، اپراتور و ادمین فروشگاه‌ها و پیک موتوری را دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر