صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۴ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
شتاب‌دهی سرا‌های نوآوری (۱۵)/ مدارس عالی مهارتی میوه‌های گرمسیری راه‌اندازی می‌شود

ایجاد شبکه نوآوری محصولات گرمسیری و گیاهان دارویی

رئیس سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی گفت: درصدد هستیم با ایجاد شبکه نوآوری محصولات گرمسیری و گیاهان دارویی زمینه توسعه و پیشرفت اقتصادی استان سیستان و بلوچستان را فراهم کنیم.
کد خبر : 826745

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سرا‌های نوآوری این دانشگاه و در راستای تحقق بند‌های ۴۲، ۴۵، ۴۹ و ۲۲ راه کنش‌ها و اقدامات کلان بسته کاری توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین و به‌تازگی اعلام و ابلاغ شده است.

کتاب برنامه شتاب‌دهی حاصل تلاش جمعی از فعالان حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده که شامل هفت فصل با عنوان‌های مکاسب و اخلاق حرفه‌ای، مباحث حقوقی در کسب و کار، مبانی کارآفرینی و آموزش خلاقیت، اصول بازاریابی و فروش، مبانی فناوری و نوآوری، اصول مدیریت کسب و کار و مبانی مالی و سرمایه‌گذاری است.

افرادی که دوره‌های لازم در برنامه شتاب‌دهی را با موفقیت سپری کنند، توانایی و مهارت لازم برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را کسب خواهند کرد و انتظار می‌رود مقدمات تجاری‌سازی محصولات فناورانه این شرکت‌ها مهیا شود. برنامه شتاب‌دهی سرا‌های نوآوری و مراکز رشد هرساله مورد بازنگری قرار می‌گیرد و دوره‌های جدید به آن اضافه خواهد شد.

محمد عمرانی رئیس سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با توجه به اعلام و ابلاغ کتاب برنامه شتاب‌دهی سراهای نوآوری، درباره برنامه‌های سرای متبوع خود در این راستا به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: با توجه به ظرفیت منحصربه‌فرد استان سیستان و بلوچستان در پرورش و تولید گیاهان دارویی و میوه‌های گرمسیری و نیاز رو به گسترش بازار این محصولات، ضرورت دارد که در زمینه‌های نوآوری و بهبود فناوری در این حوزه برنامه ریزی مناسبی صورت پذیرد.

** جذب ایده‌ها، هسته‌ها و واحد‌های فناور مرتبط با حوزه کشاورزی

وی تشریح کرد: در همین راستا تلاش می‌کنیم تا با ایجاد شبکه نوآوری محصولات گرمسیری و گیاهان دارویی توسط سرای نوآوری به‌صورت آموزش‌های فناوری و خلاقیت، راه‌اندازی مدارس کسب و کار در واحد‌های دانشگاهی منتخب، جذب ایده‌ها، هسته‌ها و واحد‌های فناور مرتبط با حوزه کشاورزی و میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی از یک طرف و بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی استان به منظور تجاری‌سازی، زمینه توسعه و پیشرفت اقتصادی استان را فراهم کنیم.

عمرانی ادامه داد: برنامه شتاب‌دهی در سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی ابتدا در قالب برنامه‌های آموزش خلاقیت به فرهنگ‌سازی ایده‌پروری و تفکر خلاق و آموزش کارآفرینی در حوزه میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی و بازاریابی و فروش با نگاه بازار‌های بین المللی خواهد پرداخت و در گام دوم جذب ایده‌های مرتبط در سرای نوآوری و برنامه ریزی برای حمایت از ایده‌ها و محصولات به منظور ورود به بازار واقعی و در نهایت حمایت از توسعه برنامه فروش را دنبال خواهد کرد.

رئیس سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان هدف از ایجاد این سرا را یادآور شد و افزود: راه‌اندازی سرا با هدف توسعه کارآفرینی و استفاده از نیروی کار جوان و تحصیلکرده در روستا‌ها و گسترش و بهبود سطح درآمد کشاورزان و اقتصاد استان سیستان و بلوچستان انجام شده و از طرفی رویکرد کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای برای دانشگاه آزاد اسلامی از محل سرانه فروش شرکت‌هایی که با حمایت سرای نوآوری وارد بازار شده‌اند نیز مد نظر است.

** راه‌اندازی مدارس عالی مهارتی میوه‌های گرمسیری دردستور کار سرای نوآوری

وی برنامه‌های پیش روی سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی را تشریح و بیان کرد: براساس برنامه قرار است به منظور آموزش نیروی انسانی مرتبط با تولید میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی در واحد‌های دانشگاهی ایرانشهر و چابهار، مدارس عالی مهارتی میوه‌های گرمسیری راه‌اندازی شود و علاوه بر این تحت نظارت سرای نوآوری با مشارکت واحد‌های زاهدان، ایرانشهر، نیکشهر و چابهار تولید، فرآوری و فروش محصولاتی مانند چای ترش، انبه و گواوا صورت پذیرد.

عمرانی در پاسخ به این پرسش که دلایل انتخاب واحد دانشگاهی زاهدان برای ایجاد سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و دارو‌های گیاهی چه بود و فعالیت‌ها از چه زمانی آغاز شد؟ به آنا گفت: با توجه به ظرفیت‌هایی مانند رشته‌های متنوع در حوزه کشاورزی از مقاطع کاردانی تا دکتری و تأسیسات و زیرساخت‌هایی مانند تجهیزات کارگاهی، آزمایشگاه‌های تخصصی ازجمله کشت‌بافت و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، مزرعه تحقیقاتی و گلخانه و از طرفی، اعضای هیئت علمی با مرتبه علمی بالا به منظور خدمات مشاوره‌ای، آموزشی و خدمات تخصصی فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برای استقرار این سرا انتخاب شد.

رئیس سرای نوآوری میوه‌های گرمسیری و گیاهان دارویی اضافه کرد: پس از اخذ مجوز سرای نوآوری، پیگیری استقرار صورت گرفته و تهیه مکان، لوازم اداری و تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت فراهم شد. در ادامه برنامه‌های سرا به صورت آموزش‌های خلاقیت و شتاب‌دهی با تمرکز بر میوه‌های گرمسیری و دارو‌های گیاهی و تجاری‌سازی آن‌ها در قالب دوره‌های مختلف تولید و زنجیره فروش برای دانشجویان و علاقه‌مندان با هدف جذب و استقرار ایده‌ها و هسته‌های نوآور در مرکز رشد صورت گرفت.

به گزارش آنا، برنامه شتاب‌دهی سراهای نوآوری دانشگاه آزاد شامل ۶۹ دوره شناسه‌دار از دفتر توانمندسازی و مهارت‌های کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری بوده و وظیفه اجرای برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری واحد‌های دانشگاهی بر عهده معاون سراست. در واحد‌های دانشگاهی که سرای نوآوری ندارند، مدیران مرکز رشد مسئول اجرای برنامه شتاب‌دهی هستند. در برنامه شتاب‌دهی به بررسی نیازمندی‌های آموزشی عمومی و تخصصی توسعه تیم‌ها و شتابدهنده‌ها پرداخته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر