صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فعال صنعت کاشی و سرامیک:

نیمی از تولیدات کاشی و سرامیک ایران صادر می‌شود/ ۱۵۰ کشور مقصد صادراتی

رییس انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران گفت: برخی واحدهای تولیدی این صنعت ۵۰ تا ۶۰ درصد تولیداتشان را روانه بازارهای صادراتی به ۱۵۰ کشور می‌کنند.
کد خبر : 826630

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اصغر آهنی‌ها در نشست خبری تشریح فعالیت‌های انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران که امروز سه شنبه ۲۷ دی برگزار شد اظهار کرد: در سال های گذشته شاهد رشد صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف بودیم و با بازاریابی انجام شده، به بازار آفریقا نیز نفوذ و حتی در بازار سخت و پیچیده روسیه نیز بازاری برای خود دست و پا کرده ایم.

وی بیان داشت: در این صنعت باید به سمت و سویی برویم که کنسرسیوم‌های صادراتی در کشور هرچه بیشتر شکل بگیرد.

به گفته این مقام صنفی، هزینه حمل و نقل یکی از مهمترین و تعیین‌کننده ترین شاخص‌ها در توسعه صادرات است، به همین دلیل صادرات به کشورهای منطقه و همسایگان در اولویت کار تولیدکنندگان است.

وی با بیان اینکه برخی واحدها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد تولیداتشان را روانه بازارهای صادراتی می‌کنند خاطرنشان‌کرد: محصولات ایرانی در گریدهای مختلف تولید می‌شود که گرید «عالی» آن در حد و اندازه تولیدات اروپایی است.

آهنی‌ها ادامه‌داد: اغلب ماشین‌آلات و خطوط تولیدی مورد استفاده در این صنعت از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و چین وارد می‌شود، با این حال با توانمندی نیروی انسانی کشورمان توانسته ایم بسیاری از این دستگاه ها را داخلی سازی کنیم.

وی گفت: بین ۲۵ تا ۳۰ درصد هزینه‌های تمام شده کاشی و سرامیک در کشورمان مربوط به هزینه های نیروی انسانی است، با این حال بهره وری پایین، تحمیل هزینه‌های جانبی (از جمله قطعی برق و گاز) و عدم رشد تاسیسات پشتیبان همپای صنعت، از دیگر دلایل گران تمام شدن محصولات ایرانی است.

رییس انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران خاطرنشان‌کرد: پاکستان با جمعیت ۲۸۰ میلیون نفری می‌تواند بازار فوق‌العاده‌ای برای ما باشد، با این حال هزینه های حمل بالا (به دلیل نبود خطوط ریلی لازم تا مرز پاکستان) و همچنین اعمال تعرفه‌ها و عوارض سنگین گمرکی از سوی پاکستانی‌ها، مهمترین دلایل محقق نشدن این موضوع است.

**ایران چین را در صادرات به کشورهای منطقه کنار زد

در ادامه این نشست رزیتا گل‌پور دبیر انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران افزود: در یک دهه گذشته سهم کاشی و سرامیک تزئینی از صادرات رشد چشمگیری داشته و از نظر تولید در منطقه بی رقیب است.

وی بیان‌داشت: امروز کاشی و سرامیک تزئینی کشورمان با کیفیتی بالاتر از تولیدات چینی عرضه می‌شود و به همین دلیل رقیب سرسخت چینی‌ها در منطقه خاورمیانه و ارواسیا محسوب می‌شویم.

گل پور کاشی و سرامیک را هفتمین صنعت استراتژیک کشور مطابق اعلام نظر وزارت صمت عنوان کرد که اکنون تولیدات آن در رده هفتم کیفی جهان قرار دارد.

وی ادامه‌داد: پارسال ۱۸۳ میلیون متر مربع صادرات کاشی و سرامیک تزئینی به کشورهای مختلف انجام شد که ۷۳ درصد آن به عراق، هفت درصد آن به پاکستان و بقیه به سایر کشورها بوده است. این صادرات در مقایسه با سال ۹۹ رشد هفت درصدی داشته است.

دبیر انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران خاطرنشان‌کرد: با اقدامات انجام شده در راستای توسعه بازار از سال ۹۹ تا کنون صادرات محصولات ایرانی از ۴۸ کشور به ۱۵۰ کشور افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: در ۴ سال گذشته تعداد واحدهای فعال در این رشته صنعت از ۲۵ به ۴۷ واحد افزایش یافته و با بازاریابی انجام شده، بازار منطقه را از چین گرفتیم.

گل‌پور به مشکلات صادرات به عراق و پاکستان اشاره کرد و گفت: تجار عراقی و پاکستانی به صورت ریالی از ما خرید می‌کنند، این در حالی است که باید ریال دریافتی را در بازار آزاد به دلار تبدیل کنیم و سپس با نرخ نیمایی به دولت بازگردانیم که موجب زیان صادرکنندگان است.

**معرفی توانمندی‌های صنعت کاشی و سرامیک ایران

در بخش دیگری از این نشست محمود بازاری مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت به برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی کاشی و سرامیک، چینی‌ بهداشتی و صنایع وابسته اشاره کرد که ۲۹ دی‌ماه تا دوم بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

وی گفت: این صنعت از نظر مقیاس تولید، کیفیت، طراحی و تنوع محصولات در منطقه سرآمد است که بازارهای خوبی برای آن در کشورهای منطقه متصور هستیم.

بازاری کشورهای عراق، پاکستان، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه را مهمترین بازارهای ایران در این محصولات برشمرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر