صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۲ - ۲۶ دی ۱۴۰۱
متخصص گوش و حلق و بینی:

عدم درمان پولیپ بیماری‌های ریوی را به وجود می‌آورد

مسعود حسن پور گفت:‌ اگر پولیپ‌ها کنترل و درمان نشوند، رابطه نزدیکی با آلرژی، حساسیت‌های دارویی و بیماری‌های ریوی مثل آسم دارند.
کد خبر : 826481

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مسعود حسن پور، متخصص گوش و حلق و بینی در گفت‌وگویی گفت: پولیپ‌ها، کارشان تهویه هواست، اگر در داخل سینوس‌ها به جای هوا از رطوبت، ترشح و ... پر شود، واژه سینوزیت را به کار می‌بریم که به مفهوم التهاب سینوس ها است. سینوزیت‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ حاد که در عرض چهار هفته نمود پیدا می‌کند، سینوزیت‌های تحت حاد که چهار هفته تا سه ماه است و بالای سه ماه را سینوزیت‌های مزمن می‌نامیم.

وی با بیان این که پولیپ بیماری است که در رده سینوزیت‌های مزمن طبقه بندی می‌شود، افزود: پولیپ‌ها بافت‌های ژله‌ای، خوشه انگوری یا توده‌ای هستند که معمولا بدون حس هستند و خون رسانی قوی ندارند. این پولیپ‌ها، توده‌هایی هستند که داخل حفره بینی و داخل سینوس‌ها را پر می‌کنند و از پوشش مخاطی پوشاننده دیواره سینوس‌ها به وجود می‌آیند. به وجود آمدن آن‌ها عمدتا دو علت مهم دارد؛ یکی عفونت‌ها و دیگری آلرژی‌ها.

این متخصص گوش و حلق و بینی در خصوص علائم پولیپ بیان کرد: علائم آن، همان علائم سینوزیت مزمن است؛ یعنی طیف بسیاری از علائم را دارد که عمده آن شامل گرفتگی بینی، ترشحات پشت حلق و گاهاً اگر پولیپ وسیع باشد احساس درد و فشار هم در ناحیه سینوس‌ها وجود دارد. به خاطر گرفتگی بینی هم بیمار ممکن است دچار اختلالات بویایی شود.

وی با تاکید بر این که پولیپ باید درمان شود، گفت: اگر پولیپ‌ها کنترل و درمان نشوند، رابطه نزدیکی با آلرژی، حساسیت‌های دارویی مثل آسپرین وآسم دارند و لذا عدم درمان و کنترل پولیپ می‌تواند بیماری‌های ریوی مثل آسم را به وجود بیاورد. درمان‌های پولیپ بستگی به میزان و شدت دارد و اگر خفیف باشد با دارو درمان می‌شود، در غیر این صورت عمل باید شوند.

حسن پور در پاسخ به این پرسش که آیا پولیپ‌ها در صورت عدم درمان می‌توانند روی شنوایی تاثیر بگذارند؟، افزود: پولیپ وقتی وسیع می‌شود، پشت بینی دهانه لوله عملکردی بینی و گوش را می‌گیرد. در مواقعی که پولیپ وسیع است و رشد می‌کند آن دهانه بسته می‌شود و کار دهانه مختل می‌شود، در پرده گوش تبادل هوا مناسبی برقرار نمی‌شود و احساس گرفتگی گوش می‌کنیم.

وی در خصوص فصل سرما و محافظت از صورت (پیشانی و بینی) اظهار کرد: استفاده از هدبند برای کاور کردن پیشانی، خیلی موثر است زیرا هوای سرد مخاط را غلیظ‌‌‌‌ تر می‌کند و باعث تحریک سینوس‌ها می‌شود، لذا درد و فشار ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر