صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۹ - ۲۳ دی ۱۴۰۱
در سامانه نظارت و ارزشیابی انجام می‌شود؛

ارزیابی آنلاین شاخص‌های فعالیت ورزشی در دانشگاه آزاد 

جلسه شورای ورزش منطقه پنج دانشگاه آزاد برگزار و عنوان شد که شاخص‌های فعالیت ورزشی و درآمدزایی به‌صورت آنلاین ارزشیابی می‌شوند.
کد خبر : 825836

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک، دومین جلسه شورای ورزش منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی با حضور امیرعباس لشکری رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، مرتضی قاسمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و رئیس شورای ورزش منطقه پنج، روسای واحدهای استان لرستان، همدان، کرمانشاه و کردستان، معاونان فرهنگی و دانشجویی و مدیران و کارشناسان تربیت بدنی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج در راستای بررسی مسائل و مشکلات حوزه ورزش دانشگاه، استفاده از ظرفیت و تجهیزات ورزشی واحدهای دانشگاهی برای درآمدزایی، استعدادیابی و جذب نخیگان ورزشی،... در سالن جلسات امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد.

مرتضی قاسمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در این جلسه گفت: ورزش و سلامت جسم و روح ارتباط مستقیمی با هم دارند و سلامت جسمی، روحی و معنوی از مقوله‌‌های مهم در زندگی به شمار می‌روند و با ورزش می‌توان به سمت زندگی سالم‌تر پیش رفت. 

قاسمی بیان کرد: با توجه به اهمیت حوزه سلامت و ورزش سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی برای این حوزه ۳ محور راهبردی مدنظر قرار داده است که شامل دانشگاه کارآمد و پایدار، دانشگاه سرآمد و پاسخگو و دانشگاه پرورش‌گر قوه عاقله است که برای هر محور بسته‌های کاری مرتبط تهیه و تنظیم شده و در حوزه دانشگاه پرورش‌گر قوه‌ عاقله بسته‌ ارتقای تربیتی و اخلاق فرهنگی و هویتی تهیه و در آن ارائه خدمات فرهنگی به دانشجویان تأکید شده و اشاره به سلامت روحی و روانی دانشجویان نشانگر توجه دانشگاه به این موضوع مهم است‌. 

وی با اشاره به اجرای برنامه گسترش ورزش‌های همگانی و قهرمانی دانشجویان افزود: واحدهای دانشگاهی و معاونت فرهنگی و دانشجویی از متولیان این امر هستند که آمار دانشجویان شرکت‌کننده در ورزش‌های همگانی تا پایان سال ۱۴۰۱ باید به میزان ۱۰ درصد و تا پایان مرداد سال آینده به ۲۰ درصد افزایش یابد. در سیاست‌گذاری و بودجه‌بندی دانشگاه نیز حوزه فرهنگی ورزشی مورد توجه قرار گرفته است تا توسعه‌ آنها با برنامه‌‌های عملیاتی اجرایی شود.

رئیس دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی با بیان اینکه لیگ ورزش همگانی از سوی سازمان مرکزی راه‌اندازی شده است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با پایش جسم دانشجویان در دفتر مشاوره دانشگاه به سلامت دانشجویان می‌پردازد. اقدامات دیگر دانشگاه راه‌اندازی کارگاه‌های آموزشی مرتبط با ورزش و کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای از طریق تجهیزات و امکانات ورزشی دانشگاه است. 

قاسمی از لزوم تهیه بانک اطلاعاتی از دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه در خصوص علایق ورزشی و سوابق ورزشی آنها گفت و افزود: چنانچه اطلاع‌رسانی و تبلیغات در زمینه فعالیت ورزشی در دانشگاه بیشتر شود، مشارکت دانشجویان نیز در این زمینه بیشتر می‌شود و برنامه‌ریزی صحیح صورت می‌گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفت: دانشگاه آزاد واحد اراک در راستای درآمدزایی از اماکن ورزشی زمین چمن دانشگاه را در قالب تنظیم قرارداد در اختیار تیم فوتبال آلومینیوم اراک قرار داده است و استخر دانشگاه نیز در مرحله برون‌سپاری قرار دارد و باید واحدهای دانشگاهی به دید یک فرصت به این شرایط توجه کنند و بازار خوبی در این زمینه ایجاد کنند.

 وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه نسل سوم، نوآور ، فناور و فعال در زمینه کارآفرینی و فعالیت‌های دانش‌بنیان است، اظهار کرد: واحد اراک به عنوان اولین واحد دانشگاهی کشور پیگیر راه‌اندازی یک مرکز رشد فرهنگی ورزشی در راستای جذب ایده‌های خلاقانه در زمینه ورزش و تجهیزات ورزشی است.

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی هم با تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن بیان کرد: با منطقه‌بندی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در هزینه‌ها صرفه‌جویی شد و تیم‌های ورزشی واحدهای دانشگاهی کشور را به ۱۰ منطقه تقسیم کردیم و این منطقه‌بندی ظرفیت استان‌ها را افزایش داد و تیم‌های قوی‌تری در لیگ های ورزشی شرکت می‌کنند. 

لشکری با اشاره به دیدار سه ماه پیش با مقام معظم رهبری افزود: در این دیدار مقام معظم رهبری بر ورزش همگانی تأکید کردند و با توجه به اینکه این رسالت و وظیفه اصلی برعهده وزارت ورزش و جوانان است؛ دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا به میدان آمد و این پیام رهبری را اجرایی کرد. 

وی با بیان اینکه در این سه دوره ۱۶۰ هزار نفر در لیگ همگانی شرکت کردند، گفت: لزوم هزینه‌ بیشتر برای ورزش‌های همگانی که حدود ۹۶ درصد دانشجویان را شامل می‌شود وجود دارد و نیاز است در این 

زمینه برنامه‌ریزی جدی انجام شود و چنانچه به ورزش همگانی در کنار ورزش قهرمانی توجه کنیم سلامت جامعه بالا می‌رود و آمار مرگ و میر و انواع بیماری‌های قلبی و دیابت و ... کاهش پیدا می‌کند. 

لشکری بیان کرد: در اوج کرونا فعالیت خود را با سامانه مجازی شروع کردیم و ثبت نام از متقاضیان انجام شد و اولین دوره آبان ۱۴۰۰ به پایان رسید و فروردین و اردیبهشت لیگ دوم فعال شد که حدود ۷۷ هزار نفر حضور داشتند. در لیگ اول و لیگ دوم فقط دانشجویان اساتید و کارکنان حضور داشتند و با کد ملی به سامانه مجازی وصل می‌شدند؛ اما در لیگ سوم دانش‌آموزان سما نیز به این لیست اضافه شدند و از مقطع پیش دبستانی تا مقطع دکتری در انواع رده سنی ۳۹ هزار نفر در لیگ سوم شرکت کردند. لیگ همگانی برای دانشگاه و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه حائز اهمیت فراوانی است و وی مستقیماً بر این لیگ نظارت و پیگیری دارد.

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره بر اهمیت لیگ همگانی گفت: اگر لیگ همگانی فعال و پویایی داشته باشیم در ورزش قهرمانی هم موفق خواهیم شد، ورزش همگانی به معنای هفته‌ای ۲ الی ۳ روز در هفته هر بار به مدت ۴۵ دقیقه و در طولانی‌مدت به مدت دو ماه و ۱۶ جلسه این تمرینات انجام می‌شود. آمار و ارقام لیگ هم مهم است؛ اما از آن مهمتر فرهنگ‌سازی در زمینه ورزش همگانی است.
 
وی با اشاره به اینکه لیگ پیش رو در فروردین‌ سال آینده انجام می‌شود، افزود: فرصت پیش رو برای مشارکت ورزشی باید قدردانسته شود و همگان در این راه تلاش کنند. به تازگی سامانه نظارت و ارزشیابی راه‌اندازی شده است و شاخص‌های فعالیت ورزشی و درآمدزایی به صورت آنلاین ارزشیابی می‌شوند .

لشکری گفت: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور مدیرانی هستند که در همین کمبود بودجه مدیریت مالی خوب و قابل قبولی دارند و کمک های خوبی از طرف سازمان دریافت می‌کنند. 

وی با بیان اینکه درصد مشارکت در ورزش همگانی بسیار حائز اهمیت است، افزود: کسب رتبه در لیگ ورزشی، تعداد شرکت‌کننده تقسیم بر کل نفرات است که در استان وجود دارد و از جمله شهرهای نمونه موفق در کسب رتبه برتر شهر قم بوده و استان مرکزی نیز رتبه شانزدهم را در بین تیم‌های شرکت‌کننده کسب کرده است.


 
رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ورزش یک صنعت است و باید از امکانات و ظرفیت‌های دانشگاه آزاد به خوبی استفاده شود و این امکانات مورد شناسایی و بهره ‌وری قرار بگیرند که به صورت نمونه در کشور نمونه‌های موفق وجود دارند که با توجه به ظرفیت‌های موجود درآمد زایی خوبی داشته اند.

 لشکری به استعدادیابی که در مرکز ورزش اتفاق افتاده است، اشاره کرد و افزود: با همکاری ۳ فدراسیون کشتی، تکواندو و ووشو آموزش به دانش‌آموزان از طریق معلمان مدارس سما انجام می‌شود که خود معلم به صورت کارشناس آموزش می‌بیند و بر اساس شاخص‌های استعدادیابی دانش آموزان را مورد ارزیابی و آموزش قرار می‌دهد و سپس برای دانش آموزان مربی اختصاصی در اختیار می گذاریم که همین امر موجب ایجاد و تقویت لیگ نونهال و لیگ نوجوان و سپس آماده شدن برای لیگ حرفه‌ای بزرگسالان می‌شود.

 وی بیان کرد: ابتدای سال تحصیلی دانشجویان با درج اطلاعات و سوابق ورزشی خود که در سامانه آموزشیار ثبت می‌شوند، سوابق ورزشی خود را بیان می‌کنند و چنانچه دارای سوابق ورزش حرفه‌ای باشند به عنوان نخبه ورزشی در دانشگاه شناخته می‌شوند.

در پایان این جلسه بعد از بررسی و تصویب برخی از موارد دستور شورای ورزش دانشگاه، روسای واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاداسلامی، معاونان فرهنگی و دانشجویی و مدیران و کارشناسان تربیت بدنی مشکلات و پیشنهادهای خود را بیان کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر