صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
در پیام به همایش ملی شیخ محمود شبستری

دکتر میرزاده: دانشگاه آزاد اسلامی در راه بازشناساندن میراث ماندگار فکری و فرهنگی کشور گام نهاده است

همایش ملی عارف نامی شیخ محمود شبستری با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در شبستر آغاز شد.
کد خبر : 82566

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، همایش ملی عارف نامی شیخ محمود شبستری از سوی موسسه فرهنگی هنری شیخ محمود شبستری و حمایت و پشتیبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، فرمانداری، شورای اسلامی و شهرداری، دانشگاه آزاد اسلامی شبستر، دانشگاه پیام نور و برخی از ادارات دیگر در سالن همایش‌های مجموعه فرهنگی هنری دادرس شیخ محمود شبستری برگزار شد.


در پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به این همایش آمده است: «از میان بزرگان عرفان، نمی‌توان نام شیخ محمود شبستری را از یاد برد، او که از زمره تذکره‌نویسان و تاریخ‌نگاران آذربایجان بود، عارفی نامی و پرافتخار در سده ۸ هـ. ق به شمار می‌رود و آثار گرانبها و ذی‌قیمت از خویش بر جای نهاده است.»



حمید میرزاده با توجه به ارتباط این عارف با کرمان در پیام خود آورده است: «او از مفاخر علمی و عرفانی شبستر است اما سیر آفاق و سیاحت در سرزمین‌های دور و نزدیک، زمینه آشنایی‌اش را با بسیاری از اهل علم و ادب فراهم ساخت. به ویژه که در کرمان ازدواج کرد و از او نسلی صاحب ذوق و اهل قلم بر جای ماند.»


میرزاده:‌ از میان بزرگان عرفان، نمی‌توان نام شیخ محمود شبستری را از یاد برد، او که از زمره تذکره‌نویسان و تاریخ‌نگاران آذربایجان بود عارفی نامی و پرافتخار در سده ۸ هـ. ق به شمار می‌رود و آثار گرانب‌ها و ذی قیمت از خویش بر جای نهاده است

در ادامه این پیام آمده است: «در روزگاری که آثار علمی شرق و‌ گاه غرب، به زبان عربی نگاشته می‌شد او جزء احیاگران تالیف آثار علمی به زبان فارسی شمرده می‌شود. آثاری چون سعادت‌نامه، رساله حق‌الیقین و اثر ماندگار گلشن‌راز با قلم او پدید آمده و در میان دانشمندان نام‌دار شده است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان پیام خود آورده است: «دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اهتمام به امر مفاخر فرهنگی و علمی کشور چنین ضرورتی را دریافته و در راه بازشناساندن میراث ماندگار فکری و فرهنگی کشور گام نهاده است. اینجانب با قدردانی و تشکر از برگزارکنندگان این همایش وزین، امید آن دارم که نتایج حاصل از این همایش در قالب آثاری مکتوب و مانا مورد بهره‌برداری استادان و دانشجویان قرار گیرد.»


در این همایش یک روزه جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه، نصیری قیداری سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران، مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، آیت‌الله شیخ غیاث الدین طا‌ها محمدی نماینده مقام معظم رهبری در همدان، سید محمود دعایی مدیر مسئول موسسه و روزنامه اطلاعات و استادان عبدالحسین خسروپناه، غلامحسین دینانی، احمد احمدی، نصرالله پور جوادی، دکتر حسن بلخاری، معصومه معدن‌کن و دکتر عبدالمهدی مستکین درباره ابعاد شخصیتی و آثار عرفانی شیخ محمد شبستری به سخنرانی می‌‌پردازند.


در میان شرکت‌کنندگان همایش علاوه بر مسئولان شهرستانی و شخصیت‌های علمی و عرفانی؛ پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس، آقاپور نمایند منتخب مردم شبستر، سبحان‌الهی و عبدالعلی‌زاده استانداران سابق استان آذربایجان شرقی، جعفر توفیقی داریان وزیر پیشین علوم و استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شبستر حضور داشتند.



در این همایش که تا ساعت ۱۹ امروز ادامه دارد، از کتاب چراغ جان نوشته طاهری خسروشاهی و تندیس شیخ محمود شبستری نیز رونمایی شد. اجرای موسیقی گروه دف نوازان سماع به مناسبت ایام بعثت پیامبر اکرم (ص) از دیگر برنامه‌های همایش است.


به همت کمیسیون ملی یونسکو در ایران، شیخ محمود شبستری در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی در فهرست مشاهیر جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر