صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۲۱ دی ۱۴۰۱
هشدار کارشناس اقتصاد مسکن؛

رشد واقعی قیمت مسکن بیش از ۴۷ درصد است؛ مراقب بازار اجاره باشید

کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه بررسی وزنی معاملات مسکن در یک سال اخیر نشان می‌دهد رشد متوسط قیمت‌ها بیش از ۴۷ درصد است، نسبت به رشد سنگین بازار اجاره مسکن در ماه‌های آتی هشدار داد.
کد خبر : 825465

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرنگاری آنا، جدیدترین گزارش بانک مرکزی از معاملات بازار مسکن در آذرماه نشان می‌دهد که قیمت مسکن در آذرماه ۱۴۰۱ نسبت به آذرماه ۱۴۰۰، با رشد ۴۷ درصدی، به قیمت متوسط ۴۸ میلیون تومان در هر مترمربع در سطح شهر تهران رسیده است.

اما آیا رشد واقعی مسکن در یک سال گذشته ۴۷ درصد بوده است؟

در همین ارتباط فرهاد بیضایی کارشناسی اقتصاد مسکن به خبرنگار آنا گفت: بررسی معاملات مسکن تهران در آذرماه ۱۴۰۱ نشان می دهد که حجم معاملات ۴ درصد نسبت به آذر ۱۴۰۰ رشد داشته است اما بررسی دقیق تر نشان می‌دهد که سنگینی معاملات به سوی ساختمان های قدیمی تر و ارزان تر سوق پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سهم واحدهای کمتر از ۱۰ سال ساخت در معاملات از ۵۴ درصد در آذر ۱۴۰۰ به کمتر از ۴۶ درصد در آذر ۱۴۰۱ رسیده است. همچنين تعداد معاملات واحدهای بالای ۲۰ سال ساخت بیش از ۵۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. تغییر مسیر بازار مسکن از سوی واحدهای نوساز به سوی واحدهای قدیمی و مستهلک از چند زاویه قابل توجه است.

کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: نکته نخست، رشد بی سابقه معاملات در ساختمان های قدیمی است که با توجه مشکل نقدشوندگی آن در آینده، نشان می‌دهد رشد قیمت مسکن ناشی از تورم و افزايش قیمت ارز، مسکن نوساز را نه تنها از دسترس تقاضای مصرفی که از دسترس تقاضای سرمایه ای نیز خارج کرده است، عقب ماندن توان اقتصادی خانوار در رقابت با افزایش قیمت کوچ اجباری تقاضای بازار مسکن به واحدهای مستهلک را سبب شده است.

بیضایی افزود: هرچه حجم معاملات از ساختمان های نوساز به سوی ساختمان های فرسوده و قدیمی سوق پیدا کند، گردش نقدینگی از تولید و تولیدکننده نیز دورتر خواهد شد. در شرایطی که نقدشوندگی واحدهای ساخته شده و تزریق نقدینگی به واحدهای درحال احداث از مهمترین چالش‌های تولیدکنندگان مسکن است، انحراف منابع از تولید، کاهش پروانه های ساختمانی در آینده را تشدید خواهد کرد.

وی درباره نکته بعدی یادآور شد: با توجه به اینکه برآورد متوسط قیمت مسکن در هر متر مربع از معدل واحدهای معامله شده به دست می‌آید، با توجه به تغییر فراوانی معاملات از واحدهای نوساز (گران‌تر) به سوی واحدهای مستهلک و ارزان تر، قیمت واقعی متوسط هر مترمربع در تهران بیش از ۴۸ میلیون تومان خواهد بود و می‌توان گفت قیمت مسکن در تهران بیش از ۴۷ درصد رشد داشته است لذا باید انتظار رشد به مراتب بیشتری در بازار اجاره نسبت به آمار معاملات خرید و فروش را داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر