صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۶ - ۱۹ دی ۱۴۰۱
گفتگو/اروپا در «مبارزه با تروریسم» همکاری نمی‌کند

مقابله با تروریسم نیازمند «همکاری چندجانبه بین المللی» است

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه تروریسم یک تهدید جهانی است، گفت: دولت ها و سازمان‌های بین المللی مختلف باید در راستای مقابله با تروریسم همکاری‌های چند جانبه‌ای با یکدیگر داشته باشند.
کد خبر : 825096

نوذر شفیعی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص نقش ایران در مبارزه با تروریسم، اظهارکرد: تروریسمت ها به سه دسته دولت محور، گروه محور و فرد محور تقسیم می‌شوند.

وی گفت: تروریست های «دولت محور» اقداماتی مثل ساقط کردن هواپیمای ایرباس ایرانی توسط نیرو‌های آمریکایی و همینطور ترور شهدای هسته‌ای و موشکی را انجام داده اند و دومین دسته از تروریست ها که «گروه محور» هستند اقداماتی که در سوریه و عراق توسط داعش و سازمان مجاهدین اتفاق افتاد را در کارنامه دارند و ایران نیز عمدتاً با تهدید این دو گروه تروریستی مواجه بوده است.

کارشناس مسائل بین الملل افزود: بنابراین، چون «تروریسم تهدید نوین» است و به نوعی منافع ایران را تهدید می‌کند لذا بطور طبیعی ایران در اقدامی تقابلی، به مبارزه با تروریسم اقدام کرده و خواهد کرد. 

شفیعی تاکید کرد: البته تروریسم پدیده‌ای نیست که بشود یک جانبه با آن مقابله کرد، «تروریسم تهدید جهانی» است و مبارزه با آن هم باید جهانی باشد، یعنی همه دولت‌ها از همه سازمان‌های بین‌المللی ذی ربط باید در این مقابله ایفای نقش کنند.

وی در این مورد گفت: متاسفانه جامعه بین‌المللی نه‌ تنها با ایران همکاری نکرده بلکه آمریکا و رژیم صهیونیستی تا بعضی از کشور‌های عربی به «تقویت تروریسم» مبادرت ورزیده اند.

کارشناس مسائل بین الملل در خصوص اقدامات اروپا در راستای «مبارزه با تروریسم»، اظهار کرد: اروپایی‌ها یک سیاستی دارند تحت عنوان سیاست همسایگی و سیاست همسایه‌ی همسایه ما. در حوزه‌ای که مربوط به سیاست همسایه‌ی همسایه ما می‌شود تهدیداتی متوجه اروپا است؛ تهدیداتی همچون مهاجرت، مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و از جمله احتمال ورود گروه‌های تروریستی به اروپا.

شفیفی تصریح کرد: اروپا سعی کرده با کشور‌هایی که محل این تهدید یا محل عبور این تهدیدات است همکاری کند،اما متاسفانه در ارتباط با ایران که یکی از کشور‌های همسایه‌ی همسایه است نه تنها همکاری موثر را نداشته، بلکه فشار‌های محدود کننده‌ای را هم روی ایران گذاشته است.

وی افزود: به عنوان مثال یک ایران قوی، با ثبات و دارای اقتصاد رو به رشد می‌تواند مانع تسری بسیاری از تهدیدات به اروپا شود، ولی اروپا به خصوص در بحث تحریم‌ها با آمریکا همراه شده و در جهت تضعیف ایران گام برمی‌دارد.

کارشناس مسائل بین الملل در پایان با تاکید بر اینکه این فشار‌های محدود کننده باعث می‌شود که ایران نتواند اقدامات جدی و موثری را در مبارزه با تهدیداتی که متوجه اتحادیه اروپا است انجام دهد، خاطرنشان کرد: اگر اروپا می‌خواهد از تهدیدات مصون باشد، باید با کشور‌های مختلف همکاری‌های چند جانبه‌ای را صورت دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر