صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۱۵ - ۲۵ دی ۱۴۰۱
در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح شد؛

تربیت دانشجویان انقلابی؛ از برپایی کرسی‌های آزاداندیشی تا ورود هنر به صنایع خلّاق

معاون دانشگاه آزاد شهرقدس گفت: در راستای شعار سال و کارآفرینی، گالری هنری با موضوع صنایع خلّاق به‌زودی توسط دانشجویان این دانشگاه راه‌اندازی می‌شود.
کد خبر : 824678

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ تحقق تمدن نوین اسلامی ذیل کرسی‌های آزاداندیشی از جمله اقداماتی است که سال‌های اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی در حال پیگیری و انجام است.

دانشگاه آزاد اسلامی در بخشی از فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی به تازگی فراگیری تعالی‌بخش را در  دستور کار خود قرار داده و کرسی‌های آزاداندیشی در این راستا تعریف و عملیاتی شد.

کرسی‌های آزاداندیشی نیازمند قدرت بیان و استدلال قوی است. در دو دوره گذشته که این کرسی‌ها در فضایی رقابتی بین تیم‌های دانشجویی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، دانشجویان با تحلیل قدرتمند و رویکرد موضوعی در رقابت‌ها شرکت کردند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس ازجمله واحدهایی است که در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی به برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی روی آورده و با میدان دادن به دانشجو و شنیدن صحبت‌های او تلاش داشته ارتباط صمیمانه‌ای با دانشجویان و رفع مشکلات آنان برقرار کند.

خبرگزاری آنا به تازگی میزبان داود فیض‌افرا معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و نیز رئیس این واحد دانشگاهی بود تا اقدامات این معاونت را در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی، کرسی‌های آزاداندیشی، فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی و ... بشنود.

مشروح گفت‌و‌گوی آنا با فیض‌افرا در پی می‌آید:

**«تحقق تمدن نوین اسلامی» و «پرورش دانشجویان انقلابی» دو رویکرد اساسی

آنا: ابتدا بگویید در زمینه کرسی‌های آزاداندیشی چه فعالیت‌هایی داشته‌اید و اهداف برگزاری این کرسی‌ها را چه می‌دانید؟

فیض‌افرا: هدف نهایی در معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس تحقق تمدن نوین اسلامی و پرورش و تربیت دانشجویان انقلابی است و تلاش می‌کنیم در این راستا اقدامات مفیدی انجام دهیم. در این راستا بیانیه گام دوم و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند چراغ راه برای دستیابی به اهداف باشد.

مقام معظم رهبری بارها بر لزوم برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی تأکید داشته‌اند و یکی از پایه‌های اساسی تشکیل تمدن نوین اسلامی هم همین موضوع است که تفکرات آزادانه نقد و بررسی شود تا به نتیجه برسد و با توجه به اعتراضات در برخی دانشگاه‌ها وارد میدان شدیم تا دغدغه‌های دانشجویان را بشنویم تا جایی که رئیس دانشگاه از همان لحظه نخست بین دانشجویان آمده و شروع به صحبت کرد و خوشبختانه تمام ابزار و امکانات معاونت فرهنگی را به میدان آوردیم و نتیجه گرفتیم.

با توجه به ویژگی‌های نسل جدید باید اجازه دهیم دانشجویان صحبت‌های خود را انجام دهند و چنین شیوه‌ای قطعاً نتیجه خواهد داد و ما نیز با اتخاذ شیوه‌های صحیح بدون اینکه درگیری و اتفاق خاصی رخ دهد، نتیجه گرفتیم و مشکلات رفع شد؛ چراکه  رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با ۴۰۰ دانشجو به صورت خصوصی در معاونت فرهنگی صحبت کرد.

مخالف خطاب نسل جدید دانشجویی به دهه هشتادی یا هفتادی هستم؛ چراکه اتفاقی بین دهه هفتاد و دهه هشتاد رخ نداده است؛ بنابراین می‌گویم «نسل جدید». این نسل در فضای انتزاعی ذهنی به سر می‌برند و اگر بخواهیم این نسل را با واقعیت مواجه کنیم باید زمینه گفت‌وگو را با آنان مهیا کنیم تا از فضای ذهنی انتزاعی دور شده و به واقعیت نزدیک شوند و خوشبختانه این قبیل دانشجویان از کرسی‌های آزاداندیشی استقبال مناسبی داشتند.

برخی دانشجویان «نسل جدید» تحت تأثیر رسانه‌‌های غربی‌ بدون سواد رسانه پرورش پیدا کردند و نتیجه آن فضای انتزاعی است که در ذهن چنین دانشجویانی تشکیل شده است، در این میان، کرسی‌های آزاداندیشی می‌تواند کمک بسیاری به دستیابی دانشجویان به حقیقت باشد.

**وحدت «حوزه و دانشگاه» چگونه عینیت می‌یابد؟

آنا: کرسی‌های آزاداندیشی را چگونه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس فعال کردید؟ 

فیض‌افرا: کرسی‌های آزاداندیشی را در چند حیطه فعال کردیم؛ نخست اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در سه دوره‌ برگزاری این کرسی‌ها آمار بسیار خوبی داشت، به‌طوری‌که در دور نخست و دوم ۳۰ و ۲۰ تیم حضور داشتند که به مسابقات سازمانی و کشوری هم راه پیدا کردند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در رقابت کرسی‌های آزاداندیشی حضور چشمگیری داشت و حتی برخی مجریان این کرسی از دانشگاه ما بودند که عملیات اجرایی کشوری را هم برعهده داشتند.

در سال جدید و در دور سوم رقابت‌ها نیز تلاش خواهیم کرد تیم‌های بسیار زیادی را به کرسی‌های آزاداندیشی اعزام کنیم و در این راستا اقدامات لازم را انجام داده‌ایم. مقرر بود از مهر امسال‌ مقدمات کرسی‌های آزاداندیشی را آغاز کنیم؛ اما به فضای اعتراضات دانشجویی برخورد کردیم.

نخستین کرسی‌های آزاداندیشی با حضور امام جمعه شهرقدس برگزار خواهد شد تا به تحقق «وحدت حوزه و دانشگاه» هم برسیم. به‌شخصه حوزوی ـ دانشگاهی هستم، به‌طوری‌که هم سطح ۳ حوزه و هم دکتری دانشگاهی دارم و مقرر شده از طریق دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، کرسی آزاداندیشی برگزار شود.

آنا: در راستای تحقق عینی‌تر وحدت «حوزه و دانشگاه» و ارتباط نزدیک امام جمعه شهرقدس با دانشجویان چه اقداماتی داشته‌اید؟

فیض‌افرا: به مناسبت ۱۶ آذر (روز دانشجو) جلسه دانشجویان با امام جمعه به مدت پنج ساعت به طول انجامید و مقرر شده این جلسات در دانشگاه ادامه پیدا کند. از سویی چند جلسه از دروس کلاس‌های معارف اسلامی را با هماهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و معاونت آموزش به جلسات کرسی‌های آزاداندیشی اختصاص داده‌ایم.

سه تا چهار جلسه گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس نیازمند تبدیل به کرسی شد و اکنون نیز نیم ساعت نخست کلاس‌های دروس معارف معمولاً پاسخ به شبهاتی است که در حال به‌روزرسانی است و آخرین شبهه نیز مربوط به «زود اعدام می‌کنند» برخی اغتشاشگران بود که استادان دروس معارف به این شبهه پاسخ مناسب دادند.

بنابراین هدف دانشگاه در معاونت فرهنگی دانشجویی و در سطح کلان دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی دانشجویان است و تلاش داریم صدای دانشجویان شنیده شود.

آنا: در راستای تحقق وحدت «حوزه و دانشگاه» چه اقدامات عملیاتی داشته‌اید؟

فیض‌افرا: یکی از مؤلفه‌های تحقق وحدت «حوزه و دانشگاه» نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه است، واحد شهرقدس تا سال ۱۳۹۹ فاقد نهاد بود، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس ابتدا به صورت معاونت مشغول فعالیت بود و سپس به‌عنوان رئیس مستقل شد.

دوم اینکه بیش از ۴۰ روحانی از قم یا شهرستان‌های استان تهران در راستای تدریس دروس معارف جذب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس شده‌اند؛ البته تأکید کرده‌ایم که بخشی از کلاس‌های خود را به تریبون آزاد و کرسی‌های آزاداندیشی اختصاص دهند که اینگونه نیز شده است و این موضوع به تحقق وحدت «حوزه و دانشگاه» نیز انجامیده است.

دروس معارف اسلامی ۶۰ تا ۷۰ درصد دانشجویان را پوشش می‌دهد؛ چراکه هر دانشجو باید حداقل یک درس عمومی یا معارف در طول ترم داشته باشد و برنامه‌هایی نیز در آینده برای برگزاری تریبون آزاد و کرسی‌های آزاداندیشی به صورت پررنگ‌تر داریم؛ بنابراین بهره‌گیری از تجربیات استادان حوزه علاوه بر افزایش غنای مباحث دینی، بنیه‌های دانشجو را نیز قوی خواهد کرد.

طرح پژوهشی را نیز در زمینه «حجاب» آماده کرده‌ایم و معاونت‌های فرهنگی و پژوهشی با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظپم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در این راستا فعالیت‌های لازم را انجام می‌دهند و قصد داریم در حوزه فرهنگ تحول اساسی ایجاد کنیم.

آنا: برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد چیست؟

فیض‌افرا: تا پایان سال بالاترین میزان نشریات دانشگاهی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی را واحد شهرقدس خواهد داشت.

حرکت بسیار خوبی آغاز شده و در یک سال گذشته بیش از ۳۰ نشریه فعالیت کردند و هر کدام چند نسخه را منتشر کردند و تا پایان سال هم اقدامات بسیار خوبی انجام شده که به این عدد اضافه خواهد شد.

دومین اتفاق که براساس شعار سال و کارآفرینی است، راه‌اندازی گالری هنری با موضوع صنایع خلّاق است، چراکه دانشجویان خلّاق بسیار زیادی در عرصه‌های مختلف داریم که در جشنواره عصر امید هم حضور خیلی چشمگیری داشتند.

یک گالری هنری از سوی دانشجویان معماری در دست بازطراحی است که از سوی دانشجویان خلّاق تبدیل به نمایشگاه آثار هنری خواهد شد که هم می‌توانند آثارشان را نمایش دهند که به دانشجویان انگیزه می‌دهد و هم می‌توانند دوره‌های مهارتی ویژه‌ای را برای دانشجویان برگزار کنند.

برنامه دیگر راه‌اندازی خوابگاه است، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس پیش از این خوابگاه نداشت؛ سال گذشته خوابگاه ایجاد شد؛ اما محدود بود. اکنون دانشجویان بین‌المللی که می‌پذیریم اسکان داده‌ایم؛ اما در کوتاه‌مدت خوابگاه ایجاد خواهد شد.

اکنون برای دانشجویان ایرانی هم خوابگاه داریم؛ اما با توجه به اینکه دانشجویان ایرانی، بومی منطقه هستند و غیربومی کم داریم، شاید اکنون ۶ یا ۸ دانشجوی ایرانی متقاضی خوابگاه داریم که به آن‌ها هم اسکان داده‌ایم؛ اما دانشجویان بین‌الملل که از کشور‌هایی مانند هندوستان یا عراق یا سایر کشور‌های آمده‌اند نیاز به خوابگاه دارند که ساخت خوابگاه هم در دستور کار ما قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر