صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۱۷ دی ۱۴۰۱
«جهاد تبیین» چرا و چگونه ضرورت دارد؟

از تزریق امید به جامعه تا کار تشکیلاتی و ارتقای سواد رسانه‌ای

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی در دانشگاه‌های استان بوشهر گفت: مفهوم جهاد تبیین، مقابله با یأس‌پراکنی دشمن و بیان موفقیت‌ها، یادآوری داشته‌ها و ظرفیت‌هاست.
کد خبر : 824591

حجت‌الاسلام عباس دشتی مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بوشهر درباره ضرورت جهاد تبیین اظهار کرد: اصلی‌ترین مطلب در فریضه جهاد تبیین، امیدبخشی و تزریق امید به جامعه با هر ابزار رسانه‌ای است؛ چراکه دشمنان درصدد وارونه جلوه دادن حقایق و واقعیت‌ها هستند. اساساً مفهوم جهاد تبیین، مقابله با یأس‌پراکنی دشمن و بیان موفقیت‌ها، یادآوری داشته‌ها و ظرفیت‌هاست.

وی با بیان اینکه شبهه افکنی، تحریف حقیقت‌ها و ابهام‌آفرینی در واقعیت‌های عینی از قدرت تخریبی بسیار بالایی برخوردار است، افزود: تبیین صحیح حقایق و نشان دادن واقعیت‌ها تکلیفی بوده الهی که بر دوش اندیشمندان، آگاهان، عالمان زمان‌شناس و نیز دلسوزان جامعه اسلامی قرار دارد.

گفت‌وگوی چهره به چهره، تشکیل حلقه‌های معرفتی، تولید محتوا در فضای مجازی، بازنشر محتوا‌های مفید، پاسخ به شبهات در فضای مجازی و حقیقی با مطالعه و به‌صورت علمی و منطقی و تبلیغ جهاد تبیین از اهم مؤلفه‌های نقش‌آفرینی در جهاد تبیین است.

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان بوشهر با تأکید بر اینکه جهاد تبیین، صحنه کنشگری دانشگاهیان است، عنوان کرد: همه اهل فکر و بیان، منبر، صاحبان رسانه و تریبون و به‌ویژه دانشگاهیان باید با زبان علم، اعداد و ارقام هوشمندانه، اهداف رسانه‌های خارجی را آشکار کنند.

دشتی همه جانبه بودن جهاد تبیین را از ویژگی‌های مهم این نوع روشنگری برشمرد و مطرح کرد: جهاد تبیین بیش از هر چیزی معطوف به آینده است. یکی از مهم‌ترین اهداف دشمن در جنگ‌ شناختی علیه انقلاب اسلامی، کشتن امید به آینده در نزد افکار عمومی بوده و در واقع، دشمن با تحریف تاریخ و گذشته انقلاب و تهاجم چندوجهی در وضعیت کنونی، به دنبال ناامیدکردن مردم از آینده انقلاب است.

وی دیگر ویژگی‌های جهاد تبیین را برشمرد و گفت: عملیاتی شدن ارزش‌ها در جامعه به جهاد تبیین بازمی‌گردد؛ چراکه تبیین نکردن حقایق و مسائل برای جامعه، موجب عدم گفتمان‌سازی و در نتیجه شکل‌گیری فتنه در جامعه می‌شود. هم‌افق و هم‌راستا بودن محتوای ارائه‌شده با نقشه کلان محتوایی انقلاب از دیگر ویژگی‌هاست. هر فرد در مسیر جهاد تبیین و رسالت روشنگری باید مراقب باشد که گرفتار خرافات و شایعات نشود تا در مخاطب ایجاد ناامیدی نکند؛ بنابراین تحقیق درباره مسائل، یکی از اصول اولیه رسالت تبیین بوده با اینکه ایمان، تقوا و توکل بر خدا جزء اصول اساسی تبیین و روشنگری است.

این مقام مسئول تبیین کرد: برای تحقق جهاد تبیین مدنظر رهبر معظم انقلاب، کار تشکیلاتی، ارتقای سطح بنیه و آگاهی‌های فردی و انتقال به جامعه پیرامونی، تولید محتوای فاخر و مورد نیاز جامعه، تبیین حقایق و واقعیت‌ها برای نیل جوان و تشنه حقیقت، ارتقای سطح سواد رسانه‌ای آحاد جامعه برای کاهش باورپذیری هجمه‌های عملیات روانی دشمن، مطالبه‌گری درست و اصولی با رعایت باید‌ها و نباید‌های اخلاقی و در نهایت حرکت به سمت شبکه ملی اطلاعات به‌عنوان زیرساخت اصلی و مورد نیاز است.

دشتی درباره چگونگی نقش‌آفرینی در مسئله جهاد تبیین توضیح داد: گفت‌وگوی چهره به چهره، تشکیل حلقه‌های معرفتی، تولید محتوا در فضای مجازی و بازنشر آن، بازنشر محتوا‌های مفیدی که دیگران تولید کرده‌اند، پاسخ به شبهه‌ها در فضای مجازی و حقیقی با مطالعه و به‌صورت علمی و منطقی و تبلیغ جهاد تبیین از اهم مؤلفه‌های نقش‌آفرینی در جهاد تبیین است.

انتهای پیام/

ارسال نظر