صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۵ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۳

تصویب راه‌اندازی مرکز تحقیقات «سبک زندگی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران

راه اندازی مرکز تحقیقات «سبک زندگی» در سومین جلسه تهیه و تدوین پیش نویس برنامه آموزشی «رشته سبک زندگی در سلامت» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران مصوب شد.
کد خبر : 8244

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران با حضور در سومین جلسه تهیه و تدوین پیش نویس برنامه آموزشی «رشته نوین سبک زندگی در سلامت» که با هماهنگی دکتر سیدحسن مقدم نیا رئیس دانشکده پیرا پزشکی و دعوت از برخی شخصیت‌های برجسته و مسئولان ذیربط حوزه معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و مرکز تحقیقات استراتژیک و شورای مصلحت نظام صورت گرفت از موافقت اصولی و تصویب مرکز تحقیقات «سبک زندگی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران خبر داد.


دکتر سید محمود طباطبائی افزود: مقدمات راه اندازی و تاسیس رشته نوین «سبک زندگی در سلامت» برای نخستین بار و بنا به پیشنهاد دکتر مقدم نیا رئیس دانشکده پیرا پزشکی و در مقطع کار‌شناسی ارشد صورت می‌گیرد.


وی با اولویت بندی و تشریح مشکلات و آسیب‌های اجتماعی متعددی که حیطه سلامت جسمانی و روانی بشری را در قرن تکنولوژی به مخاطره انداخته است، گفت: سرعت تغییرات و تحولات بی‌حد و حصری که بر اثر گذار از دوران سنتی به سمت زندگی ماشینی و صنعتی رخ داده، باعث افزایش بحران‌هایی از جمله افزایش آمار تصادفات و سوانح رانندگی، طلاق، اعتیاد، خودکشی، اختلافات خانوادگی، نارضایتی شغلی، اضطراب، افسردگی و... شده که همگی محصول تغییر و تحولات قرن اخیر در شیوه و سبک زندگی است.


طباطبائی سپس در مقام یک پزشک متخصص و جراح مغز و اعصاب و در منصب رئیس انجمن پوکی استخوان گفت: آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات و سوانح رانندگی به مراتب از بیماری سرطان بالا‌تر است.


وی با ارائه یک گزارش آماری اظهار کرد: در اثر سوانح رانندگی هر ۲۰ دقیقه یک نفر می‌میرد و در مقابل هر یک نفر مصدوم جان باخته ۲۰ نفر هم معلول می‌شوند.


وی در جمع بندی سخنان خود اظهار کرد: در حوزه ارتقاء سلامت جامعه، ارائه الگویی برای تطابق هرچه بیشتر سبک زندگی سالم با الهام از آموزه‌های دینی به عنوان یک راهکار عملی با تربیت متخصصانی که بتوانند در این حوزه ورود پیدا کنند، اجتناب ناپذیر است و این رسالت و تدبیر بیش از همه بر دوش مسئولان گروه علوم پزشکی است.


رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: بعد از تشکیل دو جلسه مقدماتی قبلی که با حضور دکتر علی احمدی رئیس کمیسیون سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فخر یاسری، نماینده مرکز تحقیقات استراتژیک دکتر شمس اردکانی، نماینده فرهنگستان علوم پزشکی دکتر فاطمه رخشانی و نماینده معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی (سازمان مرکزی) و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر سید عباس صفوی نائینی و همچنین معاونان فرهنگی و دانشجوئی (و مدیر گروه خدمات بهداشتی دانشگاه) و تنی چند از استادان صاحبنظر و اعضاء پیوسته فرهنگستان در تاریخ‌های ۳ آذرماه و ۷ دی ماه سال جاری برگزار شد، سومین جلسه تهیه و تدوین پیش نویس برنامه آموزشی «رشته سبک زندگی در سلامت» در مقطع کار‌شناسی ارشد، ساعت ۸ صبح روز دوشنبه ۱۸ اسفند ماه در سالن اجتماعات تشکیل شد.


دکتر سیدحسن مقدم نیا افزود: در این جلسه استادان به بحث و تبادل نظر درباره جزئیات و محورهای اجرائی برای عملیاتی کردن رشته سبک زندگی در سلامت پرداختند.


رئیس دانشکده پیرا پزشکی این واحد دانشگاهی تصریح کرد: مواردی از جمله تصمیم‌گیری درباره فهرست دروسی که توسط تنی چند از استادان صاحبنظر پیشنهاد شده بود و همچنین مشخص کردن لیسانس های ورودی و نیز تکمیل فرم پیشنهادی و طبق استاندارد وزارت بهداشت «ضرورت رشته سبک زندگی در سلامت در مقطع کار‌شناسی ارشد» از اهداف تشکیل سومین جلسه بوده است.


مقدم نیا درباره ضرورت و انگیزه راه اندازی این رشته گفت: توجه به دغدغه فکری و دل‌نگرانی‌های مقام معظم رهبری در وضعیت کنونی تبیین و تدوین مقوله سبک زندگی و بخصوص نقش آن در سلامت، وظیفه خطیری است که خاستگاه اصلی آن جوامع علمی و آکادمیک و دانشگاهی کشور است و طبعا باید در این زمینه مطالعات و تلاش‌های بسیاری انجام شود و اقدامات و بررسی‌های کار‌شناسانه مسئولان ارشد دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه معاونت آموزشی این دانشگاه در راستای تحقق این مسئله است.


وی اظهار کرد: در تدوین پیش نویس برنامه آموزشی «رشته نوین سبک زندگی در سلامت» منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، آموزه‌های دینی از منظر قرآن و عترت و همچنین نگاه اعتقادی از منظر دانشمندان، نخبگان، علما، فضلا و مدرسین و علمای بزرگ حوزه‌های علمیه را با توجه به اسناد بالادستی، نقشه جامع علمی کشور، نقشه تحول نظام سلامت مد نظر قرار داد‌ه ایم و از آنجائی که تاکنون رشته تحصیلی به این نام در کشور وجود نداشته، نیازمند تشکیل کمیته و تیمی قوی از فعالان این حوزه برای تدوین برنامه آموزشی بوده‌ایم، زیرا اعضای این کار گروه های تخصصی با توجه به ماهیت میان رشته‌ای interdisciplinary «سبک زندگی در سلامت» می‌توانند با هم اندیشی و بحث و تبادل نظر درباره تدوین کوریکولوم و سرفصل دروس این رشته به وحدت نظر برسند.


رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران ادامه داد: سبک زندگی از دوران بیش از بارداری، نوزادی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی با افراد ارتباط پیدا می‌کند که هم دین مبین اسلام و هم از نظر مباحث علمی برای هر کدام از این دوره‌ها برنامه و دستور خاصی وجود دارد.


مقدم‌نیا افزود: بنابر این رشته‌های از قبیل بیوشیمی بالینی، تصویربرداری پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت، کتاب‌داری و اطلاع رسانی پزشکی، مدیریت کیفیت آزمایشگاه، اتاق عمل، انفورماتیک پزشکی، بانک خون، رادیو بیولوژی و حفاظت پرتوی، آمار زیستی و ژنتیک پزشکی از جمله مباحثی است که برای مقطع کار‌شناسی ارشد برای اخذ مجوز و ارائه آن در دانشکده به دانشگاه پیشنهاد شده است.


رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی درباره تاریخ و زمان راه اندازی این رشته ابراز امیدواری کرد به فضل الهی و عزم و اراده‌ای که برای تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی – ایرانی در بطن جامعه فرهیخته و دانشگاهی کشور ایجاد شده است انتظار داریم از نظر مساعد مسئولان ارشد حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز بهره‌مند شویم که این اقدام نیز با تلاش پیگیرانه دکتر سید عباس صفوی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی در دست اجراست و بزودی و برای اولین بار شاهد راه اندازی رشته سبک زندگی در سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی خواهیم بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر