صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۱۴ دی ۱۴۰۱
با ظهور پترویوان؛

نظم بازار انرژی جهان در اختیار چین قرار گرفت

منابع بانکی سوئیس اعلام کردند همکاری پکن با کشور‌های نفت‌خیز خلیج‌فارس از شرایط جدید در بازار انرژی حکایت دارد.
کد خبر : 824256

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، فایننشال تایمز به نقل از زولتان پوزسار، تحلیل گر کردیت سوئیس گزارش داد که نظم انرژی جهانی در حال تغییر شکل است در حالی که تعمیق روابط انرژی بین چین و خاورمیانه نشان دهنده افزایش پترویوان است که می تواند دلار نفتی را به چالش بکشد.

به گفته پوزسار، چین خرید نفت خام و گاز طبیعی مایع (LNG) از ایران، ونزوئلا، روسیه و برخی کشورهای آفریقایی را با استفاده از پول ملی خود افزایش داده است. او در یادداشتی خطاب به مشتریان گفت، با این حال، دیدار رئیس جمهور شی جین پینگ با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در ماه دسامبر، تولد پترویوان را رقم زد.

در این اجلاس، رهبر چین تأیید کرد که پکن آماده خرید انرژی به یوان به جای دلار آمریکا با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. پوزسار گفت: چین مایل است که قوانین بازار جهانی انرژی را بازنویسی کند و افزود که این اقدام برای کاهش سهم دلار در تجارت نفت و گاز با حمایت اعضای ائتلاف بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) صورت می‌گیرد.

به گفته این تحلیلگر کردیت سوئیس، در پی تحریم‌های گسترده‌ای که کشورهای غربی علیه روسیه، یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ انرژی در جهان، در واکنش به عملیات نظامی در اوکراین اعمال کردند، اقدامات در جهت کاهش ارزش دلار در تجارت انرژی تشدید شده است. پوزسار افزود: کاربرد ذخایر ارزی دلار در جنگ تحریم‌ها نظامی شد و کاربرد این ارز برای صادرکنندگان و واردکنندگان عمده نفت، گاز و سایر کالاها ناامن شد.

ممکن است همکاری بین چین و شورای همکاری خلیج فارس به طور بالقوه شامل اکتشاف و تولید مشترک در مکان‌هایی مانند دریای جنوبی چین و همچنین سرمایه گذاری در پالایشگاه ها، مواد شیمیایی و پلاستیک باشد. پوزسار گفت که اجرای همه این پروژه ها با یوان، تغییری عظیم در تجارت جهانی انرژی را رقم خواهد زد. وی افزود که حتی اگر یوان جایگزین دلار به عنوان ارز ذخیره نشود، تجارت با پترویوان پیامدهای اقتصادی و مالی قابل توجهی برای سیاست گذاران و سرمایه گذاران خواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها: چین بازار نفت
ارسال نظر