صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۱ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد

از مسابقه تا صنعت با تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه ۲۷ خرداد ۱۳۶۵ راه‌اندازی شد؛ این دانشگاه اکنون به یکی از قطب‌های دانشگاهی استان خوزستان تبدیل شده و از نظر وسعت بیش از ۵۰ هکتار مساحت دارد و بیش از ۷۰ رشته در مقاطع تحصیلی مختلف تا دکتری در آن فعال است و بیش از ۷۳ کارگاه و آزمایشگاه مجهز و مدرن با سایت‌های کامپیوتری پیشرفته و سمعی و بصری دارد.
کد خبر : 82421

غفور اسکندری سبزی، خبرنگار آنا در ایذه- همگام با توسعه علم رباتیک کشور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه نیز به شکلی هدفمند از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرد و ابتدا پس از برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد و شرکت در مسابقات رباتیک کشوری با تلاش همه‌جانبهٔ دانشگاه در سال ۱۳۸۸به عنوان تنها دانشگاه استان خوزستان تاکنون موفق به برگزاری مسابقات رباتیک کشوری شده و با برگزاری این مسابقات گام جدیدی در راستای آشنایی و تبلیغ و ترویج و نهادینه کردن این علم در منطقه برداشته که خروجی آن منتج به افزایش تیم‌های رباتیک، برگزاری کلاس‌های آموزشی و فعالیت‌های گسترده‌تری در دانشگاه و منطقه شده و عنوان‌هایی نیز در رده‌های جهانی، بین المللی و منطقه‌ای کسب کرده است.


تیم آنزان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه ربات زیردریایی rov را در مسابقات ربوکاپ امسال معرفی کرد. این تیم تنها تیمی است که از اولین دوره برگزاری مسابقات زیردریایی در مسابقات ربوکاپ آزاد شرکت داشته است.


به دنبال موفقیت‌های پیاپی از سوی تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه با یکی از اعضای موثر تیم رباتیک این واحد دانشگاهی به گفت‌وگو نشستیم. آنچه در پی می‌آید ماحصل گفت‌و‌گوی ما با پیمان شیرمردی متولد ۱۳۶۱ ایذه، دانش آموختهٔ کار‌شناسی ارشد مهندسی برق، کار‌شناسی ارشدمهندسی مکاترونیک، دانشجوی مقطع دکتری مهندسی برق قدرت و مدرس گروه برق واحد ایذه است.


تیم رباتیک زیردریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه به عنوان قدیمی‌ترین تیم فعال زیردریایی کشور در مسابقات مختلف ملی، بین‌المللی و جهانی حضوری پررنگ و فعال داشته است، کسب عنوان‌ها و مدال‌های گوناگون در مسابقات و جشنواره‌ها این تیم را به یکی از پرافتخار‌ترین تیم‌های رباتیک کشور تبدیل کرده است

* از تیم رباتیک ایذه و مشکلات و موانع بگویید؟
-اهداف اولیهٔ راه‌اندازی تیم، جهانی و برندسازی بخشی از علوم رباتیک بود اما در زمان راه‌اندازی امکانات سخت‌افزاری مناسب و مرتبط وجود نداشت و کشور در شرایط تحریم بود. همچنین محرومیت شهرستان ایذه از حیث وجود صنایع مناسب و مرتبط این موضوع، نبود منابع علمی مناسب در این زمینه در کشور از مشکلات مهم و اساسی تیم رباتیک بوده است.
* از ربات‌های زیردریایی بگویید.


- برندسازی ربات‌های زیردریایی (آر او وی) ابزارهایی هستند که در صنایع مختلف از جمله حفاری دریایی، زیست‌شناسی، باستان‌شناسی، بازرسی، مخابرات دریایی و... در دنیا کاربردهای فراوانی دارند. ایدهٔ اصلی ورود به این حوزه از طرف تیم رباتیک دانشگاه آزاداسلامی واحد ایذه بود. این صنعت مهم و حیاتی دریایی در کشور ما به اندازهٔ کافی توسعه داده نشده است و منابع علمی و عملی با کیفیت مناسب نیز موجود نیست. با ساخت و بهره‌برداری از این فن‌آوری مهم که کشورهای محدود در دنیا به آن دسترسی دارند، گام مهمی در راستای اقتصاد دانش‌بنیان و خروج از وابستگی‌های این تکنولوژی برداشته می‌شود.


تیم رباتیک زیردریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه به عنوان قدیمی‌ترین تیم فعال زیردریایی کشور در مسابقات مختلف ملی، بین‌المللی و جهانی حضوری پررنگ و فعال داشته است، کسب عنوان‌ها و مدال‌های گوناگون در مسابقات و جشنواره‌ها این تیم را به یکی از پرافتخار‌ترین تیم‌های رباتیک کشور تبدیل کرده است.
* چشم‌انداز آینده تیم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


- تلاش در راستای صنعتی‌سازی ربات‌ها به‌ویژه ربات زیردریایی -که تاکنون موفقیت‌های قابل توجهی در این زمینه کسب کرده است- به کارگیری ربات‌ها و ایجاد بستر مناسب استفاده از آنها به عنوان همکار از اهداف و چشم انداز این تیم علمی است.
* از حامی تیم رباتیک واحد ایذه بگویید.


- تنها حامی اصلی تیم رباتیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه بود که از حمایت مادی، معنوی و علمی دریغ نکرد
* از دلایل موفقیت شما؟


- از دیدگاه بنده شاید یکی از دلایل موفقیت در عرصه فن‌آوری و تکنولوژی ، نگاه هنری است. در زمینه فعالیت‌های هنری و پژوهش و اجرا، ۱۹ سال فعالیت دارم که خروجی آن جمع آوری مقام‌ها و ملودی‌های فراموش شده در فرهنگ بختیاری، حضور در جشنواره‌ها و کسب عنوان‌ها و دیپلم افتخار و نیز ساخت موسیقی چندین فیلم است.
* آخرین کار هنری شما؟


- آخرین کار هنری در زمینهٔ فعالیت‌های هنری طراحی و اجرای اپرای موسیقی آیینی بختیاری است که زندگی یک انسان خردمند ساده زیست را از لحظه تولد تا مرگ به تصویر می‌کشاند. در این اپرا مقام‌هایی از جمله لالایی‌ها، آواهای کار، سوگینه‌ها، سور‌ها، شاه نامه خوانی و حماسه‌های ایلیاتی همراه نیایش‌ها و ستایش‌ها به تصویر کشیده شده است.


*ایذه، شهرموزه روباز در جنوب غربی کشور و در استان خوزستان واقع شده است که اکثر مردم آن بختیاری‌اند و آثار سنگ نگاره‌های آن نشان از دوره‌های درخشان تاریخ و زندگی بشر در این منطقه را دارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: ربات زیردریایی
ارسال نظر