صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۲ - ۱۴ دی ۱۴۰۱
گفتگو/ رویه شورای حقوق بشر گزینشی است

شرق و غرب اشتیاقی به اقدام علیه عربستان ندارند

کارشناس مسائل حقوق بشر گفت: یکی از اقدامات دیپلماتیک ایران می‌تواند ارائه پیش نویس قطعنامه علیه عربستان در قبال موارد نقض حقوق بشر آن کشور در مجمع عمومی یا در شورای حقوق بشر باشد، اما نه شرقی‌ها و نه غربی‌ها هیچ اشتیاقی به اقدام علیه عربستان ندارند.
کد خبر : 824179

«امیر بی‌پروا» کارشناس مسائل حقوق بشر در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص موارد متعدد نقض حقوق بشر از سوی عربستان سعودی و سکوت مجامع بین‌المللی، گفت: عربستان سعودی جزء سرآمد‌های اعدام است و حتی سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی که در سال ۲۰۲۰ منتشر کرد، به این موضوع اشاره داشته و نه فقط گزارش عفو بین‌الملل بلکه در گزارشِ کارشناسیِ گزارشگرِ اعدام‌های فرا قضایی سازمان ملل هم به عربستان اشاره شده است.

وی افزود: شورای حقوق بشر سازمان ملل در ارتباط با عربستان یک رویه محتاط و محافظه کارانه‌ای را در پیش گرفته و هیچ وقت با جدیت به این موضوع ورود نکرده است. 

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: شاید این رویه محتاطانه به این دلیل است که عربستان یکی از منابع تامین مالی سازمان ملل به صورت کلی و خود شورای حقوق بشر به صورت خاص است.

بی‌پروا گفت: چند سال قبل، «بان‌کی‌مون» دبیر کل وقت سازمان ملل هم به این موضوع اشاره کرده بود. پس می‌توان گفت که رویه شورای حقوق بشر در ارتباط با «مجازات اعدام در عربستان» یک رویه گزینشی بوده است. 

وی با بیان اینکه شورای حقوق بشر نسبت به ایران موضع گیری جدی دارد و قطعنامه صادر می‌کند، تصریح کرد: اما این شورا در ارتباط با نقض های فاحش حقوق بشر در یمن توسط عربستان، رویه محافظه کارانه‌ای دارد.

کارشناس مسائل حقوق بشر در مورد اقدامات دیپلماتیکی که ایران می‌تواند علیه موارد نقض حقوق بشر در عربستان انجام دهد، اظهار کرد: به این دلیل که این موضوع به منافع سیاسی گره خورده، اقدامات دیپلماتیک، در مجمع عمومی و حتی در شورای حقوق بشر سازمان ملل سخت است.

بی پروا گفت: برای مثال خیلی‌ها خواهان حرکت به شرق یا نگاه به شرق در سیاست خودشان بودند که نگاه به شرق یعنی دوستی با چین.

وی در این ارتباط گفت: چینی که خیلی مدعی دوستی و برادری با ما بود، در ارتباط با جزایر خلیج فارس با عربستان علیه ایران اقدام کرد. چون دولت‌ها چه در مجمع عمومی چه در شورای امنیت، منافع سیاسی خودشان را می‌بینند و با توجه به منافعی که دارند تصمیم‌گیری می‌کنند و دیدیم که چین در ارتباط با منافعش آنطور با ما رفتار کرد.

کارشناس مسائل حقوق بشر افزود: در ارتباط با اقدامات دیپلماتیک، عربستان در قالب گفت و گوی دوجانبه کشور‌ها را بسیج کرده و این موضوع خیلی سخت شده، چرا که کشور‌های زیادی با عربستان منافع مشترک دارند که مثال آن برای تایید این موضوع قضیه چین است.

بی پروا در پایان تاکید کرد: یکی از اقدامات دیپلماتیک، ارائه پیش نویس قطعنامه علیه عربستان در مجمع عمومی یا در شورای حقوق بشر است که تائید این پیش نویس، منوط به همراهی جامعه بین‌المللی است، اما مطمئن باشید که نه شرقی‌ها و نه غربی‌ها هیچ اشتیاقی به اقدام علیه عربستان ندارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر