صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در راستای افزایش تولید؛

واردات برنج کاملا ممنوع شد

در حالی که مرکز آمار ایران تورم نقطه ای برنج ایرانی را در آذرماه 123.1 درصد اعلام کرده، رئیس انجمن واردکنندگان برنج از ممنوعیت کامل واردات برنج خبر داده است.
کد خبر : 823975

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از اتاق بازرگانی ایران، کریم اخوان اکبری رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: واردات برنج از نیمه آبان ماه امسال ممنوع و متوقف شده است و عملاً هیچ نوع برنج خارجی از گمرک ترخیص نمی‌شود. این تصمیم برای ایجاد توازن تراز تجاری ایران با طرف‌های مقابل اتخاذ شده است.

اما این تصمیم تجاری در حالی است که امروز مرکز آمار ایران تورم نقطه‌ای برنج ایرانی درجه یک را ۱۲۳.۱ درصد و برنج خارجی درجه یک را ۴۵.۹ درصد در آذرماه اعلام کرد. معنای این ارقام این است که به طور مثال قیمت هر کیلو برنج ایرانی درجه یک در آذر امسال نسبت به آذر سال گذشته ۱۲۳.۱ درصد گرانتر شده است.

ممنوعیت واردات برنج در این شرایط میتواند اوضاع این غله مهم در سفره ایرانی‌ها را بدتر کند. این نکته‌ای است که اکبری به آن اشاره کرده است: تولید محصول برنج داخلی پاسخگوی همه نیاز بازار نیست، مضاف بر اینکه باید توان خرید مصرف‌کنندگان را در نظر داشت. ممنوعیت یا توقف واردات برنج توسط وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند منجر به کوچک شدن سفره مصرف‌کنندگان شود.

براساس آمار گمرک از ابتدای سال تا کنون حدود یک میلیون و ۲۷۴ هزار تن برنج وارد شده است، در حالی که نیاز کشور به واردات ۱.۵ میلیون تن است و تا پایان سال باید ۲۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شود.

به گفته رئیس انجمن واردکنندگان برنج، سفره حداقل شش دهک اول کشور، معادل نیمی از مصرف‌کنندگان برنج، وابسته به برنج‌های وارداتی است که قیمت به‌مراتب کمتر از تولیدات داخلی دارند. برنج بعد از گندم دومین محصول غذایی پرمصرف در کشور است و از این رو به مسئولان پیشنهاد می‌شود پیش از تصمیم‌گیری پشت در‌های بسته با انجمن واردکنندگان برنج ایران به‌عنوان نهاد تخصصی فعال در صنعت برنج و تأمین کننده کسری نیاز کشور مشورت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر