صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از مهم‌ترین اکتشافات علمی ۲۰۲۲ گزارش می‌دهد؛

۲۰۲۲؛ سال شکست رکورد قدیمی‌ترین عمل جراحی و کشف نزدیک‌ترین سیاهچاله

اکتشافات علمی در سال ۲۰۲۲ تأثیرات گسترده‌ای بر جهان گذاشتند و با وجود این اکتشافات حالا مردم بیش از گذشته در مورد اسرار کره زمین اطلاع دارند.
کد خبر : 823973

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دنیای علم و فناوری همواره مملو از شگفتی و جذابیت برای عموم مردم بوده و با توسعه پرشتاب فناوری‌های هوشمند هرساله بسیاری از اسرار جهان پیرامون انسان‌ها افشا می‌شود. اگرچه به اذعان دانشمندان هنوز آگاهی بشر از جهان بسیار محدود است و تنها اطلاعات ناچپز در اختیار بشر قرار دارد، ولی به لطف تلاش‌های محققان در بزرگ‌ترین مراکز علمی در سراسر دنیا می‌توان امیدوار بود که روزی انسان‌ها تسلط خود بر جهان را با آگاهی از ناشناخته‌های هسته‌ای کامل کنند.

بیشتر بخوانید:

گزارش آنا از رویداد‌های دنیای فناوری در ۲۰۲۲

نهاد‌های علمی در کشور‌های مخلتف معمولاً در پایان هرسال گزارشی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اکتشافات علمی انجام شده در آن سال منتشر می‌کنند. در ادامه این گزارش قصد دارین تعدادی از مهم‌ترین کشف‌های علمی سال ۲۰۲۲ میلادی را معرفی کنیم. بدون شک آشکار شدن هر کدام از راز‌های هستی انسان‌ها را قدمی به آگاهی بیشتر از جهان نزدیک کرده و مسیر تکامل بشر را هموار می‌سازد. هر سال رکورد‌های علمی متنوعی در اقصی نقاط جهان ثبت می‌شود و حالا ۲۰۲۲ نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

**اولین عمل جراحی در جهان

با وجود اینکه بررسی‌های محققان نشان داده است انسان‌ها از هزاران سال پیش و قبل از اینکه ابزار‌های پیشرفته جراحی اختراع شود عمل جراحی انجام می‌داده است و در سال ۲۰۲۲ کشف یکی اسکلت باستانی موجب شد بار دیگر رکورد قدیمی‌ترین جراحی در دنیا شکسته شود. محققان در این سال اسکلت یک انسان ۳۱ هزار ساله را کشف کردند که یکی از پا‌های بود با طی یک عمل جراحی قطع شده است. این اسکلت باستانی در جزیره بورنئو در کشور اندونزی کشف شده است و منشأ اولین عمل جراحی جهان را ۲۰ هزار سال به عقب می‌برد.

**بزرگترین باکتری تک‌سلولی دنیا

باکتری‌ها به طور معمول در دنیای میکروسکوپی زندگی می‌کنند، ولی «تیومارگاریتا ماگنیفیکا» بزرگ‌ترین باکتری جهان با اندازه ۱ سانتی‌متر است که حتی با چشم غیرمسلح امکان مشاهده آن وجود دارد. این باکتری در جنگل‌های حرا در حوالی دریای کارائیب زندگی می‌کند و ۵۰ برابر بزرگ‌تر از گونه‌های بزرگ باکتری و ۵ هزار برابر درشت‌تر از گونه‌های معمولی باکتری است. دلیل این رشد شگفت‌انگیز این باکتری غول‌پیکر هنوز برای دانشمندان ناشناخته است.

**سریع‌ترین ابررایانه جهان

ابررایانه Frontier با ثبت سرعت پردازش ۱ کوئینتلیون (۱ همراه با هجده صفر) عملیات در ثانیه رکوردی شگفت‌انگیز در سال ۲۰۲۲ را از آن خود کرد. این ابررایانه که در یکی از آزمایشگاه‌های دولتی آمریکا نگهداری می‌شود قادر است حداقل ۱ کوئینتلیون عملیات در ثانیه را انجام دهد. توسعه چنین ماشین‌هایی به پیشرفت علوم در حوزه‌های آب و هوا، سلامت، فیزیک و ... کمک شایانی می‌کند. پس از Frontier ابررایانه دیگری با سرعت پردازش ۱ کوادریلیون (۱ همراه با پانزده صفر) در جایگاه سریع‌ترین رایانه‌های جهان قرار دارد.

**بزرگ‌ترین کلونی ماهی

در اعماق سواحل قطب جنوب گونه‌ای از آبزیان به نام یخ ماهی‌ها در منطقه‌ای به وسعت ۲۴۰ کیلومتر مربع زندگی می‌کنند و تخمین زده می‌شود حداقل ۶۰ میلیوت لانه ماهی در این در این منطقه وجود داشته باشد. تا پیش از کشف این کلونی بزرگ ماهی‌ها در سال ۲۰۲۲ دانشمندان تنها گونه‌هایی از ماهی‌های لانه‌ساز را در دسته‌های چند صدتایی کشف کرده بودند. احتمالاً وجود منابع غذایی فراوان و دسترسی به آب گرم موجب ازدیاد جمعیت یخ ماهی‌ها در سواحل قطب جنوب شده است.

**نزدیکترین سیاهچاله

اخترشناسان در سال گذشته میلادی با تحلیل اطلاعات مخابره شده از فضاپیمای گایا سیاهچاله‌ای را کشف کردند که کمی بیش از هزار و ۵۶۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیاهچاله که Gaia BH1 نامگذاری شده تقریباً دو برابر به زمین نزدیکتر از سیاهچاله‌ای است که پیش‌تر کشف شده بود. تخمین زده می‌شود حدود ۱۰۰ میلیون سیاهچاله در کهکشان راه شیری وجود دارد و از آنجایی که اکثر آن‌ها نامرئی هستند شناسایی سیاهچاله‌ها دشورار است.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر