صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۷ - ۱۳ دی ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد

اما و اگر‌های برگزاری یک جام بین‌المللی کشتی در ایران؛ فقط یک تیم از سه تیم می‌آید؟

برخلاف هفته‌های گذشته که فدراسیون کشتی مُصر به برگزاری جام باشگاه‌های جهان بود، اما این روز‌ها همه صحبت‌ها بوی عدم برگزاری می‌دهد، آن هم برای جامی که قرار بود داوران‌مان در یکی از آن‌ها کنترل درجه شوند.
کد خبر : 823793

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، برگزاری جام باشگاه‌های جهان از زمان ریاست رسول خادم باب شد، علاوه بر تیم‎‌های ایرانی، حتی تیم‌های آمریکایی و روس هم در جامی که مبدع آن، ایران بود، شرکت می‌کردند و دفعاتی هم میزبانی این رقابت‌ها را باشگاه‌های خارجی برعهده گرفتند.

البته در دنیا، کشتی خیلی به شکل باشگاهی تعریف نشده و حتی برگزاری لیگ هم مختص همه کشور‌های صاحب کشتی دنیا نیست. از دیرباز تاکنون دو کشور ایران و آلمان اقدام به برگزاری منظم لیگ کشتی کرده‌اند و در این چند سال کشورهایی، چون صربستان هم مسابقاتی با شکل و شمایل لیگ برگزار می‌کنند.

بعد از چند سال وقفه به خاطر شیوع کرونا، امسال فدراسیون می‌خواست جبرانِ لیگِ یک ماهه و فشرده‌اش را با برگزاری جام باشگاه‌های جهان بکند و از همان ابتدا در جلسات هماهنگی به تیم‌های حاضر در لیگ آزاد و فرنگی عنوان شد که فدراسیون درصدد برگزاری جام باشگاه‌هاست.

در لیگ آزاد با توجه به اینکه تیم‌های متمول‌تری حضور داشتند، استقبال خوب بود و خیلی زود بلیش تاکستان، قهرمان لیگ ۱۴۰۱ میزبانی رقابت‌ها را برعهده گرفت.

تیمی که میزبانی می‌گرفت، باید علاوه بر هزینه‌های برگزاری، جایزه دلاری بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار دلاری را به سه تیم برتر پرداخت می‌کرد که بلیش، در اولین سال حضور در لیگ برتر کشتی، این هزینه‌ها را به گردن گرفت.

از جمع سه تیم برتر لیگ آزاد، پتروپالایش بلیش تاکستان، بانک شهر و انبوه‌سازان هوتن قائمشهر مجوز حضور در این رقابت‌ها را به دست آوردند که خیلی زود هوتنی‌ها که هدایت‌شان را ایمان محمدیان برعهده داشت و اکنون به کادرفنی تیم ملی اضافه شده و با مدیریت فنی کمیل قاسمی در لیگ حاضر بودند که او هم برای هدایت کامبوجی‌ها به این کشور بازگشته است، اعلام انصراف کردند؛ بنابراین ستارگان ساری، به عنوان تیم چهارم لیگ برتر، به این رقابت‌ها اضافه شد اما طی روز‌های گذشته خبر کناره‌گیری بلیش از میزبانی و البته حضور در پیکار‌های باشگاه‌های جهان رسانه‌ای شد، چیزی که اساسا می‌تواند به معنای لغو برگزاری این رقابت‌ها باشد.

ضمن اینکه اتحادیه جهانی کشتی زمان و مکان برگزاری چهار مسابقه رنکینگ‌دار سال ۲۰۲۳ را اعلام کرده که زمان در نظر گرفته شده برای جام باشگاه‌های جهان (۲۹ بهمن) در فاصله بین برگزاری دو تورنمنت رنکینگ اول و دوم قرار دارد و کادرفنی آزاد و فرنگی برای حضور در این تورنمنت‌ها برنامه دارند؛ بنابراین اکنون تنها تیمی که از جمع سه تیم برتر لیگ آزاد ۱۴۰۱ آماده حضور در جام باشگاه‌های جهان است، بانک شهر است و دو تیم بلیش و هوتن قصد شرکت در این رقابت‌ها را ندارند.

بانک شهر که تیمش را برای قهرمانی لیگ بسته بود و با عدم همراهی رحمان عموزاد در مرحله پایانی، فینال را به بلیش واگذار کرد، برای جبران آن نتیجه خواهان برگزاری جام باشگاه‌های جهان است، اما اینطور که پیداست مدیرعامل باشگاه بلیش پاسخ مثبتی به فدراسیون کشتی و سازمان لیگ برای برگزاری این رقابت‌ها نداده و اگر فدراسیون بخواهد جام باشگاه‌های جهان را برگزار کند، یا باید اسپانسر دیگری پیدا کرده و با حضور دو تیم داخلی بانک شهر و ستارگان ساری و ۴ تیم خارجی مسابقه برگزار کند و یا اینکه علیرضا دبیر بتواند مدیرعامل بلیش را بار دیگر راضی به حضور و برگزاری مسابقه کند.

برگزاری این رقابت‌ها جدای از بحث مالی که می‌توانست بابت یک روز مسابقه قرارداد‌های نسبتا خوبی را عاید جامعه کشتی کند، یک فایده دیگر هم داشت که فدراسیون می‌خواست در یکی از دو رقابت آزاد و یا فرنگی، با هماهنگی اتحادیه جهانی یک مرحله از کنترل درجه داوران بین‌المللی‌اش را پیش ببرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر