برنامهریزی برای کنترل خشم با راهبردها و تکنیکهای مؤثر
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، به منظور تلاش در مسیر فرهنگسازی روابط دانشجویان و تعامل آنها با یکدیگر، کارگاه آموزشی کنترل خشم به همت کانون دانشجویی بهداشت ورروان وابسته به معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با تدریس فاطمه پیرایه و اسقبال و حضور پررنگ دانشجویان برگزار شد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز درحاشیه این کارگاه در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تأکید بر اهمیت آگاهسازی دانشجویان در کنترل خشم گفت: اینگونه کارگاههای آموزشی به منظور آگاهسازی دانشجویان در برخورد با افراد در جامعه و مهارت در کنترل خشم به همت کانون دانشجویی بهداشت و روان وابسته به این معاونت برگزار شد.
علیرضا بیاباننورد تأکید کرد: دانش افراد در مورد شناسایی هیجانها و روشهای کنترل آن شاید برای مهار هیجانات منفی لازم باشد؛ اما کافی نیست و لازم است افراد در مورد این مهارتها تمرین داشته باشند و در موقعیتهای مختلف شخصی، بین فردی، اجتماعی، تحصیلی و شغلی از آنها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه عصبانیت قابل پیشگیری است، افزود: افراد با تجربیات شخصی خود میتوانند موقعیتهای عصبانی کننده خود را پیشبینی و از وقوع خشم شدید جلوگیری کنند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: با توجه به مشکلات بیشمار در جامعه که دانشجویان بهعنوان قشر جوان و دارای نیروی فراوان و ظرفیتهای بیشمار با آنها مواجه میشوند باید برگزاری چنین کارگاههایی در برنامه کانونهای دانشجویی و با پیام دانشجومحور انجام پذیرد تا دانشجویان ازاین نوع برنامهها بهرهمند شوند.
بیاباننورد گفت: خشم یک احساس است که الزاماً منجر به پرخاشگری نمیشود و یک فرد با مجموعهای از شیوههای خاص ابراز خشم به دنیا نمیآید؛ بلکه ابراز خشم یک رفتار آموخته شده است و افراد میتوانند راههای مناسب ابراز خشم را یاد بگیرند.
وی، مهمترین نشانههای خشم را جسمی، رفتاری، هیجانی و شناختی (ذهنی) دانست و ادامه داد: برنامه کنترل خشم امتحان کردن راهبردهای مختلف و یافتن مؤثرترین تکنیکها بوده و به خاطر داشته باشیم کنترل خشم مانند جعبه ابزار است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز خاطرنشان کرد: از طریق خودآرامسازی، مصونسازی در مقابل استرس، تخلیه خشم و مواجه شدن با مسائل به روش مذاکره و جرأتمندی، بهتر میتوان خشم و عصبانیت را کنترل کرد، بنابراین مهم این است خود را بهعنوان فردی مقابلهکننده در نظر گرفت و از این طریق میتوان از راهبردهایی برای برقراری ارتباط با سایر افراد استفاده کرد.
انتهای پیام/